Výsadba stromov na ulici Jána Hlúbika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miro 14. septembra 2018

Na ulici Jána Hlúbika, v predĺžení do novej časti na Peknom poli je popri ceste zelený trávnatý pás. Bol tu už podnet (35176) na výsadbu stromovej aleje, ale bol zamietnutý s tým, že je to priestor na výstavbu cesty, tak ako je Hlúbiková v starej časti Kopánky. No ale v starej časti Kopánky sú dve protibežné cesty a medzi nimi je široký zelený pás s výsadbou zelene (stromy a kríky). Poprosím o zváženie výsadby stromov a krov v línii pokračovania zo starej Kopánky, minimálne na pozemkoch vyznačených na priloženom obrázku červeným krížikom, sú to pozemky vo vlastníctve mesta Trnava. Línia budúcej cesty zostane bez výsadby a neobmedzí budúcu výstavbu cesty, o ktorej aj do budúcnosti pochybujem.

05. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet už dávnejšie evidujeme. Problémom danej lokality je prítomnosť sietí v strednej časti, ktoré eliminujú možnosť nasadiť tu stromy, pretože by neboli dodržané potrebné priestorové pomery. Na okraji (medzi chodníkom a cestou) je meter široký pás zelene, ktorým ide vedenie verejného osvetlenia. Uvažujeme tu však o výsadbe trvalej bylinnej vegetácie. Prípravu projektu predložíme ako návrh pri príprave rozpočtu v ďalšom období. Okrem financií je potrebná rozsiahla predpríprava a realizácia projektu, preto prosíme občanov o trpezlivosť pri riešení podnetu.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
11. október 2023

Marian

Dobry den,

planuje mesto vysadbu nejakej zelene (kriky, stromy, ...) na pokracovani ulice J.Hlubika na peknom poli, konkretne na parcele: 4021/363?
Nieco podobne ako su vysadene kriky a stromy na susednej parcele 4022/4.

Ak nie, je mozne si spravit vysadbu na vlastne naklady - so suhlasom a koordinaciou s mestom (konkretne miesto, aby to nezasahovalo do sieti a pod)?

Vopred dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania