Nákladný výťah na poliklinike

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
natare 16. októbra 2018

Dnes na poliklinike nefungoval nákladný výťah. Boli sme s imobilným otcom na vyšetrení, na ktoré čakal niekoľko týždňov a bol to veľmi veľký problém dostať ho na tretie poschodie. S výťahmi na poliklinike je to celkovo zlé, tie dva malé nestíhajú prevážať mobilných a nie ešte imobilných, keď vypadne nákladný. Je to hotová katastrofa. Skúste sa vtedy dostať s vozíkom alebo kočíkom do výťahu. To jednoducho nejde. Neuvažuje mesto s prístavbou ďalšieho nákladného výťahu?

19. október 2018

Tina

toto s tým nákladným výťahom je na poliklinike na nervy aj keď funguje...je neuveriteľné koľko ľudí je tak lenivých, že napriek tomu, že nemajú vozík ani kočík, nejdú po schodoch a ešte tak neohľaduplných voči tým, ktorí sú s kolesami, že nejdú aspoň osobným výťahom...je naozaj smutné, že sa takí nájdu pri každej návšteve polikliniky...ak by som mala hovoriť z hnevu na tieto situácie, tak by som si tam želala strážcu, ktorý takých ľudí hneď škaredo a rázne otočí na schody...existuje však krajšie a lacnejšie riešenie, aspoň pokus, dať šancu ľuďom byť lepší a volá sa to nudging...a práve som k tomu našla peknú inšpiráciu, pre tých, čo to môžu zrealizovať - napríklad napísať pred výťah „Budete cez Vianoce jesť koláče?“ alebo "Je Vám ľúto, že máte zdravé nohy a chcete skončiť na vozíku?" alebo "Kým ten výťah príde, budeš dávno hore a nepredbehnú ťa v čakárni niekoľkí ľudia"...neviem, ale už som sa dostala do situácie, že som sa do toho výťahu s kočíkom nezmestila, lebo bol plný ľudí, ktorí môžu ísť po schodoch...a to má tá budova dve poschodia, tak čo už je to za lenivosť???
21. október 2018

Kristina

Veľmi dobrý podnet, nákladný výťah na poliklinike je veľký problém. Využívajú ho vozíčkari, mamičky s kočíkmi, viezla sa so mnou aj pani s veľkým naloženým vozíkom, teda aj prevádzka nejaká ho využíva, do toho sa zvezú aj vyššie spomenutí, ktorí majú využiť malý výťah alebo ìsť po schodoch. Jednoducho, jeden veľký výťah na veľkú polikliniku krajského mesta ja skutočne málo. Raz som išla s mesačnou dcérou od ortopéda, plakala a ja som stála 10 minùt na výťah kým prišiel a ďaľšiu dlhú dobu trvala cesta výťahom, kedže stál na každom poschodí a naberal ľudí, bolo mi už vyslovene do plaču ( to som išla v poobedných hodinách keď nie je špička...)
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v Mestskej poliklinike, Starohájska č. 2 Trnava je v prevádzke 7 výťahov, ktoré slúžia pre potreby pacientov a personálu. Postupne sú rekonštruované, ako napríklad v roku 2017 zmodernizovaný výťah v detskej časti. V prípade vzniknutej poruchy sú všetky poruchy bezodkladne odstránené spravidla do jednej hodiny, v závislosti od rozsahu a druhu poruchy. Z dôvodu dispozície stavebných konštrukcií v Mestskej poliklinike Trnava nie je možné uskutočniť prístavbu ďalšieho nákladného výťahu. Jednotlivé bloky Mestskej polikliniky sú však vzájomne prepojené, preto v prípade krátkodobého výpadku výťahu z dôvodu poruchy môžu imobilní pacienti v krajnom prípade použiť výťah v inom bloku polikliniky – v detskej časti a prejsť cez spojovaciu chodbu na 1. poschodí.

Stredisko sociálnej starostlivosti
31. október 2018

natare

A ako sa máme z 1. poschodia dostať s imobilným pacientom na 3. poschodie v hlavnej budove, keď nefunguje nákladný výťah? S takouto odpoveďou nie som vôbec spokojná. Nový výťah by sa dal pristaviť z vonku, takéto riešenia sa robia úplne bežne. A ohľadne výpadku výťahu 15.10.2018 - pokazil sa asi o 9,30 a ešte o 13,30 nefungoval.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania