Križovatka od Arrivy na Nitrianskú ignoruje cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Juraj 29. mája 2018

Krizovatka od Arrivy ignoruje cyklistov a ostava na cervenej farbe, a nezmeni sa ani po polhodine stravenej na semafore. Jedine riesenie je ak dojde ine vozidlo ktore nie je bicykel. Ide o smer pokial chce cyklista ist smerom ku kruhacu a teda odbaca doprava.

Prosim o napravu.

30. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
všetky križovatky v Trnave (ale aj v iných mestách), ktoré sú založené na detekcii pohybu kovových vozidiel, pred križovatkami reagujú len na oceľové materiály, nie na rôzne odľahčené zliatiny ľahkých kovov. Treba využívať jestvujúcu sieť cyklochodníkov, pokiaľ je to možné.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
31. máj 2018

Juraj

V tejto casti mesta ziadna siet neexistuje...
31. máj 2018

Juraj2

Prídám to aj sem: Aj mne sa už niečo také stalo. Chcelo by to pridať na semafory nejaký piktogram o tom, že je riadený senzorom, lebo to nemám ako zistiť, iba že tam stojím kým sa nezopakuje celý cyklus prepínania svetiel. Až potom samozrejme idem ako chodec. Alebo mám podľa vyjadrenia z mesta radšej všade preventívne chodiť ako chodec cez priechody (väčšina svetelných križovatiek nemá cyklochodník)?
09. júl 2020

Maroš

Prosim o riešenie semaforov na Nitrianskej križovatke v odbočovacich pruhoch do lava z každej strany, nepuštaju menšie dopravne prostriedky ako sú motocykle, bicykle. Dakujem za riešenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania