Miestny rozhlas

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
ivet 30. júla 2013

Chcela by som vedieť, prečo v novej štvrti Modranky "Lux" chýba miestny rozhlas. V ostatnej časti Modranky sa rozhlas nachádza na každej ulici.

30. júl 2013

pedro

a na co by si ho asi tak potrebovala? okrem pravedepodobne protizakonneho zneuzivania na sirenie reklamy sa rozhlas na nic verejnopravne ani osozne nepouziva tak asi ani nie je dovod ho budovat na novych uliciach. co ja by som dal za to keby mi nehucal rozhlas do okien...
02. august 2013

ivet

Pre pedro: Rozhlas je neoddeliteľnou súčasťou informačného systému. Nesiri sa tam len reklama, ale i info od spp,zse,policie,kulturne akcie... Napokon i v centre mesta a vlastne asi vsade na SR funguje rozhlas,takze pochybujem,ze je to protizakonne. Z vedlajsej ulice pocujem hlasne, ale nezrozumitelne "ozveny",takze sa neda povedat,ze by nerusil vobec.
02. august 2013

pedro

rozhlas ako taky mozno je sucastou nejakeho informacneho systemu, ale nie dedinsky rozhlas. v trnave rozhlas nie je. asi nema informacny system... zbytocnost rozhlasu v obci je jasna pretoze nesluzi obyvatelom ale jednotlivcom, vysiela ked vacsina ludi nie je doma lebo su v praci a nemozes sa vyhnut jeho vysielaniu takze ked vysielaju ze podnikatel z hornej dolnej predava papuce alebo ze do miestnych potravin priviezli parky tak je to sirenie reklamy automatickym sposobom cize v rozpore zo zakonom. v podstate si mozes dat za 2 eura vyhlasit do obce cokolvek. napriklad aj to ze oznamujes obcanom ze ti doma netecie tepla voda alebo aby nepili uz vodu lebo ide koniec sveta a teta na urade ti to musi odvysielat. kazdopadne si pockaj na vyjadrenie miestneho uradu ale ocakavam ze odpoved bude nieco v zmysle ze nemas rozhlas preto lebo tam nie je namontovany a ze mozno budes mat casom nejaky bezdratovy ktory bude stat obec 10 000 EUR za ktore si mohla mat mozno radsej chodnik do obchodu
03. august 2013

ivet

Nebutem tu dlhsie argumentovat,lebo kazdy mame iny postoj. Ale na margo prvej vety poviem,ze modranka nie je dedina (bohuzial) ,ale mestska cast,mame starostu, a preto nase pripomienky mozeme evidovat tu,co dediny nemozu
08. august 2013

Ivana

Ivet aj dediny mozu, ak ich obec spolupracuje s portalom. Zopar obci sa uz pridalo :)
17. september 2013

Trnavák

Ivet, bývam na Jabloňovej a ani tu rozhlas nemáme. Okrem hodov v Modranke už žiadne kultúrne akcie nebývajú. V Modranke slúži rozhlas na nasledovné: oznamy o pojazdnom predaji mäsa a na gratulácie seniorom (ale ak vás zaujíma kto má v Modranke 90 a kto 87 rokov tak na Rajčúrskej ho už počuť budete). To je všetko. Bývam tu už 7 rokov a nič iné odvtedy nahlásili.
03. november 2013

Dado

byvam na Rajcurskej ulici, rozhlas vacsinou hlasi v pracovne dni v case ,ked su vsetci v praci o pokutnych predajoch atd..., vobec ho nepotrebujem, nemate v novych stvrtiach za cim banovat.
19. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Zavedenie mestského rozhlasu je možné až po uložení optických sietí.
Samostatná investícia by bola príliš finančne náročná.

ÚKaM
09. apríl 2014

Radoslav Žižka

Ale predsa dať si vyhlásiť môže ktokoľvek a čokoľvek. Ako obyvatelia Modranky máme všetci právo počuť, no a potom možno kritizovať. A prečo nevyhlasovať seniorom??? Moju mamu vždy potešilo, keď som jej dal zahrať. A tiež si rada vypočula, kto má koľko rokov a bohužiaľ, kto nás opustil. Na dedine sa temer všetci poznáme...
22. apríl 2014

Miriama

Minule vyhlasovali odstavku elektriny,no nepocula som,nakolko rozhlas tu nie je a zrovna som v dany den potrebovala nieco surne riesit v pc. Napalena som bola.
22. apríl 2014

pedro

minule vyhlasovali ze do miestneho obchodu prisli parky. no predstavte si to! do obchodu s potravinami dostali potraviny. podme to vsetkym oznamit! pred tym aj po tom hral 10 minut nejaky senzus. rozhlas mi smeruje rovno do okna. tiez som bol napaleny. hlavne ked vyhlasuju stvrty krat za den dalsieho okoloiduceho pochybneho predajcu ktoreho marketing je zalozeny na tom ze otravuje 2500 obcanov nadmernym neznesitelnym hlukom aby predal 3 pare bagandzi a 4 pare ponoziek z ciny.
09. máj 2014

Radoslav Žižka

...Miriam, mne odstávku pošlú i mailom týždeň vopred, myslím si, že dodavateľ rád výde v ústrety...
24. máj 2014

Občan

Pán Žižka, hranie na želanie alebo gratulácie seniorom mi vôbec nevadia. Len som chcel Ivet povedať, že absencia rozhlasu v jej štvrti ju o nič zaujímavé ani užitočné nepripraví. Odstávky elektriny sa dajú nájsť aj na internete poprípade ich ŽSR oznamuje mailom. Stačí sa niekde na ich stránke prihlásiť. Rozhlas ich aj tak oznamuje zásadne počas pracovných hodín :-)
18. júl 2014

Modrančan

Vazeni obcania, oznamujeme Vam, ze v novej stvrte Modranka "Lux", sa nastahovala osoba, ktora stale ma nejaky problem. Preto privitajme ju, aby sa spamatala.
18. júl 2014

modrancan-rozhlasar

natahneme jej tam kabel a zavesime na stenu aj s dj dychovka
23. november 2014

Jarmila Šipická

Dobrý deň, nie som z obce Modranka, ale v rokoch 1984-86 som pracovala v Tesle, š.p. Bratislava s jednou babou menou Helena Duchoňová. Bola z dvojčiat a bola z Modranky. Nepoznáte ju niekto, keď ste tu na diskusii. Je síce Modranka veľká, ale predsa. Neviem či sa vydala, takže neviem ani jej nové meno, aby som ju mohľa vyhľadať cez Facebook.
Ďakujem Vám!
04. marec 2015

Emil

Dobrý deň.
V dnešnej dobe rozmachu pc techniky, mobilných telefónov, smartfónov a tabletov je náhrada miestneho rozhlasu viac a viac aktuálna a reálna.

Viem si predstaviť, aby, popri prevádzke miestneho rozhlasu /ktorý by bol napokon úplne nahradený/, existovala alternatíva oznamovania aj práve formami, ktoré sú dostupné cez vyššie uvedené prostriedky. Neviem, ako a čím je aktuálne vybavená ohlasovňa, ale jeden PC a internetová prípojka by boli tie jediné a dostatočné požiadavky. Pani by po vyhlásení oznamu do rozhlasu, prepísala tento oznam do elektronickej formy, ktorá by sa rozdistribuovala záujemcom takejto služby, vo forme e-mailu, či sms.

Záujemcovia o takéto šírenie správ, by sa zaregistrovali na stránke tejto služby.

Touto formou by sa informácie dostali aj k občanom, ktorým súčasný rozhlas nevyhovuje, napr. z dôvodu vznikajúcej ozveny, alebo kvôli slabšiemu sluchu...

Z hľadiska finančného je prevádzka jedného PC s internetovým pripojením menej finančné náročná ako prevádzka a údržba miestneho rozhlasu.
15. marec 2015

Emil

Prave som sa docital, ze vyssie popisany sposob nahrady miestneho rozhlasu za sms-spravy, uz, takmer identicky existuje v niektorych obciach na Slovensku.
Maju to riesene cez sluzbu spolocnosti iGov Systems.

http://www.egovsystems.sk/content/view/sms-info
15. marec 2015

pedro

v suchej nad parnou to napr maju
16. marec 2015

Radoslav Žižka

Vlani som o info formou mailu a pani poslankyňa pre Modranku nevedela, o čom vravím. A povie vám toľko dôvodov, prečo to je nemožné...
16. marec 2015

Dado

to by bolo super ak by existovala ina forma oznamov ako cez rozhlas, to vyblakovanie mi lezie na nervy, uz som chcel aj strihnut kable, ale neviem ,ktory to je :-)
17. marec 2015

Emil

Ešte v roku 2013 sa na tomto fóre riešil problém nedostupnosti miestného rozhlasu v novej štvrti Modranka "Lux", následne jeho význam/ zmysel miestneho rozhlasu a dokonca aj možnosť jeho úplného zrušenia a jeho náhrada za moderné možnosti informovania občanov.
Aktuálne už sú na Slovensku obce, ktoré svoje miestne rozhlasy nahradili za nové, moderné a samozrejme v konečnom dôsledku aj lacnejšie na prevádzu, spôsoby. Ide o službu SMS-info, ktorú prevádzkuje napr. spoločnosť eGov Systems.

Popis služby je veľmi názorne predstavený na linke:
https://sms-info.sk/messenger/foyer.do;jsessionid=20712A31594A95EE8F4AAC888B474E8F

Rád by som sa opýtal, či Mesto Trnava uvažuje o takejto náhrade miestných rozhlasov?

Ďakujem.
21. jún 2015

Martina Kristiánová, Mgr., MBA

Dobry den, miestny rozhlas v Modranke aj napriek ohlasenym obmedzeniam nadalej terorizuje obcanov. Dnes 19.6. pani od 8,45 h opat "vyhrava" svoje oblubene dychovkove hity, ktore uz musi kazdy obcan poznat naspamat, pod zamienkou opravy rozhlasu. Planuje tak robit viac ako hodinu. Rozhlas je nadalej systematicky zneuzivany na nevyziadanu reklamu oznamami o predaji. Modranka je sucastou mesta Trnava, mnohi ludia v nej okrem byvania aj pracuju, spia tu male deti. Takato "sluzba obcanom" dnes uz nema opodstatnenie. Malo by sa skor opravit ihrisko pri kostole, ktore dodnes vyzera ako z cias hlbokeho socializmu.
10. január 2021

Duvays

A co teraz co tak robi terasu na mestskom pozemku pan majitel nacierno a dokonca ju oprel o nas dom nedodrzal stavebny zakon a ani odstup od nasko pozemku minimalne 5metrov podla noveho stavebneho zakona Ziadam odstranit ciernu stavbu terasu (stavbu) okamzite!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania