Kosí sa podľa platnej zmluvy?

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený

Platí ešte zmuva s LTT?

14. máj 2018

Peto

minulý týždeň sa kosila Kalvária. videl som tam Juraja Fuzaka s bandou a náčiním, takže asi platí.
14. máj 2018

Juraj Fuzák

Kalvariu sme kosili tento rok uz tri krat, bohuzial posledny krat sme ju nestihli dokosit celu ale len dve hlavne luky a kraj. Vzadu pri Trnavke, pri "garazach" a pri cukrovarskom plote dokoncime tento tyzden. Pocitam najskor v sobotu.
14. máj 2018

Micro

Na egov.trnava.sk som však platnú zmluvu na roky 2017 a 2018 nenašiel. Posledná platí do 31.12.2016
14. máj 2018

Juraj1

Tá kalvária má trápi asi najmenej, aspoň tie psie hovienka vo vysokej tráve nevidno, lebo okrem pár psíčkarov, v poslednej dobe bezdomovcov a v podvečer pár tínedžerov na autách som tam nezaznamenal žiadny iný pohyb. Preto si myslím, že úsilie a financie by bolo vhodné v prvom rade zamerať na miesta, na ktoré donekonečna poukazujú nespokojní občania a dočkajú sa vždy len slabých výhovoriek. Pardón, najnovšie ideme cestou ekológie a nepokosené a neupravené trávnaté plochy sú vlastne zámer. Východniari hovoria: ... i tak še dá, i tak še dá .."
14. máj 2018

Juraj Fuzák

jj, na Kalvariu nikto nechodi...to su ako tvoje podnety o cyklacoch veducich od nikial nikam. Nikto tam nechodi preto nas naposledy ked sme isli rano kosit prosili rodicia deti ci nemozme prist poobede ze tam maju nahlaseny piknik asi 20 rodin, preto tam chodia ludia cvicit jogu, citat knihy a pod. Usilie a financie v tomto pripade netreba nikam smerovat pretoze je to robene zadarmo vo volnom case.
14. máj 2018

Micro

...nevadila im vysoká tráva, ktorú ste chceli zrána pokosiť?
...cvičiť jogu a piknikovať medzi psími exkrementami?
14. máj 2018

Juraj Fuzák

vadila, preto nas poprosili aby sme nekosili hned ale az ked skoncia... My sme tam mali piknik tiez a predstav si nebolo to medzi exkrementami, tieto prehnane predstavy ze ked niekde uvidim jedno kulo tak ich tam musi byt dalsich 1000 su pekne chore. To by som nemohol ist nikam na luku ani do lesa, lebo predstav si tam to uz nedviha vobec nikto...
14. máj 2018

Ondrej Koso

Micro ty mas nejaky komplex? My sme tam boli s detmi cely den a nikoho tvoje oblbovacky nezaujimaju. Zaloz si rodinu a staraj sa konecne o svoj zivot lebo ako vidim tvoje prispevky tak to v hlave mas pekne vymetene a pozor aby si niekde nestupil do hovienka...
14. máj 2018

Micro

Lepšie vymetené, ako prázdno :)
Pomáham zlepšiť naše mesto.
14. máj 2018

Ondrej Koso

Mozes mi to prist povedat do oci na nejaku akciu lepsej Trnavy :) Ked tak strasne pomahas tak sa snad aj do niecoho zapojis...
14. máj 2018

Ing.Gubriansky Emil

Dobry den.

Pekna diskusia. Pačia sa mi "odpovede samospravy". Nizky počet pracovnikov, skončenie firmi v subdodavke, presuvanie techniky, boli tam ludia a pod.Z uvedeneho mi vyplýva, že novodobe vytvorene technicke služby Mesta Trnava nie sú až tak funkčne.P. primator zo svojej ješitnosti rozbil niekdajši system fungujucej údržby zelene sukromnimi firmami. Zvyknite si.
Zatial nepišem o vyschnutých stromoch na sidl. Kopanka, o údržbe zahonov na Moorovej kaplnke-hanba-zrušte ho-chyba mi tam ružova kora, ktoru ste tam dali pred volbami, o zakazkach na výsadbu nových stromoch ludom z Lepšej Trnavy..
S pozdravom, podme diskutovat.
14. máj 2018

Juraj Fuzák

Ziadny system nikto nerozbil, nevsimol som si ze by mesto nekosili sukromne firmy... “Novovytvorene” mestske sluzby su sto krat spolahlivejsie a flexibilnejsie ako niektore (zvyraznujem niektore) firmy, o kvalite sa ani nemusime bavit.

Zakazky na vysadbu stromov ludom z Lepsej Trnavy? Kto su ludia z Lepsej Trnavy ktori dostavaju zakazky na sadenie stromov? Poprosim Vas mena.
15. máj 2018

Peter

Juraj, fakty su jasne, minuly rok bolo kosenie fatk zle s tento rok ak sa nic nezmeni zacina este horsie.
15. máj 2018

Juraj Fuzák

To su akoze co za fakty? Tvoje dojmy? Minuly rok sa kosilo normalne podla zmluvy tak ako kazdy rok. Tento rok su problemy, ktore maju svoje priciny. Toto su fakty asi ako pan Gubriansky nado mnou ked tvrdi ze niekto z Lepsej Trnavy ma zakazky na sadenie stromov. Na tieto jeho fakty si naozaj rad pockam. Fakty totiz mena, datumy, cisla atd a nie dojmy.
15. máj 2018

Micro

Fakt je, že listy z jesene ležali na cestách a trávnikoch až do jari. Niekde ležia stále...
15. máj 2018

Juraj Fuzák

Nie to niesu fakty ale bachorky. Tvrdit ze listy lezali na cestach a travnikoch do jari je rovnaky blud ako tvrdit ze cela Kalvaria je posiata psacimi kulami.
15. máj 2018

Juraj Fuzák

Dal si sem dva ciastkove problemy na zaklade ktorych chces tvrdit ze "listy lezali na cestach a travnikoch do jari", co podla teba znamena ze tak vypadalo cele mesto? Nikto netvrdi ze to nemoze byt lepsie, nieke ovela lepsie ale generalizovanie rozhodne nicomu nepomoze. Kazdy na meste si je vedomi kde su problemy a ma zaujem ich riesit.
15. máj 2018

Ondrej Koso

Micro vsak pomahas Trnave tak prestan len fotit a chod pomoct napr ked ide firma cistit parkovisko od listov a vsetky auta tam stoja aj ked tam daju tabulu ze sa bude cistit...Potom pride placko ako ty ze su vsade listy...
15. máj 2018

Ondrej Koso

My sme si to za barakom vycistili sami a neplacem tu ze nam to nikto nevicistil a ani ze vacsina susedov nato kasle a je im jedno ze vyhaduju spaky z balkona a nehchvaju na ihrisku bordel jak prasce...
15. máj 2018

Juraj1

Juraj F., zlož si ružové okuliare a ak máš problémy so zrakom, nasaď si dioptrické, lebo inak si neviem vysvetliť tvoj neobjektívny postoj. Ja kľudne obetujem jedno popoludnie a povodím Ťa po Trnave a poukazujem Ti tie problémové miesta na ktoré ľudia poukazujú. Môžu sa pridať tak prívrženci, ako aj oponenti našich názorov, urobíme z toho dokument, reportáž, zverejníme a uvidíme aké budú reakcie kompetentných ale aj nezainteresovaných ľudí.
lebo stále melieš dookola to isté, " dajte fakty". Ale čo ich tu už bolo málo ?! Už Ti ľudia vymenovali ulice, lokality kde niečo nie je v poriadku, ty si to prečítaš a zneguješ. To nie je riešenie.
15. máj 2018

Ondrej Koso

Ja sa hlasim napis kedy a kde ok ?
15. máj 2018

Juraj Fuzák

Prosim ta, ja mam Trnavu pochodenu a problemy zmapovane sto krat viac ako ty. Ja mam prelozene aj kanalove vpusty a vypusty, cierne skladky a pod. Takze mne nemusis nic ukazovat.
15. máj 2018

Ing.Gubriansky Emil

Čo sa tyka údržby zlene vytvorili Ste zly system.Kedysi mala jedna f-y pod palcom všetky činnosti v danom volebnom obode.
Dnes. Kto vyhral sútaž na kosenie? V lokalite Kopanka zabezpečuje kosbu v subdodavke
dalšia firma, ktora si v dalšej subdodavke najima dalšiu firmu. Štvrta firma vyhrala v tomto roku sútaž na ostatne činnosti. Udržbu Moorovej kaplnky zabezpečuju ludia z Lepšej Trnavy a stracam prehlad kto by mal kosit a kto kosi Rybnikovu ul.
P. Fuzak, suhlasim, logicke, čim viac firiem, tym by mala byt údržba zelene lepšia a kvalitnejšia. Ruku na srdce. Je to vidiet na Kopanke a v Trnave?
P. Fuzak
kto napr. vysadzal koncom minuleho roku stromy na Rybnikovej ul. Nerad menujem. Su to všetko moji znamy. V nevyhnutnom pripade Vam poskytnem aj fotodokumentaciu.
15. máj 2018

Juraj Fuzák

aha, takze splietat tu o dohadzovani zakazok ludom z LT a nechcet povedat mena mam chapat ako co? Zbabelstvo? Na Rybnikovej pri Relaxe to sadili dobrovolnici, zbytok neviem a ani ma to nezaujima. Tak prosim napiste sme mena ktori ludia z Lepsej Trnavy dostali zakazky na vysadbu stromov. Inak je to obycajne zbabelstvo.
15. máj 2018

Ing.Gubriansky Emil

p. Fuzak
Prosim Vas aby ste mi vysletlili pojem dobrovolnictvo. V zmysle Wikipedie "Jednotlivec nema pri vykonavani dobrovolnictva žiadny finančny zisk".
Pozrite si internu fakturu č. 3608 z r. 2017, dodavatel Tomaš Veliucky, objednavka č. 20171429.
Duo Velickych uz nepatri medzi aktivistov z Lepšej Trnavy?
15. máj 2018

Peter

Juraj F, nie su to dojmy, trava po kolena nie je dojem ale realita. Mozete sa to snazit okecat ale vyfiltruj si podnety ohladom kosenia za minuly rok, potom za tento rok. To je realita. Co sa tyka Kopanky, situacia je zla uz treti rok a bohuzia sa to nelepsi, skor zhorsuje. Chodim s deckami na prechadzky, tak sa dost motam po uliciach kde nechodi vela aut. PS: tie Vase dobrovolnicke keci. Ja kosim pred nasim barakom uz asi 10 rokov sam, sam som si kupil kosacku, sam ju davam za vlastne servisovat a kupujem do nej PHM. To len keby ste ma chceli pozvat na nejaku akciu ;-)
16. máj 2018

Juraj Fuzák

pan Gubriansky...skutocne som mal o Vas ovela vacsiu mienku. Velicki nikdy neboli sucastou LT, len preto ze ste ich videli na nejakych fotkach z nasej akcie ste si vydedukovali ze su nasou sucastou a zacali ste tu sirit nezmysli o dohadzovani zakazok co je vlastne ako obvynenie z korupcie. Velicky, mimochodom povolanim arborista bol este v 2014 na jednej nasej akcii kde zadarmo vykonal orez chorych stromov a ukazal deckam ako sa zisti ktory strom ma kolko rokov, ako sa zisti ze je chory a pod. A dalsi raz bol radit ludom co sadili stromy. Mimochodom to ste boli aj Vy na Slavii.

Nabuduce Vas poprosim si tieto choracke reci o korupcii nechajte radsej k pivu, tam sa nezmysli tohto typu krasne hodia.
17. máj 2018

Juraj1

Pekne ste vymínuskovali názory, ktoré Vám nehrajú do karát. Nebudem reagovať JF na Tie Tvoje obvyklé invektívy na každého, kto pomenuje problém pravým menom. Mám pocit, že podobne ako u istého vrcholného slovenského politika, aj vo Vašom prípade sa pod šmrncovným klobúčikom skrývala len figúrka, ktoré sa pred voľbami dobre predávala. Mnohí sme však zostali rozčarovaní nad Vašou neschopnosťou počúvať názory voličov a namiesto toho ich osočovať a, urážať a pozerať na nich niekde z vrchu, z nejakého Vášho Olympu. Vyzerá to tak, že dobrí sú len tí, ktorí chodia v sobotu zbierať papiere a kosiť Kalváriu. Musím Ťa uistiť, že aj týmto sme si prešli, avšak nie s takou veľkou slávou. Nám stačilo, že sme si mohli "zakopať" na ihrisku, ktoré sme si predtým postavili.
Nikdy som nehovoril nič o korupcii pri verejnom obstarávaní a pod., to nech riešia kompetentní. Ja som kompetentný ako občan mesta, ktorý tu žije celý život a platí dane, na to, aby som sa pýtal "kompetentných" ako to s našim mestom vyzerá a ako sú naše peniaze využívané. A Ty, ako volený a platený komunálny politik si povinný skladať účty všetkým občanom. Keď toto nechápeš, nemáš v politike čo robiť.
17. máj 2018

Juraj Fuzák

Nebudes reagovat na invektivy? Tak si po sebe precitaj co si sem napisal :D

Ja ti hovorim ze ti si tu pisal o korupcii? Tu o korupcii a pridelovani zakazok pisal Emil Gubriansky, takze si najprv precitaj cele vlakno az potom sem davaj urazene reakcie. Opakujem to x krat, ja budem debatovat, spolupracovat, komunikovat normalne s kazdym kto komunikuje normalne so mnou. Len za to ze som voleny, si nenecham od nikoho skakat po hlave rozumieme si? Sam dobre vies ze som s tebou x krat komunikoval, aj po telefone ked islo o tvoj podnet ked nieco vytekalo do Trnavky, vtedy som aj s mestkymi do tej smradlavej rury vliezol a nemusel som, chodili sme tam dva dni po mokrej trave v dvoch stupnoch rano a hladali odkial to moze tiect. Tak mi tu prosim ta nedavaj zasa tie generalizujuce posudky o tom ako pouzivam invektivy a podobne. Kto je normalny ku mne, ja budem normalny k nemu vzdy, aj keby ma mal kritizovat alebo nieco ine. Zosmiesnovat, urazat alebo ma dokonca obvninovat zo zlodejin nebude nikto, bez toho aby za to dostal odo mna adekvatnu reakciu, ja hlavu pred nikym sklanat nebudem, rovnako nechcem aby niekto hlavu sklanal pred mnou. Tak sa prosim ta ukludni a ked chces nieco seriozne riesit nejaky problem, moje cislo mas...
21. máj 2018

jozef

Vážený p. Fuzák , realita je taká ,že zeleň aj stromy sa nerobí ako by mala, p. Gubriansky má vo všetkom pravdu, Vy nijako nezvládate realitu a to kosenie Kalvárie kolom dookola my robíme tak to robte, veď ste dobrovolníci, na tom stála predchádzajúca kampaň ako aj na okydávanie súkromných firiem, OPS už neplní svoju úlohu, lebo 52 % riešenia nie je nič moc, p, primátor zabudol ako sa správal pred voľbami, keby len jeden jeho podnet nebol vyriešený to bolo rečí a útokov na mesto, teraz má všetko isté tak tieto podnety má na háku
21. máj 2018

jozef

Pre zaujímavosť FCC 1 581 000,. € zisku a Stefe 569 000 € zisku, dľa mňa to nie je normálne, môj názor , to by bolo kosačiek
22. máj 2018

Juraj1

Chcem ešte zareagovať na príspevok JF zo 17.5. Nikdy som nechcel a ani nechcem podkopávať autoritu vedenia mesta, ale len poukazujem na nedostatky s ktorými si stretávam.
Dobrovoľníctvo nie je tom isté ako vedenie mesta. Dobrovoľnícke akcie sú predsa organizované na báze dobrovoľnosti, s cieľom urobiť niečo navyše, niečo na čo niekto nestačí a pod. Starostlivosť o bezchybný chod mesta však leží na pleciach samosprávy, ktorá je za to platená. Tak nesplietajte dobrovoľnícke akcie s povinnosťami kompetentných.
Na jednej strane sa striktne dištancujete od vládnej kliky, ktoré si robí všetko po svojom a na kritiku reaguje arogantným spôsobom, že všetko čo robia je v poriadku a takto a nijak inak je to správne. Na druhej strane sa však na komunálnej úrovni správate úplne rovnako. Každý podnet je chápaný ako útok proti Vám a namiesto toho, aby ste sa snažili nájsť rozumné riešenie a nedostatok odstránili, len vymenovávate, čo ste všetko urobili a ako dobre to robíte.
Vás nikto do toho kanála neposielal, tak ako ani kosiť trávu a odhŕňať sneh, vy to máte zabezpečiť. Riadenie nie je suplovanie za tých, čo veci robia zle, alebo ich nezvládajú.
28. máj 2018

Ing.Gubriansky Emil

Dobtyt večer
Ospravedlnejem sa p Fuzak, bol som v tom, že ked s uvedenymi panmi úzko spolupracujete, že su aktivistami za Lepšiu Trnavu.Ale nič to nemeni na fakte, že nehovorite pravdu, ked tvrdite, že
Rybnikovu ul. vysadzali "dobrovolnici".A nič to nemeni na fakte, že údržbu zelene v Trnave nezvladate. Čitate prispevky na tejto stranke?
Poprosil by som Vas o odstranenie suchých stromov na Špačinskej ul. - pri Prckovi a na Hajdoczyho ul. - vstup do arealu Slavia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania