Zákaz parkovania pred bytovým domom

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tomáš 18. apríla 2018

Dobrý deň. Chcel by som požiadať o zákaz parkovania pri záhradkách (pod oknami) pred bytovým domov B. Smetanu 11-14 (https://goo.gl/maps/tqq77Do6ZsT2). Zaparkované autá znemožňujú vstup zásahovým vozidlám (hasiči, sanitky) a ohrozujú tak bezpečnosť a zdravie obyvateľov, nehovoriac o častom rušení nočného kľudu. Rovnaký bytový dom pár metrov od nás, B. Smetanu 3-6, zákaz parkovania má, z rovnakého dôvodu (https://goo.gl/maps/QRCP4WkSKhv).
Možností na parkovanie je veľa, miesta je dosť, keďže bolo dostavané parkovanie z oboch strán činžiaku a aj za ním. Len ľudia sú príliš lenivý spraviť 5 krokov navyše a kvôli ich pohodliu riskujú všetci.

02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
žltú čiaru vyznačíme v 18. kalendárnom týždni 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
12. máj 2018

Tomáš

Dobrý deň. Už bude 20. kalendárny týždeň, žltá čiara zatiaľ nie je vyznačená. Máte nejaký nový/aktualizovaný termín pre jej vyznačenie? Ďakujem za odpoveď.
24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zástupcovia vlastníkov bytov nesúhlasili s vyznačením žltej čiary zakazujúcej parkovať v tejto lokalite, preto značenie nebudeme realizovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. máj 2018

Tomáš

1. Pokiaľ viem, chodník nie je majetok vlastníkov bytov, ich vlastníctvom sú byty.
2. Obyvateľov prízemia a prvého poschodia už nebaví denno-denné rušenie nočného kľudu, hlasná hudba, vdychovanie exhalátov a ich zamorenie celého bytu. Ja ako astmatik trpím dvojnásobne. Ak to zástupcovi vlastníkov nevadí, rád si s ním byty vymeníme.
3. Až raz príde k tragédii (čo je vzhľadom na situáciu iba otázka času), kedy sa záchranári a hasiči nedostanú na miesto včas vďaka zaparkovaným vozidlám a !dodávkam!, Vaša reakcia (komentár) bude dôkazným materiálom, koho treba následne obviniť.
4. Podľa zákona zásadne po chodníku môžu chodiť chodci. Iní účastníci cestnej premávky než chodci (napr. vodiči motorových vozidiel) nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Lenže vzhľadom na to, že niekedy dodávka s priemerom 2 metre, ktorá parkuje pol metra od záhradky, blokuje akúkoľvek dopravu a z oficiálneho parkoviska pred činžiakom sa nedá vyparkovať, sa tu o nejakých zákonoch nedá vôbec rozprávať.

Nech sa páči, máte tu priam niekoľko dôvodov Vaše rozhodnutie zmeniť.
22. jún 2018

dagmar Klačanská

Dobrý deň.
Ja som taktiež vlastníkom bytu na uvedenej adrese a nesúhlasím s parkovaním pod oknami paneláku. Z oficiálnych parkovacích miest sa dá ráno len veľmi ťažko vyparkovať a keď príde RZP tak musí stáť v strede chodníka a cesta je zablokovaná aj na niekoľko desiatok minút. Väčšinou sú tam zaparkované tie isté autá a to budú asi aj tí, ktorí so žltou čiarou nesúhlasia.
09. august 2018

John Marshal

Taktiež nesúhlasím s parkovaním pod oknami paneláku z hore uvedených dôvodov.
27. júl 2019

John Marshal

Dobrý deň. Situácia pred týmto činžiakom je už neúnosná. V poslednom vyjadrení ste písali, že zástupcovia vlastníkov bytov nesúhlasili s vyznačením žltej čiary zakazujúcej parkovať v tejto lokalite, preto značenie nebudete realizovať. Lenže čo som sa tak orientačne pýtal, všetci vlastníci bytov sú za a jediný proti je práve zástupca.
Z oficiálneho parkoviska pred činžiakom sa vďaka autám parkujúcim pod oknami pri záhradkách nedá vyparkovať / zaparkovať, taktiež je stále obmedzený priestor pre zasahujúce vozidlá (sanitky, hasiči atď), nehovoriac o neustálom rušení nočného kľudu a ohrozovaní zdravia exhalátmi, ohrozovania chodcov a malých detí. Na odstránenie všetkých týchto problémov naozaj stačí iba jedna vyznačená žltá čiara.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania