Rušenie kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dadka 07. júna 2018

Na Hlinách 19 alebo 20(neviem presne) niekto neustále necháva na balkóne ( z vnútornej strany ako je kopec a ihrisko pre deti) zavretého psa, samozrejme že ten vyštekáva celý deň a celý večer, aj po 22:00 večer. Nie je to v intervaloch, je to stále stále ustavične každý celý deň. Nielen že to otravuje ľudí, ale aj toho psa to zrejme trápi, že je tam zavretý, keď ustavične šteká. Pre deti je ťažké zaspávať pri takom hurhaji, nedajbože sa učiť, a nehovorím o tom keď ste po nočnej smene. Poprosím poslať tam mestskú políciu a už to konečne vyriešiť, už to je moc.
Ďakujem.

07. jún 2018

mario

Okrem toho, že je to obťažujúce pre okolie, takéto jednanie majiteľa sa dá posudzovať ako týranie psa.
07. jún 2018

Fredy

Dadka, až je to tak ako popisujete, skúste zavolať mestskú políciu, tel. 159 a riešiť to v čase trvania javu, naviac loggie sú tam otočené na juh, môže prísť k prehriatiu.
08. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu sme preverili dnes asi o 10.30 hod. Štekanie psa sme na označenom mieste nezistili. Aby sme mohli preveriť, či ide o protiprávne konanie, ktorým sa môžeme zaoberať, je potrebné, aby ste nám pomohli identifikovať byt, adresu, prípadne obyvateľa bytu, resp. majiteľa psa. Potrebné informácie je možné oznámiť telefonicky na tel. čísle 159, kde môžete telefonovať aj v čase, keď bude pes štekať.
Pre spresnenie uvádzame, že iba samotná skutočnosť, že pes šteká, nie je dôvodom pre zásah polície, ktorá zasahuje v prípade takého protiprávneho konania, ktoré má rozmer deliktu (priestupku alebo trestného činu). To, či ide v tomto prípade o delikt, je nutné preveriť. V prípade, ak nepôjde o delikt, môžete sa proti rušeniu hlukom (štekaním psa) brániť prostredníctvom možností, ktoré poskytuje Občiansky zákonník prostredníctvom ustanovenia § 127 ods. 1, podľa ktorého vlastník veci (v tomto prípade medzi veci patrí aj pes) sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie (medzi iným) nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom. Ochrany pred obťažovaním hlukom je v takomto prípade možné dožadovať sa žalobou na súde.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania