Kompikované značenie z kruhového objazdu na Špačinskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Mário Nádaský 09. októbra 2018

prečítať 6 tabúľ (3 z toho s 2 nápismi) hneď z kruhového výjazdu a venovať sa premávke - kam odbočiť, riadeniu auta a byť k tomu ešte aj z iného kraja či nebodaj cudzinec je naozaj náročné . Bol by to naozaj veľký problém keď by sa označenie daných smerov rozdelilo na viac mies a tam kam patria ?.......napr. označiť len odbočku na obchvat smer (Bratislava ,Trenčín) namontovať veľké info tabule s daným smerom odbočenia na nadjazd (doľava Senica , rovno - Špačince, Dechtice, J.Bohunice, doprava - Malženice, V.Kostoľany). Vhodná by bola aj montáž bielych odraziek na asfalt, kde ktorý pruh je - určite by to pomohlo vo večerných hodinách a v hmlistom počasí - hlavne pre vodičov z iných okresov alebo cudzincov nakoľko daný úsek s odbočkami vôbec nie je osvetlený.

12. október 2018

Peter Crouch

Uplny suhlas. Tie tabule len podciarkuju tento paskvil. Odbocit z obchvatu vlavo je o zivot.
Po oboch stranach mali byt kruhace a prikazany smer vpravo. Alebo odbocenie vlavo celkovo vyriesene inak. Rovnako krizovatka pri Citroene/Domine - neustale obmedzenia / ohrozenia zo strany odbacajucich vlavo aj vpravo. Ranne kolony. Vsetko dosledky setrenia na nespravnom mieste.
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
okružná križovatka na Špačinskej ulici vrátane stykovej križovatky smerom na Malženice a odbočovacích vetiev obchvatu bola vybudovaná v rámci stavby severného obchvatu Trnavy. Investorom tejto stavby bola Slovenská správa ciest Bratislava ako správca obchvatu (cesta I. triedy č. I/51). Predmetné dopravné značenie bolo osadené v súlade s projektovou dokumentáciou overenou v stavebnom konaní. Zároveň bolo značenie odsúhlasené príslušným Okresným dopravným inšpektorátom PZ SR v Trnave. Okresný úrad Trnava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií vydal určenie použitia dopravného značenia a dopravného zariadenia, na základe ktorého bolo predmetné dopravné značenie realizované.
Podľa nášho názoru a vzhľadom na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky riešením danej situácie by bolo osvetlenie tohto úseku cesty. Realizácia verejného osvetlenia nie je v kompetencii Trnavského samosprávneho kraja, ale v kompetencii mesta Trnava. Na základe vyššie uvedeného odporúčame v danej veci priamo obrátiť sa na zástupcov mesta Trnava, respektíve na poslancov, ktorí zastupujú tento obvod v Trnave s cieľom zlepšenia dopravnej situácie v tomto úseku cesty.

Odbor dopravnej politiky TTSK
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená komunikácia a priľahlé pozemky sú v správe a vo vlastníctve TTSK a niektoré pozemky vo vlastníctve Slovenskej republiky. Mestu patrí komunikácia na Špačinskej ulici iba po kruhový objazd a tam osvetlenie je.
O tom, či by tam mesto malo budovať osvetlenie, musia rozhodnúť poslanci, keďže ide o naozaj vysokú investíciu. S tým samozrejme súvisia aj zmluvy na zriadenie vecného bremena, keďže by sa budovalo na cudzích pozemkoch.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania