Nezabezpečená chátrajúca budova

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Tomas 20. augusta 2013

Dokedy budeme pozerat na devastaciu zeleznicneho depa pri Kamennom mlyne a na nezabezpecenu kanalizaciu v tomto objekte, ktora je otvorena a vandalmi zdevastovana? Asi dovtedy pokial tam nejake dieta nespadne a nieco sa mu nestane.

22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preverení Vám oznamujeme, že predmetný poklop (šachta) je súčasťou vnútroareálovej kanalizácie objektu. Kanalizácia do majetku spoločnosti TAVOS nepatrí, ani ju naša firma neprevádzkuje.
Za stav budovy a kanalizácie je zodpovedný jej majiteľ.

TAVOS a.s.
24. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
je pravdou, že už niekoľko rokov je pozemok bývalého železničného depa značne zanedbaný a stavby na ňom chátrajú a degradujú, čo si všimol zrejme každý pri prechádzke do Kamenného mlyna.
Pozemky a stavby nie sú však vo vlastníctve mesta, ale vo vlastníctve iných vlastníkov, preto za súčasný stav týchto nehnuteľností nie je zodpovedné Mesto Trnava.
Za technický stav každej nehnuteľnosti zodpovedajú jeho vlastníci. Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad písomne upozorní vlastníkov predmetných nehnuteľností na ich súčasný stav a vyzve ich na zjednanie nápravy.

Odbor stavebný a životného prostredia
20. júl 2016

Miro K

Zdemolovaná neohradená budova ZSSK
Prosím o ohradenie budovy a zakrytie pootváraných kanálov (min. 4) v časti "depo", pri prechode do kamenáča.
Budova je asi vo vlastníctve ZSSK, je to tam zdevastované, oplotenie zničené, roky sa s tým nič nerobí, len to chátra...
26. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako tu už bolo uvedené, váš podnet sa týka stavieb bývalého železničného depa, ktoré však nie sú vo vlastníctve mesta, ale vo vlastníctve firmy Železnice SR a nájomcom je spoločnosť ŽELOS, s.r.o., Trnava. Keďže k stavbám cez pozemky vedie elektrická trolej a koľajisko, predpokladáme, že pozemky a stavby sa nachádzajú v ochrannom pásme železníc, ktoré spadajú do kompetencií špeciálneho železničného stavebného úradu, preto podnet na vykonanie nápravy prepošleme okrem vlastníkovi nehnuteľnosti aj na Ministerstvo dopravy SR, na sekciu železničnej dopravy a dráh, odbor dráhový stavebný úrad.

Mesto nie je povinné zabezpečiť chýbajúce kanálové kryty. Za stavebno-technický stav v celom rozsahu zodpovedá vlastník nehnuteľnosti.

Odbor stavebného a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania