Chýbajúce vodorovné dopravné značenie - kritické miesto.

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
vlaDyka 02. septembra 2013

Na frekventovanej komunikácii, na ktorej sa veľmi často stávajú dopravné nehody (presne z dôvodu chýbajúceho vodorovného značenia) opäť / a stále nie je žiadne vodorovné dopravné značenie !!!

Autá vchádzajúce na začiatok Rybníkovej ulice ("na Zelenom kríčku") od Trstínskej cesty "nevedia" o 2 pruhoch a pomerne často idú z ľavého pruhu priamo stredom, pričom kolidujú s pravým pruhom. A od často sú aj odbočujúce doľava - k ČSPH a LIDLu.
Rovnako to je aj pri odbočovaní zo stranu Hospodárskej, kde sa pridávajú aj (už) nevyznačené autobusové zastávky.
Štatistika dopravných nehôd na tejto komunikácii by snáď mohla dať dôvod na väčší dôraz pri dopravnom riešení, zreteľnom vyznačení a najmä jeho udržiavaní. (A určite to nie je o potrebe kruhového objazdu....)
Bolo by možno načase zmeniť niečo na doterajšom postupe značenia, ktorý nemá dlhú životnosť !

02. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Chýbajúce vodorovné dopravné značenie bude obnovené v priebehu mesiaca september v rámci komplexnej obnovy vodorovného dopravného značenia na ulici Zelený kríček a Šrobárova a taktiež stavebne upravená križovatka Šrobárová - Zelený kríček - Štefánikova, kde budú realizované značné zmeny s cieľom zvýšenia bezpečnosti chodcov a ostatných účastníkov premávky.

Gmitterová, ÚKaM
02. september 2013

vlaDyka

Ďakujem za rýchlu reakciu a dúfam, že toto značenie bude realizované rýchlejšie ako napríklad na Bučianskej ceste.
04. september 2013

vlaDyka

A pevne dúfam, že dopravné značenie - zvislé a semafóry - na križovatke Šrobárova / Trstínska cesta konečne bude korektné voči všetkým smerom a nebude platiť doterajší stav, keď vodič odbočujúci do prava (zo Šrobárovej na Trstínsku), majúc zelenú na semafore musí dávať prednosť stále zelenej (ukazujúcej tiež semaforom) z ľava, z Hospodárskej ! A to ak je domáci - poznajúc túto situáciu.
Veľmi, veľmi nepríjemná a nesprávne riadená križovatka !
10. september 2013

Eduard trnavsky

vlaDyka, vcera som si vsimol ze naprogramovanie semaforov na tejto krizovatke je uz ine, a myslim ze to urobili tak ze s kazdej vetvy maju samostatne zelenu. a ostatni maju cervenu. Konecne nieco k lepsiemu na tejto krkolomnej krizovatke.
13. september 2013

vlaDyka

2 Eduard trnavsky : Dnes som križovatku Šrobárova / Trstínska cesta prešiel a nič sa nezmenilo ! Stale majú sučasne obe strany zelenú....
02. október 2013

vlaDyka

Prešiel mesiac od nahlásenia podnetu, je 2.októbra, a na situácii sa VÔBEC NIČ nezmenilo !
Na začiatku ul. Rybníkova pruhy / vodorovné značenie / stále nie sú vyznačené, prechádza sa teda stále plynule - po celej šírke vozovky - bez ohľadu počtu pruhov. Semafory na križovatke Šrobárova / Trstínska cesta stále dávajú zelenú obom smerom súčasne, takže je to stále "o hubu".
Čo dodať....
20. október 2013

vlaDyka

Poukázané miesto už je doplnené vodorovným značením a podnet možno považovať za vyriešený....
P.S. :
na kolízne semafory pred Cukrovarom je podľa všetkého nutné podať samostatný podnet.... tam sa totiž nezmenilo vôbec nič.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania