Diera v ceste

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Peter Bročka 06. augusta 2013

Na ulici Juraja Fándlyho je dosť hlboká diera v ceste.

06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podľa informácií z odboru dopravy a komunálnych služieb bude dnes zabezpečené označenie tejto jamy a do konca týždňa bude zabezpečená aj oprava.

Gmitterová, ÚKaM
06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Pripájam aktualizáciu odboru dopravy a komunálnych služieb:
Ide o chýbajúci krycí hrniec vodovodnej zemnej súpravy. O tejto poruche sme dnes informovali zodpovedných pracovníkov vodární a kanalizácií.

Gmitterová, ÚKaM
25. november 2013

Flego

Lokalizácia na mapke zodpovedá tomuto pekne opravenému vodovodu.............
25. november 2013

Flego

......ale podľa stôp na asfalte je to tento. Žeby vodári nenašli ten správny?
26. november 2013

Odpoveď samosprávy

Včera som sa bola pozrieť na Ulici Juraja Fandlyho. Chýbajúci krycí hrniec bol doplnený.

Jana Gmitterová, ÚKaM
26. november 2013

Flego

:-) Janka Gmitterová našla ten istý kanálik ako ja. Je taký pekný novučičký, ešte aj natretý modrou farbou až sa tak pýta odfotiť. Treba venovať väčšiu pozornosť lokalizácii na mapke, hlavne v ulici, kde je takýchto kanálikov zhruba 20 v rôznom štádiu poškodenia a následných opráv. Rozdiel v lokalizácii je skoro 100 metrov.
27. november 2013

fandly juro

myslim ze cele nedorozumenie sposobil oznamovatel tohto podnetu, kedze podla prvej fotky je oznacenie na mapke nespravne. treba ho posunut medzi ulice sambucusa a kvetna, nie medzi kvetnu a komenskeho. sorry Peter Bročka :-)

ps: pre vodarov: fandlyho 19 a 21
28. november 2013

Peter Bročka

Nazdar, vyzerá to tak, že polohu na mape som fakt zle vyznačil :) Upravím to. Fotka ale jasne ukazuje kde sa na ulici diera nachádza. Nemôžem už za to, že niekto si chcel len odškrtnúť "vyriešenie" podnetu a neskontroloval všetky "zariadenia", za ktoré je na tejto ulici zodpovedný a ktoré nechával dlhodobo bez povšimnutia. Z odpovede mesta vyplýva, že kryty sú v správe vodární, takže "Zodpovednosť" bude z mesta presunutá na "iný subjekt". Díky za upozornenie.
28. november 2013

Flego

Tak to bola len obyčajná chyba?? A ja som si myslel, že najvyšší šéf testuje, či sú lovci aktualizácií dosť pozorný :-)) Ale stane sa aj profíkom: v ten istý deň som na prednádraží odfotil nesprávnu lavičku: pozerám na prednádraží som, detské ihrisko vidím, podľa popisu nájdem lavičku pri ihrisku, podľa fotky skontrolujem polohu v teréne a rozsah poškodenia. Všetko sedí, je krásne opravená, natretá, nové šróby po výmene dosiek, no neodfoť ju! Až neskôr som na google zistil, že tie detské ihriská sú tam dve blízko seba s rovnakými lavičkami.....
28. november 2013

Peter Bročka

2Flego: hahh najvyšší šéf sedí v BA na centrále odkazu, ja som len miestny sluha ;) , ale rozbehli sme to dobre a to ma fakt teší :)
02. december 2013

Flego

Tip pre administrátora na centrále:
U ťažko identifikovateľných objektov, ktorých sa v označenej lokalite môže nachádzať väčší počet, (rôzne poškodenia ciest a chodníkov, výtlky, vodovodné zemné súpravy, poklopy kanálov, mreže dažďovej kanalizácie. ale aj napríklad lavičky, stĺpy verejného osvetlenia atď....) by bolo vhodné pripájať okrem fotografie detailu aj fotografiu širšieho okolia. Ak sa vedľa nachádza dom je najlepšie zachytiť na fotke aj číslo domu, ak nieje v okolí dom, tak zachytiť iné orientačné body, ktoré sa dajú ľahko identifikovať. Ide o to, že ak autor nenahlási vyriešenie podnetu, po niekoľkých mesiacoch je už veľmi ťažké identifikovať, ktoré z opravených miest to bolo. Podľa mojich skúseností sa na miesto označené na mapke nedá veľmi spoliehať, pretože hlavne nový užívatelia neposunú značku na správne miesto na mapke a ak má označená ulica viac než 500 metrov tak už je s hľadaním veľký problém.
02. december 2013

Odkazprestarostu.sk

2Flego: Zdravím, nie je mi trochu jasné, akú úlohu by v tomto prípade hral admin na centrále, resp. ja ako lokálny administrátor, keďže nijakým spôsobom nezasahujeme do fotiek, ktoré nahrávajú do systému oznamovatelia podnetov.
Určite je pre orientáciu lepšie odfotiť situáciu "s prostredím", tak ako je to na originálnej fotke pri tomto podnete, než samotný detail.
Peter Bročka
Administrátor OPS pre Trnavu
02. december 2013

Flego

V tabuľke nahlásiť podnet je ku každej kolónke pokec ako príslušnú kolónku vyplniť, myslel som to tak, zasadiť inštrukciu práve tam. Ak by sa jednalo o nového prispievateľa, ktorý takú fotku neurobil, požiadať ho aby sa pokúsi miesto presne popísať aspoň slovne, skúsenejší by už mal inštrukciu do budúcnosti ako si počínať. Kým som to nevyskúšal na vlastnej koži ani by ma nenapadlo aké ťažké je po mesiacoch nájsť správnu lavičku v ulici kde ich je najmenej 30 rovnakých, nájsť správny kanál alebo poškodenú cestu v starej uličke, kde je opravovaný skoro každý meter cesty je úplná detektívka. Posledné dni som aktualizoval zopár takých podnetov a bolo treba prejsť celú ulicu hore- dolu kým som odhadol, ktoré miesto to asi bolo. A to sme len v malom krajskom mestečku, v zákutiach Bratislavy by to určite tiež pomohlo.
02. december 2013

Flego

PS: v starých uličkách Kopánky a Špíglsálu by sa pokojne uživil samostatný portál "Odkaz pre vodárne a kanalizácie" :-))
07. december 2013

Flego

Stále ma nikto nenašiel :-(
04. marec 2014

Gmitterová Jana

Dobrý deň, podľa informácií z odboru dopravy a komunálnych služieb vodári dieru opravili.
Prepáčte, že reagujem až teraz, ale naozaj som si myslela, že podnet je vyriešený.
05. marec 2014

Flego

Naozaj je to vybavené, ďakujeme Janka :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania