Obytný súbor Hospodárska I - Suché novovysadené stromy 3

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roman 23. septembra 2018

Dobrý deň,

V obytnom súbore medzi ulicami Hospodárska a Kalinčiaková je vyschnutý novovysadený strom pri detstkom ihrisku Žihadielko.

Prosím o preverenie stavu stromu a prípadne náhradenie suchého stromu v jesennej výsadzbe.
Zároveň je potrebné zabezpečiť novovysadeným stromom adekvátnu starostlivosť aby sa situácia neopakovala.

Ďakujem

Roman

24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
suché stromy evidujeme (aj bez podnetov obyvateľov) a zvažujeme ich nahradenie v celom meste.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
25. september 2018

Micro

...a zverejníte celkový počet?
26. september 2018

Roman

Dobrý deň Micro,

obávam sa, že sa neodvážia zverejniť počet uschnutých novovysadených stromov, lebo by to svedčilo o nie celkom kvalitnej práci zodpovedných.
Keď som len zhruba rátal tie ktoré sú v nevyriešených podnetoch na "Odkaze pre starostu" a tie ktoré vidím pri prechádzani Trnavou, tak sú to určite už trojciferné čísla. Smutné je, že sú to dva krát vyhodené peniaze:
1. prvý krát pri výsadzaní
2. druhý krát pri odstránení

Uvidíme, možno prekvapia a ukážu transparentnosť
26. september 2018

kolombo

Roman a ty ako vieš,že mesto sa nestará o stromy?Šíriš klamstvá!Keby si sledoval aj iné mestá na Slovensku,tak by si zistil,že aj tam vysychajú stromy.
26. september 2018

TOP

Malo by to byt okolo 140-150 vyschnutych stromov za 4roky , co je pri vyse 2400 vysadenych stromoch celkom normalne cislo pri tak extremnych teplotach co boli pocas letnych mesiacov
26. september 2018

Micro

...tie stromy (cca 40 kusov len Trnava Sever) boli vyschnuté už na jar a stále - okrem Rybníkovej, neboli odstránené. Takže je zbytočné vyhovárať sa na toto horúce leto.
26. september 2018

Micro

O stromy sa stará "spolupracujúca firma" ...
26. september 2018

TOP

ja hovorim o 4 rokoch nie len o tomto lete
26. september 2018

Roman

Dobrý deň Kolombo,

nepoznáme sa, preto sa divím ako si dovolujete ma obviniť zo šírenia klamstiev. Ja som iba skonštatoval, že počet vyschnutých novovysadených stromov v Trnave v poslednom roku je pomerne vysoký a že si myslím, že starostlivosť o nové stromy nie je dostatočná a mohla by byť lepšia. Za názor a fakty predsa netreba hneď obviniť so šírenia klamstiev.
Neobvinil som žiadneho konkrétneho človeka ani to neporovnávam s inými mestami. Mňa zaujíma mesto Trnava, kde žijem a preto aj prispievam do "odkazu pre starostu" aby sa stalo lepším, aby si úradníci z MsU, ktorí majú na starosti mestkú zeleň(inak platení z našich daní) čo najlepšie plnili svoju prácu, nech je už je akákoľvek:
- či už kontrola zalievky nových stromov zo strany subdodávateľov
- navrhovanie väčšieho balíka peňazí vyčleneného z rozpočtu mesta starostlivosť o nové stromy
- kontrola developerov, či plnia záväzky v oblasti vyvolaných investícii na zeleni(časo developer vysadí stromy, o ktoré sa nestará a keď to má mesto prevziať, tak sú stromy už suché)
- atď

Budem rád ak kompetentní dajú nám občanom informácie:
- presne čísla vyschnutých stromov
- exaktné dôvody vyschnutých stromov
- opatrenia, ktoré vykonali aby tomu predišli

Myslím, že sa všetci zhodneme, že namiesto osočovania by sme sa mali rôznym spôsobom pokúšať posúvať do predu mesto kde žijeme a ktoré máme radi.

Ďakujem za rešpektovanie názoru

Roman
26. september 2018

TOP

Roman : kolombo skor myslel tie tvoje slova o tom ako sa to neodvazia zverejnit a blaboly o transparentnosti..Ked mas dokazy o netransparentnosti mesta v nejakej oblasti vies na koho sa mas obratit ze?
26. september 2018

kolombo

Roman nechcel som Vás určite uraziť,ale Top to už napísal čo som tým myslel.Takže všetko dobré z mojej strany.
26. september 2018

Roman

Dobrý deň TOP.

Ako viete čo "Kolombo" myslel? Napísal len, že "ty ako vieš,že mesto sa nestará o stromy?Šíriš klamstvá!"

Ale ja som nenapísal, že sa mesto nestará o stromy. Ja som len základe sledovania podnetov a reálneho stavu mestom vysadených stromov vyslovil domnienku, že tento rok je oveľa viac ako 100 vyschnutých novovysadených stromov. Neprešiel som celé mesto ale aktuálne množstvo vyschnutých novovysadených stromov môže prekračovať aj Vami uvádzané číslo 140. Pokladám tieto čísla za príliš vysoké(hlavne keď je v každoročnom schválenom rozpočte rezervovaných cca 30000 EUR na údržbu-rozumej zálievku novovysadených stromov), ale beriem že môže byť otázkou diskusie ale nemôžem akceptovať to, že niekto napíše, že šírim klamstvá.
Pre mňa transparetnosť nie je blábol. Je to o tom, že mesto zverejní pre občanov všetky informácie o danej téme, aj keď nemusia byť dané informácie vždy pozitívne. Keď informáciu nedostanú občania na tomto portály(ktorý od začiatku propagoval aj súčasný primátor) tak občania asi musia priamo podať "Žiadosť o sprístupnenie informácií" podľa § 14 - § 21(tzv. infozákon) Toto ste mysleli vetou "Ked mas dokazy o netransparentnosti mesta v nejakej oblasti vies na koho sa mas obratit ze? "

Inak dobrá definícia transparentnosti je tu:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Transparentnost_(politika)
27. september 2018

Roman

Dobrý deň Kolombo,

beriem...považujme za vyriešené... svoj včerajší komentár som písal asi v rovnakom čase ako Váš posledný. Asi by sme mali byť všetci(vrátane mňa) miernejší vo vyjadreniach, lebo sa ľachko môžeme niekoho dotknúť...kto zato ani nemôže.
Prajem Vám tiež všetko dobré.

Roman
18. august 2020

Matúš G

Treba odstranit strom.
07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na referát zelene. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mestský úrad v Trnave
11. jún 2021

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania