Polievanie stromov po silnom daždi

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lubo 23. mája 2018

Dobrý deň,

v noci z 22.5. na 23.5. zažila Trnava a blízke okolie výdatný, takmer hodinový dážď. I napriek tomu v nasledujúci deň (23.5.) komunálne služby začali s polievaním mestských stromov a zelene.

Oceňujem pozitívny prístup mesta k starostlivosti o zeleň, no chcem sa spýtať, či polievanie po tak výdatnom daždi mesto nepovažuje za zbytočné, neekonomické, a hlavne neekologické. Nehovoriac o tom, že polievacie autá svojimi kolesami poškodzujú zmáčané trávnaté plochy.

Osobne v tom vidím veľké plytvanie vodnými zdrojmi a do budúcna odporúčam väčšiu flexibilitu komunálnych služieb s ohľadom na externé vplyvy, akým bol napríklad tento nočný dážď.

24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zálievka po daždi má svoje opodstatnenie. Po daždi je pôdny profil zamokrený len do určitej hĺbky a ku koreňom stromov sa nedostane dostatok vody. Voda sa dostane k rastlinám a trávniku, čo však v teplom počasí nepostačuje stromom. Dážď pripraví vrchnú časť pôdy na to, aby sa voda lepšie vsakovala a rýchlo neodtiekla. Zálievku ku koreňom nám pomáhajú zabezpečiť drenážne hadice, ktoré sú osádzané pri výsadbe drevín.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania