Údržba mobiliaru-lavičiek, košov-v okrajových uličkách centra.

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
vlaDyka 06. septembra 2013

V tých málo verejných priestranstvách, kde je ako taká zelená plocha "à la park" v centre mesta, je citeľný priam žalostný stav existujúceho "skoršieho" mobiliáru. Keďže nový mobiliár - na "Univerzitnom parčíku", pamätníku či Paulinskej ..a už aj v novo opravovanej pešej zóne nie ani nijako - ani typom, ani vzhľadom náväzujúci na donedávna osádzané "historizujúce" prvky, zaujímala by ma otázka aspoň údržby toho doterajšieho - v tých ne-centrálnych miestach.

Či už ide o lavičky, koše, stĺpiky,... na Kapitulskej ul., alebo Michalskej, parku od Lekárskej fakulty po Vojenský archív, na Horných baštách či Streleckej ul., ...
Je totiž zarážajúce, že v snahe pritiahnuť nielen turistov, ale aj "len" obyvateľov mesta do centra, do parkov a skôr- či novo- zrekonštruovaných zón a uličiek centra, sa tie základné prvky a miesta nejako/úplne (?) ignorujú - lebo aspoň takto pôsobia - a ponechávajú napospas svojmu osudu.
Možno som len natrafil práve na tie "ešte nevymenené", neviem.... ale faktom je, že aj tieto sú stále súčasťou verejného priestoru v historickom jadre.
Veď ako by ste si, hoc i len vy sami sadli na napr. takéto lavičky ? Vedľa takto vyzerajúcich košov ? A nebodaj aj s rodinou či známymi, návštevou ? Nechali by ste si tu, popri hradbách, oddýchnuť turistov či hostí na Radnici ?
P.S. : Lokalizačne dám Kapitulskú ul., ale ide o problém celého "okrajového" Stredu/centra mesta.

06. september 2013

Peter Bročka

2 vlaDyka: mestu sme poslali ponuku, že natrieme lavičky na MIchalskej, Nám. sv MIkuláša na Kapitulskej, takže uvidíme ;)
06. september 2013

vlaDyka

p.Bročka, ...tušil som túto iniciatívu a schválne som na túto stranu nezabŕdol.
Ale ako obyčajne - nejde o to, že niekto (jednotlivec či združenie) sa ponúkne, že urobí prácu za niekoho iného (hoc i zo štatútu) za to zodpovedného. Ide o ten princíp, o ktorom píšem... Ten dokáže nasr...diť. (Ale to asi, nielen v LT, poznáte.)
Ja len nerozumiem tomu, že mesto vyvinie tak raz ročne akciu à la lokalitná údržbová akcia "Z(ed)", ktorá ešte k tomu silne pripomína (ako mnohé ďalšie) už niekým vymyslený "know-how" a potom skapal pes. Nič. Mohlo by ich kľudne urobiť mesačne, kľudne založiť tradíciu.... Veď to nemusí byť hneď propagácia svetového mieru !
Je toľko miest, kam ani len A.S.A. nevkročí. Ja sa len 1-2x prejdem mestom a podnetov tu mám na rozhadzovanie. Ale keď má byť pracovný pokoj, vtedy sa musí kosiť tráva....(teraz som zabŕdol).
Takže nakoniec k téme - ako píšete...uvidíte/-me.
07. september 2013

jano

Tie kriky na Kapitulskej "podla obsahu" skor sluzia ako toalety a nie ako odpocinkova zona.

Pitna fontanka za postou je odstavena (?), ked som sa chcel osviezit (stvrtok) tak z nej voda netiekla.
09. september 2013

Peter Bročka

2vlaDyka: je to presne ako hovoríte.. pre mňa je konanie a nekonanie aktuálneho vedenia výsmechom tomu čo Trnava môže byť. LT jasne ukazuje, že sa veci robiť dajú aj s minimálnym rozpočtom, stačí chcieť.
12. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Elena Ursinyová, ÚKaM
24. október 2013

Flego

Keď čítam príspevky na tomto portáli, premýšľam či pracovníci mestského úradu, mestskí policajti a aj naši poslanci vôbec žijú v Trnave. Veď tu sa bežne riešia také problémy, aké by sa v normálnom meste ani nemali vyskytovať. Zdá sa že naša vrchnosť je úplne odtrhnutá od reality.
PS: zdravím tvorcov portálu, je výborný
20. máj 2015

peter

otazka 1: ma mesto evidenciu vsetkych laviciek v meste? ich pocet, umiestnenie, stav a pod. .... taký nejaký pasport alebo nejaký iný dokument ?

otazka 2: bude sa mesto venovať aj starostlivosti laviciek v sídliskách?
28. september 2015

peter

Mesto Trnava nemá evidenciu všetkých lavičiek v meste, pretože majú viacerých majiteľov. Lavičky na sídliskách sú opravované a udržiavané priebežne a podľa potreby.

Informácie sprostredkoval:
Ing. Tatiana Almášiová, referent,
za správnosť informácie zodpovedá:
Ing. Peter Zbyňovský, vedúci Odboru dopravy a komunálnych služieb.
25. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava nemá evidenciu všetkých lavičiek v meste, pretože majú viacerých majiteľov. Lavičky na sídliskách sú opravované a udržiavané priebežne a podľa potreby.

Informácie sprostredkoval:
Ing. Tatiana Almášiová, referent,

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania