Kamenáč bez vody

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Marián 15. júla 2018

Zaujímalo by ma, podľa akého vzorca mesto napúšťa vodu v kamenaci. Keď je počasie nevhodné na kúpanie, voda je napustená. Akonáhle sa počasie zlepší, voda sa vypustí. V meste mame 2 kúpaliska na približne 65 000 obyvateľov a ani tie mesto nie je schopné prevádzkovať.
Taktiež by ma zaujimalo, kto má na starosti údržbu vody v kamenaci, či majú títo ľudia s niečim takým skúsenosť a či majú na takúto prácu potrebné vzdelanie. Za posledných 15 rokov prevádzkovania Pejkoviča si nepamätám, že by sa také niečo stalo ! Kto je za to zodpovedný ?Amaterizmus správcu a hanba pre mesto ! Nie každý si môže dovoliť nechať v aquaparku za výlet s deťmi 50€ každý slnečný deň ! Aquapark nemá pre trnavčanov žiadne zľavy a mesto mu vďaka svojej neschopnosti zabezpečuje zákazníkov ako mu zabezpečilo pozemky !

15. júl 2018

Roman Krajčovič

Palec hore za podnet.
15. júl 2018

TOP

Cez tyzden som tam bol ked bola napustena a bolo okolo 28 stupnov a do 50 ludi takze to pre ludi asi moc vhodne pocasie neni ked boli zvyknuty na 30+ za posledne roky...Chces povedat ze za 15 rokov sa cez leto nevymienala voda? Ostuda je ze sa do kamenaca po dlhych rokov za investovalo az v tomto volebnom obdobi. Pejkovic je diky bohu minulost a dufam ze kamenac bude len napredovat.
15. júl 2018

Citizen101

Inak tiez by ma zaujimalo ako funguje ten primarny a sekundarny rezim ako maju napisane na hlavnom vstupe resp aky je medzi nimi rozdiel?
16. júl 2018

stefan

ja chodim do kamenaca uz dlhe roky a toto bolo vzdy, ze sa vypustala a napustala voda... a vzdy sme na to rovnako nadavali, ale zjavne bez filtracie inu moznost ako vypustit vodu nemaju
23. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výmena vody v bazéne prebehla prvýkrát od začiatku sezóny. Čistenie bazéna bolo nevyhnutné – dno bolo značne zanesené lipovým kvetom a pieskom. Od začiatku sezóny bolo niekoľko chladných a veterných dní, keď v bazéne nebol pohyb a nečistoty (odpad z odkvitajúcich líp, tráva, piesok a iné) sa usádzali na dne bazéna. Návštevnosť v posledných dňoch pred vypustením bazéna bola napriek relatívne vysokým teplotám nízka - 9. júla prišlo 460 návštevníkov, o deň neskôr pri rovnakej teplote už len 90. Keďže od stredy 11. júla malo nastať podľa predpovede SHMÚ prechodné ochladenie, využili sme toto obdobie na údržbu a čistenie bazéna aj vzhľadom na skutočnosť, že v nasledujúcom období je predpoklad ustálenejšieho počasia s vyššími teplotami. Po realizovanom čistení a výmene vody nebude potrebné v tomto období bazén vypustiť.
Počas napúšťania bazéna bol v dňoch 13. a 14. júla (piatok, sobota) vstup do areálu kúpaliska zdarma. V nedeľu 15. júla bolo vstupné 0,70 € pre dospelých a 0,30 € pre deti (ako v sekundárny deň) a bolo možné kúpanie v napustenej časti bazéna. Počas všetkých troch dní mohli návštevníci využívať zdarma športoviská (petang, stolný futbal, air hokej, biliard, volejbalové ihrisko, ruské kolky) a pre malé deti detské ihrisko. Túto možnosť využilo počas víkendu viac ako 1 000 návštevníkov.
V pondelok 16. júla bolo kúpalisko sprístupnené za znížené vstupné 1,00 € pre dospelých a 0,50 € pre deti.
Od utorka 17. júla je kúpalisko otvorené podľa bežných otváracích hodín a so vstupným podľa platného cenníka. Parkovanie bicyklov a požičiavanie lehátok nie je spoplatnené. Znížené vstupné pre sekundárny deň sa uplatňuje v prípade, ak je teplota vzduchu nižšia ako 28 °C. Primárny, resp. sekundárny režim sa určuje hodinu pred otvorením kúpaliska na základe predpovede SHMÚ a platí po celý deň, bez ohľadu na výšku teploty vzduchu v čase zakúpenia vstupenky. V prípade nepriaznivého počasia, resp. pri fungovaní kúpaliska v sekundárnom režime majú návštevníci možnosť okrem využitia areálu na športové aktivity priniesť si vlastný gril a vo vyhradenom priestore grilovať. Kúpalisko je otvorené za každého počasia.
Všetky informácie o zmene otváracích hodín a podmienkach kúpania na kúpalisku sú zverejňované a priebežne aktualizované na webovej stránke prevádzkovateľa www.sprava.trnava.sk.

Podľa „Vyhlášky č. 308 / 2012 Z. z. Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o požiadavkách na kvalitu vody, kontrolu kvality vody a o požiadavkách na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na prírodnom kúpalisku a na umelom kúpalisku“ sa v bazéne bez recirkulácie s objemom nad 10 m3 vypustenie celého objemu vody zabezpečuje najmenej jedenkrát za dva týždne. Okrem toho je čistenie nevyhnutné vždy po cca 3 – 4 po sebe nasledujúcich dňoch nepriaznivého počasia, kedy nie je pohyb v bazéne a na dne sa usádzajú nečistoty. Aj napriek snahe prevádzkovateľa nie vždy je možné pri výmene vody vyhnúť sa slnečným dňom, prípadne víkendu. Predpokladáme však, že nasledujúce výmeny vody v bazéne budú prebiehať rýchlejšie, keďže nebude potrebné venovať toľko času čisteniu dna a stien bazéna.
Ospravedlňujeme sa všetkým návštevníkom, ktorí chceli predchádzajúce víkendové dni stráviť na tomto kúpalisku, za obmedzenie možností jeho využitia. Ďakujeme za pochopenie.


Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania