Kamera

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Rasto 14. septembra 2018

Je povolené monitorovať verejné priestranstvo súkromnou kamerou..parkovisko vo vnútri komplexu 1.poschodie viď fotky

21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ide o problematiku, ktorá nespadá do kompetencií mesta. Pre viac informácií si pozrite napr. odkaz: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sites/default/files/mu_1_2014_monitorovanie_priestoru_pristupneho_verejnosti_zmena_k_18_april_2016.pdf

Mestská polícia mesta Trnava
15. marec 2019

Didi

Ulica Hospodárska-Verejný poriadok-iné

Pekný deň prajem. Vzhľadom na to, že už tu padla táto otázka, ale problém je do súčasnosti v riešení, chcem sa spýtať, či je možné kamerovať verejné priestranstvo súkromnou kamerou fyzickej osoby? Nedochádza k porušovaniu Zákona o ochrane osobných údajov? Aby niekto sledoval koľko kolečiek prejdem okolo činžiaku, kde zaparkujem auto, ako ho zaparkujem, či venčím psa, kde sa vyciká a keď nemá doma čo robiť, si to vyhodnocuje, sa mi zdá už celkom veľký zásah do súkromia. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešenie podnetu nie je v kompetencii Mesta Trnava. V dokumente priloženom v predchádzajúcej odpovedi sú odvolávky na zákony, ktoré presne určujú vlastníctvo a použitie kamerového systému, a tiež zákony dbajúce o dodržiavanie GDPR pri použití priemyselných kamier. Po ich preštudovaní môžu občania postupovať v zmysle príslušných paragrafov v súlade so zákonom pri požiadavke na odstránenie príslušnej kamery.

Mestský úrad Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania