Dezolátny stav prístrešku pre elektrorozvody na Jiráskovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Alena PAULIKOVÁ 10. júna 2018

Nutná oprava murovaného prístrešku pre elektrorozvody, ktorý je v dezolátnom stave (viď uvedené fotografie). Prístrešok sa nachádza na ulici Jiráskova pred rodinnými domami 46 a 47, v Trnave 2, na mestskom pozemku.
V roku 2004 sme na vlastné náklady čiastočne opravili prístrešok (nová omietka, natretie strechy a dvierok). Po 14 rokoch si to vyžaduje opätovnú opravu, už väčšieho charakteru, s odizolovaním od podložia kvôli vzlínavej vlhkosti. Je nutné rýchlo sanovať tento zanedbaný objekt. Rozhodne to má riešiť jeho správca, nie občania/odberatelia elektrickej energie.

13. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
skutkový stav skrinky elektrického zariadenia nevykazuje závadu, ktorá by priamo ohrozovala život a zdravie obyvateľstva, je to len kozmetická závada. Stavebný úrad upozorní vlastníka predmetného elektrického zariadenia na nevyhovujúci stav.

Odbor stavebný a životného prostredia
13. jún 2018

Alena PAULIKOVÁ

Dobrý deň samospráve,

vychádzame z Výročnej správy Západoslovenskej distribučnej, a. s. za rok 2016 (2017 ešte nie je zverejnená). Iste autori správy to mysleli vážne, ak deklarujú, že:

str. 5 "Počet odberných miest 1 119 364"
v danom prípade sa riešia až 4 odberné miesta jednou aktivitou

strana 11: citácia: "Komunitný rozvoj
V ZSE považujeme za veľmi dôležité podnecovať ľudí k aktivite a prispievať svojím konaním k tomu, aby svet, ktorý vytvárame, bol ešte lepším miestom na život. Naším cieľom je podporovať iniciatívy a projekty, ktoré majú ambíciu aktivovať komunitu, v ktorej pôsobia."

Na margo horeuvedeného tvrdenia je pravidelná údržba oveľa lacnejšia a rýchlejšia a v rámci celkovej udržateľnosti aj efektívnejšia.
Tento podnet je preventívnou aktivitou. Absentuje plánovaná údržba. Aj tzv. kozmetických závad. Nápravná činnosť bude možno vykonaná až po podnete. Dúfame, že sa čoskoro prikročí k riešeniu a nebude sa čakať na sponzoring zainteresovaných občanov ako sa aj už v minulosti stalo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania