Harmonogram STEFE

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
B.G. 06. mája 2018

Budú sa podľa harmonogramu STEFE, Trnava s.r.o. platného od 1. 5. 2018 čistiť aj komunikácie na Golianovej, aj v okolí konečnej zastávky MHD ? Na fotografiách len ukážka zopár miest ktoré ukazujú že čistenie je buď nedostatočné, nerobilo sa alebo je interval čistenia príliš dlhý.

06. máj 2018

Peto

stacilo by tam na chvilu postavit mestskaca a vyberat pokuty za znecistovanie prostredia spakmi.. a bude cisto a este aj pokladna sa naplni.. win-win
16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zverejňujeme vyjadrenie STEFE Trnava, s. r. o., k podnetu:
Nástupište autobusovej zastávky sa čistí raz týždenne. Raz mesačne čistí otoč autobusov aj zametač (rohy nie je možné technicky vyčistiť), ale väčšinou tam stoja alebo parkujú autobusy. Ostatné krajnice sú vnútrobloky, ktoré sa strojovo nečistia, iba ručne, a to dvakrát ročne.
Lokalita bola ručne vyčistená 9. 5. 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. júl 2018

B.G.

K vyjadreniu STEFE Trnava s.r.o. - blíži sa ďalšie čistenie otoču auobusov zametačom. Prosím aby ste to zorganizovali tak, že sa nebudete vyhovárať na stojace autobusy. Sú intervaly kedy tam žiadny autobus nie je a ak je vie ich šofér preparkovať. Prosím Vás aby dôsledne boli vyčistené všetky plochy až po úroveň obrubníkov lebo to čo tam je je hnus (aj po ručnom vyčistení 9.5.2018), na ktorý sa lepí ďalší hnus. Tomu ani dážď nepomôžem, že by to umyl lebo aj tak to nemá kam odtiecť.

K ostatným krajniciam by som Vás poprosil o ten posledný termín kedy sa to čistilo a kedy to bude v pláne.

Z radosťou vyhotovím fotdokumentáciu, keď to braz bude aj poriadne vyčistené. Keďže som obyvateľ sídliska vnímam to však opačne, negatívne, nezaregistroval som, že by to bolo vyčistené.

A k tomu treba pridať aj celú centrálnu plochu pri nákupných objektoch, v sobotu tam bolo špiny už nadmieru.
02. júl 2018

TTobcan

Ďakujem za vyčistenie dňa 2.7.2018 ráno. Neviem či to bola reakcia na komentár z 1.7.2018 alebo nastal termín čistenia. Z fotografií je vidieť že vyčistenie pomohlo. Verím, že takto to bude čistené aj v budúcnosti. A že to bude aplikované aj na iných územiach, kde by veľmi pomohlo keby sa to vyčistilo teraz a nemuseli sme sa na to pozerať celé leto.
17. august 2018

TTobcan

Prosím o realizovanie mesačného čistenia zametačom na zástavke MHD pri krčme Bosorka.
Stav vyčistenia po 2.7.2018 dlho nevydržal. Časť našich občanov zasa vytvorila špinu, ktorá je pri obrubníku. A naozaj aj pozametať ostatnú špinu na celom sídlisku aspoň do jarmoku.
Ďakujem.
11. október 2018

TTobcan

Vzhľadom na výskyt špiny (špaky, papiere a iný drobný odpad) a jeho rozfúkanie po väčšom území mám otázku kedy bude vykonané ručné čistenie nástupišťa MHD a čistenie otoču, či už ručné alebo zametačom.
A taktiež mám otázku kedy sa naposledy čistili ostatné krajnice na sídlisku Linčianska a kedy bude ďalší termín.
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa našich informácií od firmy Stefe, takto prebiehalo čistenie v tejto lokalite v poslednom období:
Strojné čistenie 1. 10. 2018, počas ktorého sa čistila celá zastávka aj nika.
Povrch zastávky: nečistoty sa ručne zbierali 5. 10. 2018, 9. 10. 2018, 12. 10. 2018.
V tomto týždni je naplánované čistenie nákupného centra Linčianska, kde zároveň bude zabezpečené vyčistenie zametačom, a zahrnutý je tam aj otoč zastávky.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. október 2018

B.G.

Ďakujem za informáciu ale mám pochybnosť o tom, že by územie bolo čistené v uvedených termínoch tak dôkladne, že by to bolo aj vidieť (stav po 21.9.2018).
Verím, že sa mi tento týždeň podarí zaregistrovať vyčistenie.
25. október 2018

B.G.

Otoč bol vyčistený aspoň pri obrubníkoch. Nakoľko však intenzívne opadáva lístie a to nemá kto pred krčmou Bosorka odstrániť, tak zástavka MHD (priestor čakania, nástupu a výstupu cestujúcich je stále znečistená).
19. december 2018

TTobcan

Ulica gen. Goliána-cesta-znečistená

Problém Zastávka MHD (pri Krčme Bosorka) - tzv. konečná. Žiadam o dôsledné vyčistenie obratiska strojne aj ručne - hlavne pri obrubníku, kde je usadená špina. Naposledy to bolo vyčistené koncom októbra 2018, na základe pozorovania pri dennom využívaní zastávky. Keďže čas šoférov MHD nevie zastaviť v tomto priestore tak aby sa nastupovalo priamo z chodníka a vystupovalo priamo na chodník tak sme nútení stúpať na túto špinu a v prípade mokrého povrchu je to navyše klzké. Taktiež by bolo vhodné pri rokovaní s ARRIVOU riešiť aby poučili šoférov, že zmysel nákupu bezbarierových autobusov bolo zabezpečiť pre cestujúcich jednoduchšie nastupovanie a vystupovanie.Čo sa míňa účinkom, keďže väčšina má problém v nikách zastaviť tak, aby dosiahli správnu vzdialenosť od okraja chodníka. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania