Priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Navrhujem zriadit priechod pre chodcov. Je to oproti vchodu do detskej casti polikliniky k vytahom, ktory je hojne vyuzivany kocikmi z parkoviska. Je to niekolko nasobne kratsie a jednoduchsie z parkoviska pred VUC, mesta, ako oklukou obchadzat, cyklotrasu a fajciarsku zonu pred hlavnym vchodom krizovat.

16. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tejto lokalite je pre chodcov najbezpečnejší spôsob križovania s motorovou dopravou lávka. Nie vždy je najkratšia trasa aj najlepšia a najbezpečnejšia. (Mesto vynaložilo na jej rekonštrukciu vysoké náklady a ďalšie ešte budú vynaložené v súvislosti s jej zazelenaním.) Nakoľko bezpečnosť dopravy je prvoradá, nebudeme požadovaný priechod budovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. august 2018

Lubo

Lavku nerozporujem. Zasluzi si uz konecne poriadnu upravu, ako sa podarila Starohajska. Dakujem za odpoved. Ak to myslite vazne, ako odpoved, tak poprosim zrusit oba priechody pre chodcov, kedze bezpecnost dopravy je prvorada a tiez poslite pacientov z parkoviska na rehabilitacie cez lavku ;-). Ale, ok. Starohajska by nemala sluzit tranzitnej motorovej doprave (okrem MHD) k nakupnym centram, mimo TT a preto by tam mala byt zona 30 (aj na kazdom sidlisku, v centre) a viacere priechody pre chodcov (dalsi oproti parkovisku k policajtom). Znizena rychlost demotivuje tranzit, ochrani kociky v navrhovanej casti aj chodcov, ktori pobehuju krizom z parkoviska “pod Paletou” nahodne cez cyklochodnik (su tam i neoznacene miesta cez zivy plot). Tiez dovoli lahsie vyjst autam z parkoviska, spoza tej betonovej ohizdy, aj ked je tam zrkadlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania