Čierna skládka na stojisku na odpad

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mike8 15. októbra 2018

Na stojisko na odpad na ulici Gejza Dusiku (označenie stojiska je 309) sa nachádza rôzny odpad ktorý nepatrí na stojisko ale skôr na zberný dvor. Čiernu skládku je potrebné odstrániť.

24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali v zmysle čl. 4 ods. 3 písm. d) zmluvy č. 476/2006 spolupracujúcej firme ako žiadosť o odstránenie nelegálnej skládky na verejnom priestranstve pri/v kontajnerových stanovištiach.
Podľa našich informácií od spolupracujúcej firmy je podnet v súčasnosti vyriešený.
Dovoľujeme si občanov poprosiť o nahlasovanie vzniku takýchto skládok na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona č.79/2015 priestupok, za ktorý môžu byť občania potrestaní pokutou do výšky 1 500 eur. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava, ktorí vyvážajú obsah kontajnerov na separovaný a zmesový odpad. Mesto za ne platí zvlášť nemalými peniazmi z mestského rozpočtu, ktoré mohli byť využité na nové ihriská, stromy či vybavenie škôl.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. september 2020

Pavol Novický

Niektorí obyvatelia sa pravdepodobne nestotožnili s novými stojiskami na odpad preto aj naďalej využívajú pôvodné aj keď sú bez odpadových nádob. Bolo by potrebné upratať a oznámiť obyvateľom blízkych domov kde je nové stojisko. Vopred ďakujem.
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych a cintorínskych služieb

Mestský úrad v Trnave
24. september 2020

Pavol Novický

Podnet bol vybavený. Ďakujem.
01. február 2022

Jozef Okrajek

Roešenie Kamery alebo Fotopasce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania