Nelegálna skládka odpadu vedľa stojiska na odpad

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Palo 14. októbra 2018

Na ulici L.V. Beethovena, vedľa stojiska č. 368 sa nachádza množstvo odpadu ktorý vznikol pravdepodobne upratovaním pivníc niektorého priľahlého činžiaku. Jedná sa o nelegálnu čiernu skládku ktorú je rozhodne potrebné odstrániť. Navrhoval by som vzhľadom na opakujúci sa scenár v tejto časti Trnavy aby vyzvala napr. listom správcov jednotlivých činžiakov aby informovali o rozpore so zákonom na ich nastenkach v chodbách alebo inak.

14. október 2018

Robo

Treba počkať na Mráza a kumpánov. Ten sa teraz pred voľbami akosi zrazu rozbehol s upratovaním okolo kontajnerov.... Trapné. Kde bol doteraz?
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali na vyriešenie spolupracujúcej firme.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali v zmysle čl. 4 ods. 3 písm. d) zmluvy č. 476/2006 spolupracujúcej firme ako žiadosť o odstránenie nelegálnej skládky na verejnom priestranstve pri/v kontajnerových stanovištiach.
Podľa našich informácií od spolupracujúcej firmy je podnet v súčasnosti vyriešený.
Dovoľujeme si občanov poprosiť o nahlasovanie vzniku takýchto skládok na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona č.79/2015 priestupok, za ktorý môžu byť občania potrestaní pokutou do výšky 1 500 eur. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava, ktorí vyvážajú obsah kontajnerov na separovaný a zmesový odpad. Mesto za ne platí zvlášť nemalými peniazmi z mestského rozpočtu, ktoré mohli byť využité na nové ihriská, stromy či vybavenie škôl.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania