Zhorené kontajnery na Mozartovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Terézia 12. októbra 2018

Na Mozartovej 12 v Trnave, sa nachádzajú zhorené kontajnery, sústavne veľký neporiadok, pobehujúce potkany. Hneď vedľa, okrem 13 poschodových budov, je zdravotné stredisko, cukráreň, potraviny,...Veľmi by pomohli moderné kontajnery, vyriešilo by to veľa problémov. Hlavne pokoj od potkanov a poriadok.
Terézia z Mozartovej

24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali v zmysle čl. 4 ods. 3 písm. d) zmluvy č. 476/2006 spolupracujúcej firme ako žiadosť o odstránenie nelegálnej skládky na verejnom priestranstve pri/v kontajnerových stanovištiach.
Podľa našich informácií od spolupracujúcej firmy je podnet v súčasnosti vyriešený.
Dovoľujeme si občanov poprosiť o nahlasovanie vzniku takýchto skládok na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona č.79/2015 priestupok, za ktorý môžu byť občania potrestaní pokutou do výšky 1 500 eur. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava, ktorí vyvážajú obsah kontajnerov na separovaný a zmesový odpad. Mesto za ne platí zvlášť nemalými peniazmi z mestského rozpočtu, ktoré mohli byť využité na nové ihriská, stromy či vybavenie škôl.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania