Zeleň V. Clementisa

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Niki 26. júna 2018

Dobrý deň,

na ulici V. Clementisa sa objavili pavučiny na buxuse popri ceste, je vidno už zožraté časti živého plota. Prosím o kontrolu a prípadný postrek proti húseniciam.

Takisto sú už dlhodobo zanedbávané vysadené stromčeky popri chodníku na tejto ulici, ktoré sa nestrihajú a zasahujú do parkovacích miest, kde buď človek musí nechať miesto a vytŕčať alebo si doškriabať auto. Minulý alebo predminulý rok boli strihané - ale len z hornej strany, namiesto toho, aby boli ťahané do výšky a vytvárali priestor pre parkovanie.

Ďakujem

26. jún 2018

Hana

Dobrý deň, ani na Vlad. Clementisa 53,54,a ani pred domovom dochodcov nieje ostrihaný živý plot, je už vysoký 1,5 metra a napadnutý voškami, o kontajnerových stojiskách ani radšej nepíšem,Vždy sa ostrihá iba to čo sa napíše na odkaze pre starostu.
26. jún 2018

Micro

Živé ploty nie sú ostrihané na viacerých miestach v Trnave :(
26. jún 2018

kolombo

Lenže podľa odpovedi z mesta to dostali firmy dávno zadané.Rez živých plotov a pod.Jednoducho to tie firmy robia naschvál.Nič iné.Jednoznačne by malo mesto vytvoriť svoju firmu,aby sa nemuselo prosiť žiadnej firme.
26. jún 2018

jozef

p. Kolombo dobrý úmysel, ale kde zobrať pracovníkov, veď FCC čo kosí nemá s kým a zadáva to iným firmám, takže takto, veď primátor pred voľbami hovoril ,že vytvorí mestskú firmu, ale nestalo sa tak, teraz ani na štadión nemá pracovníkov
26. jún 2018

TOP

Mesto im ponuka urcite lepsie peniaze ako FCC. Slubovat moze ale ked to neodhlasuje na dpolovicna cast zastupitelstva tak tazko.
26. jún 2018

mario

Nejedná sa o krušpán ( buxus sempervivens), ale vtáčí zob ( ligustrum ovifolium) to len pre upresnenie. Samozrejme škodcu treba zlikvidovať, aby kríky nezdevastoval úplne. Výsadba tých stromčekov ( takisto sa jedná o vtáčí zob ) pri parkovisku pri bytovkách bola nedomyslená,ich výška je príliš nízka a obmedzuje vodičov pri parkovaní. Bolo by rozumné ich nahradiť vhodnejšou zeleňou..
27. jún 2018

FCC Trnava

Táto problematika nepatrí pod kompetencie spoločnosti FCC Trnava. Starostlivosť o zeleň na sídlisku Družba zabezpečuje priamo pre mesto firma Tvorsad.
28. jún 2018

mario

majo ... v tomto prípade ide o iného škodcu, pretože vijačka napáda výlučne krušpán a v tomto prípade sa jedná o vtáčí zob.
28. jún 2018

majo

mario:
Určite je to vtáči zob?
Ja som na inej lokalite našiel toto: (možno toto je krušpán)
28. jún 2018

majo

28. jún 2018

mario

majo ... na tej poslednej fotke je pekne vidieť rozdiel, ten zelený krík je vtáčí zob (ligustrum), húsenice vijačky sa ho ani nedotkli, ten kompletne zožratý je krušpán ( buxus). Krušpán je stálozelený krík s malými kožovitými lístkami, vtáčí zob je poloopadavý krík, ktorý ak sa nestrihá kvitne bielymi kvetmi, plodmi sú čierne bobule, ktoré slúžia ako potrava pre vtáky, pre človeka sú jedovaté. V prípade výsadby na Clementisovej sa jedná o zob a je napadnutý iným škodcom. Podobne sú napadnuté aj kríky pri kruháči pri Arkádii. https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/51427/kriky-napadnute-skodcom
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet je vyriešený, na Ulici Vladimíra Clementisa, v Modranke aj pri Arkádii sa už striekalo proti škodcom.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania