Európsky týždeň mobility

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kristína Jankovičová 17. septembra 2018

Ked uz je ten tyzden mobility a MHD su zadarmo preco aspon na zastavku alebo na dverach utobusu nemoze vysiet papier s tym, ze ten kto ma vodicak ide zadarmo???!!!
Uz som sa nato stazovala aj minuly rok, tento rok vid ziadna zmena.

20. september 2018

Ivan

A preco zadarmo len ti co maju soferak! Ti co chodia autobusom ,nie autom a este aj nemaju soferak si musia platit.
Diskriminacia tych,co neznecistuju prostredie.
Buduci rok chceme chodit v tento tyzden zadarmo vsetci!!!
21. september 2018

Kristína Jankovičová

Vsetci maju zadarmo MHF iba v sobotu. V principe ide o to, ze ti, ktori znecistuju ovzdusie autami, maju nahradit auto MHD.
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
už 5. septembra 2018 bola na stránke mesta www.trnava.sk uverejnená aktualita, kde sa Európsky týždeň mobility (ETM) spomína aj s najdôležitejšími aktivitami:
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/kombinuj-a-chod-je-temou-europskeho-tyzdna-mobility-2018
Firme Arriva Trnava, a. s., sme dodali plagáty do autobusov, ale to, kam ich umiestnili, bolo v ich kompetencii a na autobusové zastávky sa nesmú vylepovať žiadne plagáty.
V budúcnosti sa po tejto skúsenosti pokúsime tieto informácie dostatočne spropagovať aj inými informačnými kanálmi. Ospravedlňujeme sa cestujúcej verejnosti za vzniknuté komplikácie. Dôležité je, že zajtra majú všetci MHD zadarmo.
Momentálne (počas ETM) sa v autobusoch MHD nachádzajú aj plagáty týkajúce sa celoslovenskej súťaže ARRIVA na čipové karty. V prímestskej doprave sú umiestnené informácie od Trnavského samosprávneho kraja o poskytovaní 50% zľavy na cestovnom (počas ETM). Iste aspoň časť z týchto informácií a zliav využili všetci občania Trnavy.

Mestský úrad v Trnave
21. september 2018

Kristína Jankovičová

Arriva na daný problém vôbec nereaguje. Už to riešim druhý rok, že o tejto akcii nikto nevie. Propagácia je veľmi ťažká vec, ale pri takejto situácii má to ľahké riešenie a nemyslím si, že je to také ťažké ten plagát, ktorý majú šoféri vo vnútri nalepený (na linke 14 do Modranky tam ani vo vnútri nebol plagát), nalepiť na vonkajšie dvere. Riešim to od pondelka a žiadna zmena zo strany Arrivy. Je to smutné, že takto chcú zarábať na neinformovanosti verejnosti.
22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
radi by sme uviedli na pravú mieru informácie o tohtoročnej kampani Európsky týždeň mobility (ETM). Jednou z plánovaných foriem propagácie okrem webu, sociálnych sietí, výlepových plôch v meste a pod. bolo aj umiestnenie plagátov s motívom ETM priamo v autobusoch. Ospravedlňujeme sa za nesprávne tvrdenie, že sme spoločnosti Arriva plagáty doručili. Žiaľ, ako sme zistili dodatočne, popri množstve práce na aktivitách počas kampane zlyhal ľudský faktor a plagáty do autobusov nešli.
Po vzájomnej komunikácii s Arrivou sme do budúceho ročníka ETM nastavili časový plán, aby sme grafiku do autobusov dodali v dostatočnom predstihu pred štartom kampane. Informácie o poskytovaných benefitoch budú rotovať na elektrických obrazovkách v autobusoch, aby sa o nich cestujúci dozvedeli vopred. Čo sa týka tlačených plagátov, ich umiestnenie je plne v kompetencii spoločnosti Arriva, od ktorej sme dostali informáciu, že nie je možné umiestniť ich na predné dvere, pretože pri otváraní sa skladajú smerom dnu a plagáty by neboli viditeľné. Nie je možné nalepiť ich ani na okno kvôli dostatočnému rozhľadu vodiča autobusu.
Napriek tomu je pre nás Európsky týždeň mobility záväzkom snažiť sa toto podujatie zorganizovať na budúci rok ešte lepšie a vaše pripomienky berieme ako dôležitú spätnú väzbu. Veríme, že sa nám na budúci rok podarí touto kampaňou osloviť čo najviac cestujúcich i širokú verejnosť.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania