Zanedbávaný vývoz skla a neporiadok pri kontajneroch

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Pavol Novický 14. októbra 2018

V niektorých dvorcoch na odpad na Ulici Kornela Mahra je aj naďalej neporiadok. Už niekoľko týždňov neboli vyprázdnené kontajnery na sklo. Pravdepodobne nepostačuje naplánovaný vývoz. Kontajnery na sklo bývajú plné už po týždni. Treba s tým už konečne niečo urobiť. Za nápravu vopred ďakujem.

15. október 2018

Juraj Sýkora

Tu vidim problém aj v tom, že v niektorých stojiskách pribúda často odpad o zariadení (asi táckarne) z Olympie. Pretože ma nikto nepresvedčí, že bežná rodina na slovensku pravidelne každý týždeň vynáša za dve, tri krabice plné flašiek od pretlaku a podobných nádob, ktoré sú pravidelne položené pri nádobe na sklo. Tieto fotky sú ešte uprataný luxus.
15. október 2018

Juraj Sýkora

Inak tie krabice sú presne vidieť na tej úvodnej fotke ....
15. október 2018

Pavol Novický

Na to som poukázal v nedávnej minulosti a nič sa nevyriešilo.
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/54954/neudrziavane-odpadkove-miesta
18. október 2018

Zuzka

Situacia na stojiskach kontajnerov je na G.Dusika katastrofalna. Byvam tu rok a pol a je to cim dalej tym horsie. Bolo by nacase zacat sa tymto podnetom realne zaoberat.
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali v zmysle čl. 4 ods. 3 písm. d) zmluvy č. 476/2006 spolupracujúcej firme ako žiadosť o odstránenie nelegálnej skládky na verejnom priestranstve pri/v kontajnerových stanovištiach.
Podľa našich informácií od spolupracujúcej firmy je podnet v súčasnosti vyriešený.
Dovoľujeme si občanov poprosiť o nahlasovanie vzniku takýchto skládok na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona č.79/2015 priestupok, za ktorý môžu byť občania potrestaní pokutou do výšky 1 500 eur. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava, ktorí vyvážajú obsah kontajnerov na separovaný a zmesový odpad. Mesto za ne platí zvlášť nemalými peniazmi z mestského rozpočtu, ktoré mohli byť využité na nové ihriská, stromy či vybavenie škôl.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. október 2018

kolombo

Zuzka ako sa chcete podnetom zaoberať?Veď to spôsobujú ľudia čo bývajú v okolí.
24. október 2018

Juraj Sýkora

Až na to, že toto nespôsobujú ľudia v okolí, ale prevádzky v okolí a vyberači z kontajnerov. Alebo mi chcete povedať, že bežná domácnosť má spotrebu dva kartóny kečupu a pretlaku a 10 fliaš vína každý piatok?
30. október 2018

Pavol Novický

Domnievam sa, že odpoveď od samosprávy je duplikátom a nepatrí k tomuto podnetu. Upozornenie na nelegálnu skládku je niekde inde a týka sa stojiska na Ulici Gejzu Dusíka. Môj podnet poukazuje na pretrvávajúci neporiadok v dvorcoch na odpad na Ulici Kornela Mahra, konkrétne na plný kontajner na sklo a na neporiadok okolo kontajnerov. Ak sú teda nádoby na odpad plné a odpadky sú porozhadzované v ich blízkosti, kto ich má pravidelne odpratávať? Domnievate sa, že občania, ktorí si platia za odvoz odpadu? Treba si uvedomiť, že obyvatelia vynášajú odpad do kontajnerov prevažne vo vreciach na odpadky, aby ako tak zabránili zápachu. To, že sa v nich vyberači pravidelne vŕtajú a robia neporiadok nemôžete pripisovať na vrub platiacemu obyvateľstvu. Na úvodnej fotografii je zreteľne vidno, že je kontajner na sklo plný, preto ak neviete zabezpečiť častejší odvoz, tak aspoň zabezpečte pridanie ďalšieho kontajnera. V odpovedi samosprávy je uvedené, že mesto platí z mestského rozpočtu zvlášť nemalé prostriedky za odvoz nadrozmerného odpadu, ktoré by mohli byť využité na iný účel napr. na ihriská a pod. Dovolím si položiť otázku: z čoho je tvorený mestský rozpočet? Poukázať na hospodárne využitie prostriedkov na výstavbu ihriska v tomto čase a v tejto lokalite nie je vôbec správne. A čo tak efektívne využívanie elektronizácie verejnej správy? Prečo obyvatelia, ktorí majú aktívnu elektronickú schránku na ÚPVS dostávajú rozhodnutie o dani na papieri? Tam by ste nevedeli ušetriť? Ešte sa vrátim k tzv. nelegálnym skládkam pri stojiskách na odpadky. Nebolo by lepšie, ak by sa namiesto bonzovania a pokút rozšírila súčasná kapacita niektorých stojísk aj o uskladnenie nadrozmerného odpadu a to tak aby to mali obyvatelia na dosah?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania