Schody v havarijnom stave

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Aladin 02. septembra 2018

Dobrý deň,
po výdatných búrkach v sobotu 1.9.2018 podmylo schody v priechode medzi bytovkou Vajanského 14 a 15. Schody sú v dezolátno-havarijnom stave s možnosťou vážneho úrazu. Ďakujem za skorú opravu.

10. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o technickom stave chodníkov a prechodov v komplexe bytových domov na Vajanského ulici, ktoré sú v správe našej spoločnosti STEFE Trnava, s. r. o. máme dostatočné informácie a je nám známe, že je potrebné doriešiť časť terasy medzi objektami Vajanského 13, 14 a 15, 16, 17, a objektami Vajanského 5, 6, 7, 8, 9 a Vajanského 10, 11, 12, ktorá slúži ako verejná komunikácia a je mimo zastavanej plochy uvedených objektov. Taktiež je potrebné zrealizovať obnovu povrchovej úpravy obvodovej konštrukcie v interiéri garáží bytového domu.
Vonkajšia časť garáží - pochôdzne terasy sú súčasťou spoločných častí bytového domu a ich opravy podliehajú schváleniu všetkými vlastníkmi bytov a nebytových priestorov bytového domu podľa zákona 182/1993 Z. z. v platnom znení.
Naša spoločnosť hľadá spoločné riešenie aj s Mestom Trnava, ktoré je vlastníkom garáží pod bytovými domami a aj častí pozemkov medzi týmito bytovými domami.
Keďže ide o náročný proces z hľadiska odsúhlasenia všetkými dotknutými a v neposlednom rade o odsúhlasenie finančných prostriedkov na doriešenie rekonštrukcie pochôdznych terás a prechodov, nie je možné predpokladať termín začatia prác.

STEFE Trnava, s. r. o.
12. september 2018

Aladin

Pre totálnu neschopnosť riešiť havarijnú situáciu ohrozujúc zdravie občanov, viz odpoveď STEFE - tejto alibistickej organizácie , nájomníci si schody na vlastné náklady opravili.
28. september 2018

Simon Kollar

Dobrý deň,

chcel som sa spýtať na riešenie havarijného stavu terás na Vajanského, ale videl som tento podnet, preto reagujem sem.
Ak to na katastrálnej mape (https://zbgis.skgeodesy.sk/) pozerám správne, tak prechod medzi bytovými domami, podobne ako terasy, sú na pozemkoch patriacich mestu - konkrétne v tomto prípade 800/17, resp. 800/22.

Prečo spoločnosť STEFFE považuje tieto plochy za "vonkajšiu časť garáží"?

ďakujem za odpoveď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.