Prispôsobiť spoje MHD odchodom vlaku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Peter 26. júla 2018

Dobrý deň, vôbec nie sú prispôsobené spoje MHD odchodom vlaku smer Bratislava. Myslím, že veľa ľudí cestuje za prácou do hlavného mesta a spoje MHD nie sú prispôsobené časom kedy ľudia aj reálne začínajú v práci. Konkrétne hovorím o odchodoch z Nerudovej, Linčianskej kedy ráno o 4 nejde žiaden spoj a tak isto večer o 21.45 alebo 22.30 ide ale ak mešká čo len 5 minút vlak už nestíhate na MHD. V iných mestách to je naozaj veľmi dobre prispôsobené verím, že by sa s tým niečo dalo spraviť. Verím, že to neje len môj problém. Hovorím o týchto časoch keďže je už tma a človek skôr využíva MHD. Keďže nie sú dobre prispôsobené spoje MHD sme nútený využívať osobne vozidla a tým pádom vznikajú tie nekonečné zápchy.

27. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes je interval mimo špičky liniek MHD 1 hodina, vlaky prichádzajú do Trnavy a odchádzajú z Trnavy v rámci hodiny omnoho častejšie. Ak by sme mali prispôsobiť MHD k vlakom k spokojnosti cestujúcich, musel by sa objem objednanej dopravy výrazne navýšiť. MHD zabezpečuje prepravné požiadavky aj iných skupín obyvateľov Trnavy a nie len tých, čo chodia vlakom do Bratislavy. Prispôsobením súčasného stavu MHD (súčasného objemu dopravy) výlučne na vlaky by sme znemožnili napr. dochádzanie do práce v rámci Trnavy iným cestujúcich. V minulosti premával pred 4.00 hod. spoj linky 5 z Linčianskej na železničnú stanicu, ale bol z cestovných poriadkov z dôvodu veľmi nízkej vyťaženosti od 11. 12. 2016 vyradený. V priemere ho využívali menej ako dvaja cestujúci.

ARRIVA Trnava, a. s.
27. júl 2018

Peto

túto odpoveď Arrivy by som označil ako WTF. Este pochopim prvý a posledný vlak, ale ranné, denné, podvecerne spoje by mali byť vykryte
02. august 2018

Peter

Akym obcanom sluzi vlastne MHD v TT, resp pre aku skupinu je teraz primarne nastavena? Od vlakov je naozaj problem sa dostat MHDckou. Vela dochodcov musi ist do polikliniky a nemocnice taxikom, lebo autobus nejde. Ak uz autobus ide, tak pre zmenu aj 2-3 naraz a potom hodinu nic. To je podla vas funkcna MHD? Ved preto su tie autobusy aj prazdne. Je to zacarovany kruh.
04. august 2018

Pavol Novický

Možno tie autobusy aj chodia, len dnes je problém rozoznať mestský autobus. Myslím si, že aj keď ich prevádzkuje súkromná spoločnosť mala by byť zachovaná ich uniformita a mali by byť vizitkou mesta. Bohužiaľ dnešné mestské autobusy sú obalené do reklám. Kto sa v tom má potom vyznať?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.