Rýchla jazda na Špačinskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Adam 05. augusta 2018

Dobrý večer, chcem upozorniť na neustále preteky na Špačinskej ceste smer Od Tesca Express až po križovatku smerom na Hlbokú ulicu.Obyvatelia na tejto ulici nemôžu v kľude ani pozerať TV.a tí čo majú malé deti ľutujem najviac. Nie je tu ani jeden spomaľovač, chýba tu minimálne jeden priechod pre chodcov so spomaľovačom, zhruba v strede cesty Špačinskej ulice. Kompetentní ak vás môžeme slušne poprosiť o vyriešenie tohoto problému! dlhodobo hlavne v čase od 18:00-4:00 tu chodia autá a motorky ako na diaľnici v Nemecku nedovolím si odhadnúť rýchlosť a ani nechcem preháňať, ale dovolím si tvrdiť že určite povolená rýchlosť je na milión percent prekročená.Vieme že to riešiť nikto nebude, ale aj tak ďakujeme.

05. august 2018

Veronika

Úplná pravda!!! Mám malé dieťa, ktoré keď konečne večer zaspí je každú chvíľku vyšokované bezohľadnými motorkármi a šoférmi! Proste večery a noci na Špačinskej hotové preteky...O predbiehačkách šoférov taxislužieb nehovoriac... Jednoducho to považujem za bezohľadnosť.
05. august 2018

kolombo

Tu pomôžu jedine dopraváci.A merať a merať...
05. august 2018

Tereza

Dobrý deň, cez Špačinskú cestu chodím skoro každý deň a je to naozaj nebezpečný priechod prechodcov pre ľudí alebo aj pre malé deti. Určite súhlasím, aby sa zaviedli nové tabule s rýchlosťou alebo ten priechod so spomaľovačom! Naozaj, ďalší priechod by privítali aj ľudia v obytných domoch! Určite by som to riešila čo najrýchlejšie aby neprišlo k nehodám!
06. august 2018

Filip

Spomalovac tam urcite nedaju. Odpoved samospravy bude: volajte policiu.
To iste ako na Spacinskej, aj Hlboka, Hospodarska, Trstinska...
06. august 2018

Juraj

Co tak permanentny radar s fotokamerou a automaticke zasielanie pokut domov... aha, sme na Slovensku...
06. august 2018

Juraj Fuzák

Spomalovace tam s istotou nedaju nakolko je to hlavny tah, rovnako riesenie s fotopascami u nas nefunguje. Primator na stretnuti s vtedy este nie ministerkou Sakovou navrhoval ze mesto tieto radary zakupi, jej odpoved bola “u nas to este nefunguje”. Toto vie vyriesit iba policia meranim a krutymi pokutami, nikto iny.
07. august 2018

tin

to isté na Seredskej! degeškovci vytúrujú motory, lebo všetci sme na ich primitivizmus zvedaví
07. august 2018

Anton

Neviem ako Vám môže napadnúť napísať "Nie je tu ani jeden spomaľovač, chýba tu minimálne jeden priechod pre chodcov so spomaľovačom", "..alebo ten priechod so spomaľovačom" atď.

Dať spomalovač na takýto hlavný ťah? Ako Vám to môže vlastne napadnúť :-) nechápem :-)

Riešenie by bolo dať všade každých 5 metrov spomalovače :D potom by sme vlastne mohli chodiť aj pešo, pretože by sme boli rýchlejšie v cieli ako autom prechádzať každú chvíľku cez spomalovače.

Musíte sa zmieriť s tým, že bývanie pri hlavnom ťahu má aj svoje nevýhody - napríklad zvýšený hluk. Úplne normálna vec, ktorú normálny človek pochopí.
07. august 2018

Veronika

Anton - normálnych jazdcov pochopím, máte pravdu, ale nie primitívov ktorým ide o 23:30 vyletieť motor zo stroja lebo si myslí že má tryskáč a letí 250 za hodinu a človek má z toho infarktový stav!!! Nepochopili ste, že tu sa bavíme o večerných a nočných hodinách?
07. august 2018

Marek

Pán Antónko, keď nerozumiete danej sťažnosti tak choďte radšej na zmrzlinku. Títo ľudia majú dobré nápady.vy tu nebývate,a neviete si to predstaviť. Pán múdry Antónko, nočný kľud vám niečo hovorí?Hlavný ťah je diaľnica?v blízkosti cesty Špačinskej sú aj autobusové zastávky sú tu 2 škôlky, tu cez deň je problém prejsť na druhú stranu.
Ps: Pri autobusovej zastávke je osvetlený priechod pre chodcov tam kľudne spomaľovač jeden môže byť.A pán Antónko sa aj zblázni potom :-)
07. august 2018

Anton

pán Marek, bohužial netrafili ste sa...bývam tam, takže si to nemusím predstavovať ;-)

Títo ľudia nemajú vôbec dobré nápady...majú strašné nápady :-)
Ešteže takýto ľudia nepracujú tam, kde sa tieto veci schvaľujú :-) v tom prípade by to bola totálna katastrofa...

Keď je to taký vynikajúci nápad, skúste mi povedať príklad, na ktorom podobnom ťahu je spomalovač...žeby na Hlbokej? Bučianskej? Šrobárovej? Hospodárskej? Zelenečskej? Kollárovej? Taký je to úžasný nápad, že to je proste na každej takejto ceste ;-)
Na každej jednej ulici popri hlavného ťahu sú činžiaky, baráky, domy...asi Vás prekvapím...ale nie...nie ste jediný, ktorým to vadí. Rovnaký problém má väčšina obyvateľov v meste.

Ak sa bavíme konkrétne o priechode pre chodcov medzi materskými školami (pri gulomete), nikdy v živote som nemal problém cez neho prejsť. Problém je v tom, že ak niekto stojí na priechode viac ako 5 sekúnd, už je nervózny. Priechod so semafórom vás tiež nepustí hneď ako k nemu prídete a stlačíte tlačítko - ani keď ho stlačíte 100 krát. Preto treba byť aj na priechodoch trošku trpezlivejší, neponáhľať sa a neskákať vodičom do cesty ;-)

A školky??? škôlky sem radšej ani nepleťme, pretože tí bezohľadní rodičia, čo parkujú na žltých čiarách, v križovatke, krížom - krážom , atď , nie sú tiež žiadna výhra ;-)

PS: A nie nezbláznim sa, pretože to nikdy v živote neschvália ;-)
07. august 2018

Filip

Retarder je samozrejme hlupost. Pretoze okrem hlucnych motorov sa vam prida spomalovanie, zrychlovanie a buchanie aut ked budu cez ten retarder prechadzat. A mam taky dojem ze u nas sa nedava retarder na cestu kade jazdia autobusy. Policia by jednoducho mala robit zatahy, nic ine vam nepomoze. Jedine ze by sa pri trocha stastia niekde prekotili, alebo zabili.
07. august 2018

Anton

S Filipom súhlasím...nech tam kľudne merajú od rána do večera ;-)
07. august 2018

Marek

:-). Pán Antón.Som naozaj v rozpakoch ako krásne viete definovať a zároveň dehonestovať problémy obyvateľov na každej jednej ulici v meste Trnava. Len dúfam že na samospráve nepracujú ľudia ako ste vy a budú sa snažiť obyčajným ľuďom vniesť do života pokoj v tomto krásnom meste.;-)
07. august 2018

Anton

pán Marek,
boli by ste rád, keby na samospráve pracujú ľudia ako som ja - ľudia, ktorí sa dokážu pozrieť na problémy nie len z jedného, ale zo všetkých uhľov pohľadu ;-)
07. august 2018

Marek

:-) :-) :-)
07. august 2018

Veronika

... nám je samozrejme všetkým úplne jasné, že tu retardery nedajú, zas sa nekŕmime senom ( ako si zrejme myslí Anton ). Sme len obyčajní ľudia, ktorí sa proste vyjadrili k problému, ktorý im tu vadí, a možno by mal niekto dobrý nápad ako tento problém obmedziť... Na to právo snáď máme.
Juraj Fuzák ďakujeme za priblíženie, že snaha mesta o radary bola, no ZASA raz to zlyhalo niekde inde ( spomínaná Saková ).
07. august 2018

Anton

Veronika...reagoval som na počiatočný podnet pána Adama, v ktorom spomína prechod so spomalovačmi :-)
09. august 2018

Tereza

Určite neberme hneď zo zlej stránky, že sa to nevyrieši. Toto nie je prvý, ani posledný prípad alebo teda skôr sťažnosť. Skúsme sa nad tým zamyslieť a rozmýšľať pozitívne. Čo ak by si presne toto všimol a začal to riešiť ako normálny, zdravý človek? Bolo by to hneď jednoduchšie a verte mi, neprišlo by k žiadnym haváriám a len tak voľne by sme si mohli kráčať po priechode bez strachu.
Ja sama sa bojím cez prechod chodiť, pretože šoféri si očividne myslia, že tam nie sú prechody a môžu ísť rýchlosťou aká sa im páči. Rada by som podotkla, že tie prechody - PRECHODY, ktoré NIE SÚ ani pozvýrazňované a riadne pomaľované bielou farbou tam si myslím, že aspoň to jediné, by mohli zmeniť. Zvýrazniť na nich farbu. To je samozrejmé, že ak čiary nie je ani vidieť, je väčšia pravdepodobnosť, že príde k zrážke vodiča a chodca.
09. august 2018

Anton

Každý jeden priechod pre chodchov na tomto úseku je riadne označený zvislými dopravnými značkami. Vodorovné dopravné značenie je najmenej podstatné, pretože je vidieť až z blízka, kdežto zvislé dopravné značenie je vidieť aj z diaľky. Navyše vodorovné dopravné značenie na 100 % nespĺňa požadované technické podmienky, pretože každý jeden priechod sa za mokra a snehu šmýka. Tým pádom vodorovné dopravné značenie spôsobuje viac škody ako úžitku. Ak by však bolo spĺňalo všetky technické podmienky, bolo by super.

Rovnako je každé jedno zvislé dopravné značenie orámované reflexnou časťou, čo zvyšuje viditeľnosť, hlavne za šera, poprípade za tmy.
Tiež je každý jeden priechod vybavený aj ďalšími bezpečnostnými prvkami.
Pri elektro KAREL je týmto bezpečnostným prvkom osvetlenie, a led blikajúce svetlá zabudované vo vozovke.
Na ďalších priechodoch sú vybudované bezpečnostné ostrovčeky, ktoré rovnako zvyšujú bezpečnosť chodcov.
Počas školského roka občas na niektorých z týchto priechodov stávajú aj mestskí policajti a dohliadajú na bezpečnosť premávky.

Nepamätám si kedy naposledy sa na špačinskej ceste stala nejaká vážna dopravná nehoda, bol zrazený chodec, resp. niečo podobné. Jediné na čo si pamätám sú drobné ťukance. Samozrejme, že netreba čakať, kým sa niečo také stane, ale myslím že mesto nečakalo a tieto všetky priechody riadne zabezpečilo viacerými bezpečnostnými prvkami.
10. august 2018

Peter

viecero chodcov paradoxne zrazilo na Nam SUT pri zakladnej skole, kde je semafor pre chodcov ale auta chodia bezne na cervenu
15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na podnet sme (okrem iného) upozornili Okresné riaditeľstvo PZ SR v Trnave. O ďalšom postupe pri jeho riešení budeme informovať.

Mestský úrad v Trnave
19. apríl 2020

Damián

Špačinská cesta-Cesty a chodníky-iné

Dobrý deň.
Chcem upozorniť na každodenný problém čo sa týka Špačinskej cesty, konkrétne od hlavnej križovatky smer Tesco Expres.
Prosím kompetentných aby sem dali aspoň radar. Šak neni normálne čo sa tu deje. Tu autá (motorky) jazdia ako nepríčetný. Garantujem Policií ak by tu raz za mesiac aspoň prišli merať tak by s úžasom pozerali.
Viac ľudí sa tu vyjadrovalo že toto tu je hlavný ťah. Ale zabúdajú na to že sme v meste a nie na diaľnici. A mimochodom bývajú tu aj mnoho detí ktoré sa aj boja toho ked tu motorka vytúruje 100 km/h.

Ďakujem za prečítanie aspoň.
29. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ako už bolo vyššie spomínané, ohľadom tohto podnetu bolo informované Okresné riaditeľstvo PZ SR v Trnave. Mestská polícia nemá také právomoci v oblasti dynamickej dopravy, ktoré umožňujú meranie rýchlosti a následné vyvodzovanie zodpovednosti za jej prekračovanie. Ďakujeme za porozumenie.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania