Zamedziť prejazd áut po chodníku pri výmeničke

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dušan 04. októbra 2018

Je to chodník,cesta alebo oboje.?Nezodpovedný vodiči si spravili z chodníka cestu, alebo výjazd z nemenovaného parkoviska smerom na Veternú ulicu.Pomože osadenie železných stlpikov.? Ďakujeme- chodci a cyklisti.

04. október 2018

Juraj

Poprosim stlpiky ku obom prechodom, tak aby sa nedalo s autom za ziadnu cenu vojst na chodnik, tj aj k Arkadii aj k cinziakom smer Hliny.

Policajti sem 100% odpisu, ze to toleruju avsak zakon hovori jasne: "Zákon o cestnej premávke, § 4: Vodič smie motorové vozidlo použiť len na cestách".

O doslova par metrov dalej je vecer viac nez poloprazdne parkovisko pred Tescom takze argument ze neni kde parkovat ani len neprichadza do uvahy.
05. október 2018

Michaela

V com vas tie auta obmedzuju a obtazuju? Kazde auto slusne pusti chodca aj cyklistu. Mesto si uvedomuje nedostatok parkovacich miest, preto to toleruju. Osadenim stlpcekov na mnohych miestach zamedzite pohybu nie len autam ale aj hasicom napr. ...cize tento trend je obzvlast chvalihodny, viem vam nafotit niekolko miest, kam sa hasici nedostanu bez toho aby najprv odpilili tie vase stlpiky, potom mozno sa zamyslite, ci vam tam tie auta fakt vadili, dat vsade stlpy a kamene. S pozdravom vodici aut
05. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže v októbri 2018 skončila platnosť rámcovej dohody na práce súvisiace s opravou a údržbou komunikácií, nie je v súčasnosti reálne (s prihliadnutím na už naplánované, prebiehajúce práce, výrobné kapacity a množstvo už evidovaných podnetov a požiadaviek) stanoviť možný termín ďalšej realizácie opravy chodníkov, ciest a pod.
Pre informovanosť občanov uvádzame, že v súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania, teda výber dodávateľa prác na nasledujúce obdobie, ktorý však ešte nie je ukončený.
Všetky podnety však evidujeme a postupne zrealizujeme. Ak sa to nepodarí v tomto roku, zaradíme ich do plánu prác na rok 2019.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. október 2018

Citizen

Michaela suhlasim, ze stlpiky su nie vzdy riesenim ..ale tu ide o dodrziavanie zakonov a v neposlednom rade aj o kulture..sucasny stav jendoducho neprospieva nikomu parkovacia politika sa dlhodobo neriesila az to vyustilo do takehoto stadia po celom meste. Pokial sa nezacne s implementaciou konkretnych opatreni suvisiacich s parkovanim v Trnave nikam sa neposunieme..a na druhej strane ani bagatelizovanie a zlahcovanie typu “koho obmedzuju” niesu na mieste tato zalezitost sa totizto dotyka vacsiny obyvatelstva mesta.
05. október 2018

Michaela

Citizen, riesenie je zmenit parkovaciu politiku v meste, vybudovat parkovacie miesta o com sa uz basni dlhodobo, potom nech sa paci pokutujme, ale tie stlpiky nie su riesenie, okrem toho, ze vytvaraju prekazku pre bezpecnostne zlozky, tak aj narusaju vzhlad mesta. V tomto pripade je nevyhnutne na zamedzenie pristupu osadit stlpiky na 4 miestach (2x prechod a 2x chodnik), prepacte ale toto je riesenie typu- spavaju bezdomovci na lavickach zrusime vsade lavicky.....
05. október 2018

kolombo

Michaela Vy si robíte asi srandu.Asi sto metrov od Salezianskej je veľké parkovisko Tesco.Keď mesto raz postaví parkovací dom blízko Salezianskej,povedzme Na hlinách,tak ho nebudete tiež mať hneď veľa domu.
06. október 2018

Michaela

Kolombo, parkovacie miesta pred nakupnymi centrami, ktore mozu kedykolvek zavriet osadenim ramp? Jedine vy si tu robite srandu, ked si myslite, ze standard postupneho uzatvarania parkovisk tohto typu nepride aj pred Tesco (vid Arkadia a Max). Za parkovaci dom som hlasovala, lebo kazde jedno miesto pomoze ;) . Nebasnite tu o parkovacich miestach, kde je zatial ,,povolene,, parkovat. Tie vase stlpiky su otrasne a take pekne mesto ako je Trnava tym len zhovadite. Uz teraz su tam nedaleko dve miesta so stlpikmi a kazdy normalny sa zamysli ci je riesenie vsade osadzat take ozruty.
06. október 2018

kolombo

Moje stĺpiky?Tesco nemá uzavreté parkovisko,tak sa tam môže smelo parkovať.A veľa ľudí tam aj parkuje.
06. október 2018

Michaela

Kolombo, precitajte este raz a snad pochopite, ak nie vysvetlim znovu... Nakupne centra osadzaju rampy, nakolko maju sluzit pre nakupujucich a nie ako vecerne parkoviska v Trnave je to napr Bila pri Bernolakovej brane, Arkadia, Max. Je otazka casu kedy dalsie centra zamedzia parkovanie vo vecernych hodinach. Tesco zatial nepristupulo k uzatvoreniu, preto ano zatial sa tam da parkovat, len dokedy? A ano vase stlpiky, vseobecne (kedze tam nie je velke V neprivlastnujte si ich prosim) nie su riesenim a na tom trvam, esteticky narusuju charakter mesta a neriesia nic. Ak sa niekde nema parkovat nech pokutuju, ale osadzanie kovovych zabran?
31. október 2018

Juraj

Ludi obhajujich parkovanie na konkretne tomto priestore na chodniku, spytat nasledovnu vec. Ktora z tychto moznosti ospravedlnuje vase parkovanie a jazdu cez chodnik, naozaj som zvedavy:

"Vodič smie motorové vozidlo použiť len na cestách; to neplatí, ak sa motorové vozidlo v
súlade s osobitnými predpismi použije:

a) v súvislosti s organizovaným športovým, spoločenským alebo iným verejným podujatím,

b) na pôdohospodárske, lesné, údržbárske, stavebné alebo priemyselné práce,

c) v súvislosti s výkonom poľovníckeho práva a rybárskeho práva alebo ich kontrolou,

d) na záchranné práce,

e) na práce vo verejnom záujme,

f) na plnenie úloh spojených s ochranou životného prostredia, železničnej dopravy,
verejného poriadku, bezpečnosťou štátu a obranou štátu,

g) na prepravu do obytného alebo rekreačného zariadenia,

h) v súvislosti s kontrolnou, inšpekčnou alebo prieskumnou činnosťou alebo

i) v priestore, ktorý nie je verejne prístupný, so súhlasom jeho vlastníka alebo inej
oprávnenej osoby."

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania