Odpad a smetisko pod hradbami...

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
vlaDyka 30. augusta 2013

Pod hradbami na Hlbokej, v úseku od lávky zo Starohájskej smerom k Rybníkovej je medzi stromami, hneď - doslova - pod hradbami bordel a smetisko. (Podľa všetkého po bezdomovcovi/-och, ale to je len logický predpoklad.) Každopádne to, čo tam bolo "vytvorené" je priam hnus ! Odpadové smetisko plné zvyškov, vecí, fliaš, papierov a plastov, plné nielen smradu po výlučkoch. A rozoberanie podhradbovej časti je ešte ďalším nebezpečenstvom !
Zároveň k tomu ešte trčia 2 kovové tyče zo zeme "len tak", ako vcelku prístupné ohrozenie.

Je možné s týmto, doslova bordelom, niečo urobiť ? Vyčistiť odpadky a ...splašky, možno preriediť náletový porast, a aj zamedziť ničeniu hradby,...?

02. október 2013

vlaDyka

Na škodu veci nie je možné interaktívne vidieť pri mobilnom nahlasovaní podnety z rovnakého miesta (pozn. pre admina - toto považujem za veľký nedostatok aplikácie i stránky samotnej), a preto si dovolím aspoň takto dodatočne nalinkovať podnet z 3.júla 2013, k rovnakému miestu : https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/4587/poskodene-opevnenie
A bohužiaľ aj poukázať na to, že sa s jeho vy-riešením de facto nič nedialo (či nedeje ? Neviem, nešiel som ani len okolo...) - za celý ten čas - napriek odpovedi ÚKaM.
Minimálne však takto súdim podľa nezmeneného - "Stav riešenia podnetu : Zaslaný ".
03. október 2013

Odkazprestarostu.sk

2vlaDyka: tip ohľadom aplikácie posuniem ďalej, uvidíme či sa s tým dá niečo robiť. Ohľadom riešenie opakovane skontaktujem mesto. Ideálny stav by bol, keby sme na portál dostávali aktualizačnú foto vždy, keď mesto podnet vyrieši. Toto sa stáva zatiaľ iba v minime prípadov. Druhá možnosť je, že nahlasovateľ podnetu prispeje foto aktualizáciou stavu. Tento postup je častejší. No a posledná možnosť je tá, ktorú som v prvých mesiacoch fungovania odkazu v Trnave robil ja - na bajku obiehať podnety a fotiť ich riešenie/neriešenie. Pre optimálne fungovanie je dobré držať sa skôr prvých dvoch možností. ;)
S pozdravom
Peter Bročka
administrátor OPS pre Trnavu
03. október 2013

vlaDyka

2Peter Bročka: (budem teda trochu off-topic) súhlasím.... len práve to je trochu problém. Keď totiž "na niečo natrafím", zapnutím aplikácie sa dostávam na "Najnovšie" podnety, ktoré mi v danej chvíli nie sú vôbec na nič. (Neviem ako iný, ale ja si mobilnú aplikáciu nezapínam pre pozretie si podnetov - na to mám počítač, ale pre ich nahlásenie - To by som teda ja najskôr zmenil - to predsa pri nahlasovaní z mobilu totiž vôbec nepotrebujem vedieť...) Tu je to lepšie spracované na TrashOut.me. Rádius podľa polohy by mal byť to prvé...ale nie mapou. To mi tiež nič nedá, lebo musím kliknúť na každý špendlík, aby som vedel. o čo ide... Jednoduchý zoznam podnetov na začiatok v okruhu by bohate stačil a hneď jeden vie, či už podnet niekto publikoval. No a potom buď aktualizácia alebo nový podnet. To by podstatne zrýchlilo proces a najmä sprehľadnilo kopec podnetov, ktoré sú často znásobené a vyjadrovanie sa k nim určite je často zbytočným opakovaním sa (aj mne sa to už stalo...) alebo ponechaním bez reakcie.
A druhá vec - aktualizácia po označení podnetu ako "Vyriešený" je asi tiež nanič. Túto možnosť by som potom úplne zrušil. Nech sa radšej rovno vytvárajú nové podnety - hoc o rovnakom probléme, ktorý však je už novovzniknutý...
Možno sa mýlim, ale aj tak - toľko z mojej strany k aplikácii. Snáď to k niečomu pomôže... ;)
03. október 2013

Odkazprestarostu.sk

2vlaDyka: Myslím, že všetky Vaše postrehy stoja za zamyslenie a bolo by výborné, ak by sa dostali aj do aplikácie. Presne toto (nápady od aktívnych prispievateľov) je najlepšia cesta ako aplikáciu (ale aj postupy) OPS zlepšovať. Som naozaj rád, že v TT je už odkaz úplne samostatný (teda, že nie je odkázaný iba na podnety administrátora). A to aj vďaka Vám.
PB
26. október 2013

vlaDyka

priestor je vyčistený
01. november 2013

vlaDyka

aj tu aktualizujem aktualizované.... prosim o zmenu statusu na neriesene.
01. november 2013

vlaDyka

Neda mi a preto doplnam aj od pocitaca...:
Evidentne som aktualizoval nespravny "spendlik" na mape v mobilnej aplikaci.... Takze este raz a naozaj dorazne:
VOBEC NIC sa na tomto mieste a s tymto podnetom neurobilo! Jeden by neveril, ze to je rovna na historickej konstrukcii. Teda vastne pod nou. Priestor je jedno nechuytne, odporne spinave a vrcholne odpudzujuce miesto, ake som doteraz v tomto meste pomaly ani nevidel. Skutocne....
Odpadkov, vykalov satstva a bohvie coho este je tam dolko, ze to chce deratizovat minimalne 2x.
A nakoniec - zadymena hradba, vratane sprejerskych pocinov su len a len ceresnickou na torte tohoto cierneho miesta.

Nie som zastancom pilenia, ale tuna jednoznacne odporucam vypilit vsetku tu naletovu a krikovu zelen, ktora je len prirodzenym krytom pre "asocialov" na tomto mieste.
A urcite by som nechal aj zamurovat to vyburane "podhradbie".....
01. november 2013

vlaDyka

p.s. : ospravedlnujem sa za chyby v texte aktualizacie sposobene "nahromadenou zlostou"...
04. november 2013

Odkazprestarostu.sk

Zdravím vlaDyka,
vďaka za aktualizáciu, o situácii som opätovne informoval samosprávu.
Peter Bročka
Administrátor OPS pre mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania