Nebezpečná jazda

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Radovan 22. mája 2018

bolo by vhodne osadiť medzy tieto dve bytovky spomalovac nakoľko tam jazdia ako sialeny a neraz tam prišlo skoro ku kolízii

13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
táto cesta je v správe Trnavského samosprávneho kraja.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
28. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cesta č. II/504 (Modranská cesta) je vo vlastníctve Trnavského samosprávneho kraja. Správu a údržbu tejto cesty v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov (cestný zákon) zabezpečuje Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja.
Osadenie spomaľovačov, retardérov, prípadne iných podobných dopravných zariadení na cestách II. a III. triedy správca neodporúča. Dôvodom je bezpečnosť cestnej premávky a hlavne vykonávanie zimnej údržby. Tento názor zastávajú aj zástupcovia Okresného dopravného inšpektorátu (ODI). Bez súhlasu zástupcov ODI nie je možné osadiť na ceste akúkoľvek dopravnú značku, prípadne dopravné zariadenie. Obmedzenie rýchlosti sa rieši zvislým dopravným značením.
Meranie rýchlosti prechádzajúcich vozidiel a kontrola dodržiavania predpisov cestnej premávky je v kompetencii Policajného zboru SR. V tejto veci odporúčame žiadateľovi, aby sa prostredníctvom zástupcov mesta Trnava obrátil na príslušný dopravný inšpektorát za účelom vykonávania častejších kontrol týkajúcich sa merania rýchlosti.

Odbor dopravnej politiky TTSK
29. august 2018

Radovan

je smutne ze nas davate bokom nakolko sme na okraji mesta asi cakate az sa stane nejaka vazna nehoda potom bude ale neskoro najlepsie bude posunut vasu ochotu do tv relacie aby sa to rozhybalo asi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.