Blokovanie výhľadu z križovatky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
RMarek 10. júna 2018

Pravidelny problem pri vjazde na Hliny.
Toto auto stava medzi odbockou a prechodom.
Brani vo vyhlade na prechod a do protiiduce pruhu
Uz son tam videl nehodovu situaciu kedy doslo skoro k zrazke chodca!.

11. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
protiprávneho státia sa každú sekundu na území mesta dopúšťa obrovské množstvo vozidiel. Najmä v prípade státia vozidiel na sídliskách neustále porušuje predpisy veľmi veľa vodičov. Dôvody sú subjektívne – najmä snaha zaparkovať v blízkosti svojho obydlia, ale aj objektívne – nedostatok legálnych parkovacích miest. Ide často o zakázané státie menej ako 5 m od hranice križovatky či od priechodu pre chodcov, zakázané státie na chodníku či zeleni, ale najmä o nedodržanie povinnosti ponechať trojmetrový jazdný pruh pre každý smer jazdy vozidiel.
Napriek tomu, že dopravné priestupky sú najfrekventovanejší delikt, ktorým sa mestská polícia pri svojej činnosti zaoberá, a napriek tomu, že máme vedomosť o neustálom páchaní priestupkov v statickej doprave, nie je možné zabezpečiť, aby každé protiprávne státie motorového vozidla bolo mestskou políciou zistené, a nepovažujeme ani za žiaduce, aby takéto konanie bolo vždy objasňované a riešené ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Je nutné upozorniť, že v prípade sídliska Na hlinách všetky vozidlá, ktoré stoja mimo miest, ktoré sú dopravným značením označené ako parkoviská, stoja v rozpore s pravidlami cestnej premávky.
Podnet sme preverili 11. 6. 2018 o 8.30 hod. Vozidlo sa na predmetnom mieste nenachádzalo. V prípade spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého miera spoločenskej nebezpečnosti sa javí ako vysoká, sa, prosím, obráťte na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 159 v čase spáchania priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá posúdi, či sa priestupok stal, a ak áno, vykoná úkony smerujúce k jeho objasneniu.

Mestská polícia mesta Trnava
11. jún 2018

RMarek

Dakujem za vycerpavajucu odpoved.

Prave volaniu mestskej oolicie som sa chcel vyhnut, lebo sam byvam na Hlinach a viem ale to tu je. Ale su iste miesta kde je taketo parkovanie vysoko rizikove a nebezpecne pre plynulost a bezpecnost premavky. To5o statie povazujem za jedno z tych.

Tak ako odparkovame auta v kruhovom na sydlisku, dalsie neprehladne a nebezpecne statie..
Ale otom inokedy.


Dakujem
27. jún 2018

Lucery

Stačí 5 metrov žltej čiary.
13. jún 2019

brabo

P.vodič tu bežne pred mäsiarstvom ráno tako stáva, no dnes to dal ešte aj nakrivo aby sa nedalo okolo neho ani prejsť...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania