Cyklisti v podchode na Dohnányho

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Mária 15. apríla 2018

Podchod žel. stanice je uzavretý a tak v čase rannej a poobednej špičky chodí popod most na Dohnányho naozaj veľa ľudí. Pomedzi chodcov tam kľučkujú cyklisti, ktorí nás ohrozujú. A to nehovorím len o babičkách na bicykloch, čo chodia pomaly, ale ráno tam chodia pravidelne kompletne vybavení cyklisti s prilbami, ktorí majú aj zliezajúc z kopca naozaj inú rýchlosť. Nemajú vôbec toho chochmesu prispôsobiť jazdu alebo zliezť z bicykla aspoň keď idú v podchode. Kým ráno prejdem tento krátky úsek, musím sa vyhnúť aj 10 cyklistom.
Prosím Mestskú políciu, aby začala v čase špičky monitorovať daný priestor a cyklistov pokutovať.
Nedá sa, prosím, aj priestor podchodu označiť značkou zákaz vjazdu cyklistom? Môžno si to aspoň pár z nich uvedomí a zíde z bicykla.

16. apríl 2018

natare

Podobne nebezpečne sa pohybujú cyklisti na novom chodníku na Spartakovskej, hlavne smerom od Vozovky, kde naberajú dolu kopcom veľkú rýchlosť. Naposledy ma takto cyklista takmer zrazil, keď som vystúpila z prístrešku autobusovej zastávky k prichádzajúcemu autobusu. Stihla som uskočiť, ale takto môže z prístrešku výsť dieťa a zrážka s rozbehnutým cyklistom by mohla skončiť tragicky. Na širokej ceste je pritom pre cyklistov vyznačený chodník.
16. apríl 2018

kolombo

Mária inak nechápem,prečo ste neoslovili železničnú políciu.Stačilo vytočiť 158.
17. apríl 2018

Mária

No podľa mňa vytočiť 158 nestačí, je to problém neustály, cyklisti sú tam stále, to by som musela min 2x za deň, keď tadiaľ idem a stretnem cyklistov, by som musela to číslo vytáčať. A navyše, železničnej polície je všetko šuma fuk, 24hod denne im tam pred stanicou pod prestrešením vyfajčujú ľudia jedna radosť, všade povylepované zákazy fajčenia a neriešia to.
17. apríl 2018

Štefan Gál

Vytocit 158 a co dalej? Cakat kym sa hovor spoji, kym ho osoba na to urcena dvihne, dalej kym jej vysvetlis situaciu, niekedy aj kym ju osoba pochopi... Potom odovzda dalej a ak aj v idealnom svete hned nabehnu policajti tam kam maju, tak cyklista zavodnik je uz davno v praci a zalieva si kavu.
17. apríl 2018

kolombo

Ja neviem,ja chodím tiež cez ten podchod a problém nemám žiadny.Ale keď mám nejaký problém,tak sa vždy obraciam na políciu.Treba si hlavne uvedomiť,že železničná stanica je hlavným stánkom a rajónom železničnej polície a nie mestskej či štátnej.To ako keby ste chceli,aby MsP vám išla robiť poriadky do vlaku.
17. apríl 2018

Mária

Kolombo, nemáš tam možno problém, lebo si samostatný zdraví chodec. Ja chodím tadiaľ aj s deťmi, ktoré nechodia tak, že predvídajú okoloidúcich. Tiež tadiaľ chodí množstvo chorých a imobilnejších smerom do a z nemocnice. A navyše nechápem prečo by som sa na chodníku mala vyhýbať cyklistom. Nebudem cyklistov na chodníku riešiť so železničnou políciou, mesto teraz rieši cyklostratégiu či čo to, nech vie o problémových úsekoch a hlavne, nech ich rieši. Nech spraví cyklistom také podmienky, aby mohli bezpečne chodiť po svojich tratiach/cestách a neohrozovali a nezavadzali chodcom. Po ceste nejdú preto, lebo ich tam ohrozujú autá, tak sa radšej presunú na chodník, kde zase oni veselo ohrozujú chodcov a to už je v poriadku.
17. apríl 2018

kolombo

Mária nechápem o čo ti stále ide,ale dobre.Ja mám tiež deti a veľakrát sa vyhýbam tiež cyklistom.Mne to nevadí,ale zas ťa chápem,keď ti to vadí.Ja som ti chcel len povedať,že mestská polícia tvoj problém nevyrieši,lebo ona nemôže pokutovať cyklistov čo jazdia po chodníku.Poviem to tak,mesto jednoducho dlhé roky za čias Bošnáka či Butka neriešili cyklodopravu.Doslova ju zanedbali.Jednoducho starí ľudia sa boja chodiť po cestách na bajku,lebo by ich zrazilo auto.Treba si uvedomiť,že napr.rodič s dieťaťom môže ísť po chodníku na bicykli.Ale ako hovorím,tento problém je v rukách štátnej polícii.Konec.
19. apríl 2018

MS

Kolombo: Odkedy mozu jazdit cyklisti po chodnikoch? Mali ste snad na mysli cyklotrasy, nie?
03. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požiadame Okresný dopravný inšpektorát PR PZ SR v Trnave o odsúhlasenie požadovaného značenia. Ak bude odsúhlasené, značenie v podchode osadíme, a následne môže mestská polícia kontrolovať jeho dodržiavanie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. máj 2018

Juraj

Miesto stazovania sa a zakazovania co takto vyznacit cyklochodik cez dany podchod? Aj cyklisti sa potrebuju dostat na druhu stranu stanice...

Sam vyuzivam sice cestu ale je to riadny extrem. Po krajnici sa neda ist lebo tam ziadna neni a ten asfalt na kraji cesty je plny kamienkov a jemne zvlneny. Cyklista sa teda dostane tak 1m od krajnice co uz zas nevyhovuje autam.
10. august 2018

Mária

Dobrý deň, Okresný dopravný inšpektorát PR PZ SR v Trnave zaujal nejaké stanovisko k danej veci? Chodec je na tomto chodníku naozaj na vedľajšej koľaji.
Najnovšie sa po tomto úseku preháňajú aj už aj elektrické kolobežky a dokonca sa tadiaľto pravidelne premáva šialenec na elektrickom Harley-i a ide minimálne 30km/h (týmto pozývam pánov policajtov, nech si ho okolo 15:00 prídu odchytiť, určite naňho narazia).
11. august 2018

Peto

kolobežka nie je bicykel. Zákon žiaľ nepozná veľké kolobežky (kolesá ako bicykel). Čiže chodec vs kolobezkar pod mostom je len o vzájomnej tolerancii. Sám som kolobezkar (nie elektrický) a dávam si veľký pozor.
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Okresný dopravný inšpektorát v Trnave neodsúhlasil osadenie dopravnej značky B11 – zákaz vjazdu bicyklov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade, ak cyklistom nie je zakázaný vjazd dopravnou značkou, jazda bicyklom po chodníku je priestupkom na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého objasňovanie a prejednanie nepatrí do kompetencie mestskej polície.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.