Opustené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Dada 03. augusta 2018

Dobrý deň,
na malom parkovisku cez cestu oproti vchodu na Ulici gen. Goliána 6011/28 sa nachádza už min. od 11/2017 odstavená strieborná Škoda Felicia combi, podľa nálepiek s neplatnou TK a EK od 05/2018, špz : TT515GL. Odstavené auto zaberá parkovacie miesto. Uvedená fotografia je ilustračná.

14. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce, či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas, a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Skutočnosť, že vozidlo nemá platnú TK je v rozpore so zákonom, a v takomto prípade je kompetentný konať Okresný úrad, ktorý vedie príslušné evidencie a držiteľom vozidiel bez TK ukladá pokuty.
Na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.

Mestská polícia mesta Trnava
13. marec 2019

Matúš G

Vozidlo odsránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania