Znečistené autá na Hajdóczyho

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Edita 21. júna 2018

Zdravím, chcem popísať dlhoročný problém na Hadóczyho 20,22,24 a verím, že aj pred ďalšími vchoďmi. Jedná sa o stromy, ktoré denno denne znečisťujú autá v každom ročnom období. Buď opadávajú na autá listy, kvety, vetvičky. Cez leto niečo lepkavé, čo kompletne zalepí všetky autá na parkovisku. Inokedy sú to gaštany v pichľavom obale, ktoré robia jamky na autách a taktiež neskutočný rámus, konáre stromov siahajú až k strechám áut, musíme sa sklánať pod stromami, aby nás neprefackali konáre, potom sú tam brutálne tony lístia, ktoré z mesta naposledy odpratali v 2016, odvtedy nič. Je to deprimujúce, keď každé ráno musíte dať z auta dole všetok ten neporiadok, až potom môžete ísť do práce. A holuby vám vždy krásne označkujú auto. Dám si asi mestu preplatiť umyvárku. Žiadam o vyrub stromov.

21. jún 2018

natare

To je tak, keď sa z ihriska a chodníkov kôli autám urobí parkovisko. Nestačí, že sa zrušilo ihrisko pre deti, ešte treba vyrúbať aj stromy. Choď bývať na saharu, tam Ti určite žiadne listy zo stromov ani hovienka od vtákov nehrozia. Keď Ťa to obťažuje, tak tam jednoducho neparkuj!
22. jún 2018

Peto

podobnú dzunglu mám pod oknami aj ja a bolo to najväčšie plus tejto lokality! Ak by som mal za susedu pani Editu a prešiel by jej tento blbý nápad, tak by som jej zazvonil a pýtal si preplatiť hypotéku. ps: tiez mam auto a prežijem to
22. jún 2018

Dadka

Jasné hurá vyrúbme stromy, ľudia už nevedia čo od dobroty. Potom Vám náhodou nebude vadiť že tam je moc horko a že Vám tam nič netieni? Tie stromy tam rastú 100 rokov na to aby potom prišiel volaký expert ktorý ich vyrúbe, no určite.
24. jún 2018

Citizen101

Pani Edita a čo Vám bráni v tom aby ste si auto umyla? Každému z nás kadia na auta vtáci a každému z nás padá na autá lístie zo stromov. A preto máme dať všade vyrúbať stromy? Existujú aj riešenia ako plachty na autá ak vám to veľmi prekáža.
29. jún 2018

stefan

Žiadam o vystahovanie Edity. A o obnovu detskeho ihriska. A o navratenie chodnikov chodcom.
03. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dreviny majú svoj prirodzený rast koruny, a preto nie je nutné každý rok rezom zasahovať a tvarovať cielene drevinu. Opodstatnenosť rezu spočíva hlavne v odstraňovaní zlomených a suchých konárov, prípadne zabezpečuje zlepšenie podchodnej a podjazdnej výšky a pod. Prebývanie holubov na drevinách nie je opodstatnená požiadavka, a preto ju nemôžeme akceptovať ako dostatočnú na rez predmetných drevín. Referát správy zelene pristupuje k rezom šetrne, keďže v posledných rokoch sa mestské priestranstvá prehrievajú a dreviny plnia aj veľmi dôležitú klimatickú funkciu. To dokladá aj priložený názorný obrázok, ktorý sa v poslednom čase voľne šíri internetom.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania