Parkovací dom

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kolombo 14. júna 2018

Neplánuje mesto postaviť parkovací dom na ulici Starohájskej?Ako vidíte na fotografii cez pracovné dni je doslova plné a ľudia majú potom problém nájsť voľné parkovacie miesto.Pri poliklinike by sa hodil ako soľ.Ďalšia vec je,že už väčšina ľudí si zvyká parkovať na Starohájskej pri veľkých akciách ako je jarmok,rôzne koncerty v City Aréne alebo aj futbal.Skrátka je to kúsok do centra mesta.Viem,že mesto plánuje stavať parkovací dom na Dolnopotočnej,ale bol sa niekto pozrieť ako vyzerá doprava po napr.väčšom futbale?Myslím tým autá,keď idú z centra,hodina aj možno dve.Všetko upchaté.

15. jún 2018

Fredy

Aby mesto stavalo parkovací dom na Starohájskej ulici v porovnaní s inými lokalitami v meste nedáva zmysel. Terajšie parkovisko je vyťažené cca na 29-33% týždenného fondu parkovacej doby (5 pracovných dní zo 7 kalendárnych).

Parkovanie v pracovných dňoch je tu vhodnejšie riešiť regulovaným parkovaním na časti Clementisovej,Tehelnej, Hlbokej ulice + Starohájska oproti policajtom.
Na Družbe je momentálne situácia s parkovaním pomerne dobrá, prakticky kedykoľvek (okrem veľkých akcií) sa dá zaparkovať do 3-5 minút od bytu alebo inštitúcie.

Pri veľkých akciách typu jarmok je zaťažené celé mesto. Čo sa týka futbalu a akcií City arény, tam mesto prišlo o veľké parkovisko pri amfiteátri a oproti VUB, City aréna sľubovala cca 1100 parkovacích miest, je ich 663.
17. jún 2018

kolombo

A ktoré parkovisko je plne vyťažené?Keď to budeme tak brať,žiadny parkovací dom nepotrebujeme....Na Dolnopotočnej ulici chcú stavať parkovací dom,ktorý vo večerných hodinách nie je tiež vyťažený.Aj cez víkendy.No a potom sa môžte všetci prísť pozrieť na tie zápchy,ktoré budú tie autá v meste vytvárať.Myslím na Dolnopotočnej.Hlavne po veľkej akcii.
18. jún 2018

erik

RE: Kolombo, kde na dolnopotocnej ma byt parkovaci dom? Dik
18. jún 2018

kolombo

Na veľkom parkovisku.Máš tam len jedno.Tak to plánujú,ale či bude z toho niečo,tak to neviem.Treba si potom aj uvedomiť,že kolotoče na jarmok by boli asi nikde...Nie že by mi chýbali,ale patrí to k jarmoku.
26. jún 2018

Ondrej

Fredy: nesuhlasim. Tato oblast je v doobednajsich hodinach silne vytazena a neraz vidim ze parkovisko pri VUC je uplne plne. Ludia idu do polikliniky, na socialku, na danovy, do mesta a plnia sa uz vsetky prilahle ulice.
Doobeda nemozem ani vist s autom, lebo mam velku sancu, ze naspet nezaparkujem.

Tento parkovaci dom by mohol sluzit ako zachytne parkovisko, kedze je to na skok do mesta. O jedno sme skrz Arenu prisli.

Architektonicky sa tam hodi plechoda opacha do X podlazia ktora sa dokonca bude moct dat napojit na lavku bez nutnosti prechadzat cez cestu. Na rozdiel od centra kde by to parkovisko moc neladilo zo zrekonstruovanimi budovami hned oproti + jednota si tam robi dodatocne parkovacie miesta dole
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava už spracovalo štúdiu na parkovací dom v tejto lokalite, ktorá bola finančne náročná. Postaviť parkovací dom tu neplánujeme, ale rokujeme s TTSK v Trnave o sprístupnení a využívaní ich parkovacieho domu. O výsledkoch budeme občanov informovať na stránke mesta www.trnava.sk.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
27. jún 2018

Ondrej

Poprosim Odbor územného rozvoja a koncepcií o specifikovanie "finančne náročná".
Aky projekt bol zistovani (kolko miest, podlazi, cisto nadzemne alebo aj podzemne) a cca za aku sumu.
Po uvedeni ramcovych udajov sa mozme potom bavit ci je to naozaj financne narocne alebo len nie tak uplne priorita mesta.

Podotazka. O kolkych dodatocnych parkovacich miestach sa rokuje s VUC ? 10 ? 50? 100 ?

Za odpoved vopred dakujem.
29. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Starohájska ulica je skutočne jedna z lokalít, kde mesto uvažuje o parkovacom dome. Je tu dostatok miesta a dobrá pešia dostupnosť z centra, takže s touto lokalitou počítame ako s jedným z miest pre záchytné parkovisko pre centrum. Samozrejme, akýkoľvek parkovací dom je finančne náročné riešenie. Máme spracované základné štúdie, ale pre zaradenie do rozpočtu budeme potrebovať realizačnú projektovú dokumentáciu, na ktorú momentálne mesto nemá vyčlenené prostriedky v rozpočte.
To však neznamená, že v tomto smere nepodnikáme žiadne kroky. Na Starohájskej ulici sa v rámci sídla VÚC nachádza parkovací dom, ktorý nie je pre zlý technický stav strechy využívaný. Mesto rokuje s VÚC o možnosti sprístupnenia tohto parkovacieho domu pre verejnosť. Podľa našich informácií už VÚC alokovala finančné prostriedky na opravu strechy parkovacieho domu, po jej realizácii by malo prísť k otvoreniu pre verejnosť. Prioritne teda chceme naplno využívať existujúce kapacity, až následne pristúpime k budovaniu nových.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
10. júl 2018

Lubica Tomaníčková

dobre parkovanie? veď sa neviem dostať domov!
11. júl 2018

kolombo

A nedostali ste sa domov?Ja tu tiež bývam a vždy sa dostanem domov.Len niekto by chcel parkovať priamo pred domom.Nikdy nebudete mať vyhradené parkovacie miesto priamo pred svojím činžiakom.Tie parkovacie miesta nie sú len pre obyvateľov priľahlých ulíc.
11. júl 2018

Lubica Tomaníčková

áno nedostala som sa doobeda domov musela som ísť k našim aj s malou.. a nepotrebujem parkovať pred domom 3 roky som parkovavala na Starohájska lebo o 11tej nebolo kde
11. júl 2018

kolombo

Neviem ja vždy zaparkujem,ale tiež niekedy krúžim.Hlboká,Tehelná.Zatiaľ som iba raz parkoval V jame.Inak teraz tam je cez leto úplne prázdne,popri škole-škôlke.Sú prázdniny,študenti sú doma.Cez schody ste hneď na Tehelnej.Treba byť trocha trpezlivý,za chvíľu ukončia polovičku ulice na Starohájskej.
02. jún 2019

kolombo

Kedy už konečne mesto po dohode VUC otvorí tie nové parkovacie miesta v parkovacom dome?
02. jún 2019

erik

RE:Kolombo No tento a minuly tyzden sa tam.parkovalo ale asi len vyvoleni
03. jún 2019

kolombo

Erik oficiálne to ešte nie je otvorené.Mne ide o to,aby aspoň povedali verejnosti prečo to stojí.
03. jún 2019

erik

Kolombo ano mna ah nas by to tiez zaujimalo😉a aj preco neni otvoteny parkovaci na VUC (hlavme ze pred volbami boli fotky v helmach🙂)
03. jún 2019

Ondrej

Rok od oznamenia, ze VUC spristupni parkovaci dom a zatial ziadne nove informacie poskytnute z mesta ?
Zase musi clovek chodit osobne na mesto, aby sa nieco dozvedel ?

Nedostal som ani odpoved na otazku co znamena financne narocne. To je taky problem napisat v skratke - zadali sme studiu na X podlazny parkovaci dom na rozlohe Y s potcom parkovacich miest Z a vyslo nam predbezne XYZ Mil Eur ? Ved ak taka studia existuje, tieto udaje by v nej mali byt dostupne.
09. marec 2023

Ondrej

Tak po 4 rokoch aj zacali uvazovat na parkovacim domom tuna. Kedze ubrali tu a tam kopu parkovacich miest a vela Bcka je v okoli tak uz kapacita naozaj nestaci. Ludia uz neparkuju na Tehelnej na Rkovom lebo je to drahe.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania