Skoro neviditeľné (opotrebované) priechody pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Palo 28. augusta 2018

Na križovatke ulíc Trstínska a Šrobárová v Trnave sa nachádzajú prechody pre chodcov a cyklistov ktoré sú veľmi dlhú dobu opotrebované a pri zníženej viditeľnosti aj skoro neviditeľné. Uvedené môže byť príčinou dopravných nehôd resp. nebezpečných udalostí. Správca komunikácie (v zmysle stavebného zákona a na tento zákon nadväzujúcich vyhlášok) je v zmysle legislatívnych požiadaviek povinný zabezpečiť skutkový stav s projektovou dokumentáciou cestnej komunikácie ktorej súčasťou sú aj prechody pre chodcov, atď.. Z uvedeného dôvodu žiadam o nápravu skutkového stavu a zosúladenie uvedeného s požiadavkami vyhlášok nadväzujúc na stavebný zákon - opravu.
V opačnom prípade môže dôjsť k stavu, kedy zodpovedný zamestnanci môžu byť svojou nečinnosťou prospievajúcim faktorom dopravnej nehody.

12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obnovu zaradíme do plánu prác na mesiac september 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
28. júl 2021

Ján

Prechody stále nie sú namaľované, resp. možno aj boli, ale už znova vybledli. Rovnako ako aj niektoré čiary oddeľujúce pruhy pre autá. A po oprave časti cesty sa na jednom úseku neobnovilo toto značenie.
06. január 2023

Pavol

Pekný večer. Chcem upozorniť na poškodené a veľmi zle čitateľné značenie priechodu pre chodcov a značenie cyklotrasy, ktoré sa nachádzajú na križovatke ulice Šrobárová a Trstínska cesta. Domnievam sa, že problém nebol riešený roky a je roky v nevyhovujúcom stave. Žiadam mesto o čo najskoršie odstránenie uvedeného stavu a obnovu oboch typov značení. Aj v súčasnej dobe sa vonkajšia teplota pohybuje v plusových hodnotách a domnievam sa, že oprava je realizovateľná aj v súčasnej dobe. Ďakujem za skoré odstránenie problému
06. január 2023

Tomas

Patrilo by sa opraviť aj ten kanalizačný vpust.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania