Vrak na Špačinskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Vanda 17. októbra 2018

Za bytovkou na Špačinskej ulici č. 12 je už minimálne druhý rok odparkovaný vrak auta, nič sa s nim nedeje, ale obmedzuje pri parkovani, ktoré je na sídlisku aj tak problematické a nedostačujúce.
Ďakujem za riešenie a vyriešenie problému.

18. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu sme dňa 18. 10. 2018 vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že vozidlo vzhľadom k svojmu technickému a vizuálnemu stavu narušuje estetický vzhľad mesta. Na vozidlo sme umiestnili výzvu k splneniu povinnosti držiteľa vozidla (v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov) a zahájili sme proces identifikácie jeho držiteľa s cieľom vyzvať ho aj iným spôsobom, aby vozidlo odstránil.

Mestská polícia mesta Trnava
22. október 2018

Ondrej

Mozem sa spytat ake su podmienky hodnotenia ci vozidlo narusa/nenarusa esteticky vzhlad mesta ???

V tomto podnete nenarusa
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/56692/odstavene-auto-bez-ecv

pritom z foto vidim velmi podobne vozidlo.
Je to snad na subjektivnom ohodnoteni hliadky, ktora aktualne dane vozidlo kontroluje ?

Vopred dakujem za objasnenie.
18. december 2018

Vanda

Dobry vecer, dnes su tomu 2 mesiace, co bola bola na vrak vyvesena vyzva na jeho odstranenie. Predpokladam, ze auto majitela nema, a tak ma zaujima, aka je lehota na jeho odstranenie a aky je dalsi postup, ak majitel vrak neodstrani. Dakujem za odpoved.
25. január 2019

Obyvatel Trnavy

Špačinská cesta-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Všetko podstatné je napísané tu : https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/58870/vrak-na-spacinskej-ulici

Nakoľko sa podnet nerieši a mesto neodpovedá alebo na tento problém zabudlo, zakladám nový podnet. Nevidím dôvod, prečo tento šrot, ešte nebol odstránený. Svojim vzhľadom narúša estetiku okolia. Niekoľko rokov sa nepohlo z miesta a nemá EČV.
01. máj 2019

Admin

Špačinská cesta-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Nepojazdný vrak automobilu bez platnej STK a EK dlhodobo blokuje parkovacie miesto na ulici. Na parkovisku auto sa nachádza vrak bez EČV

Dobrý deň,

vrak vozidla neustále špatí prostredie.
Kedy bude tento problém doriešený?

Ďakujem !
06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia vec postúpila 24. 1. 2019 Odboru dopravy a komunálnych služieb (ODaKS) po tom, ako zrealizovala všetky úkony smerujúce k odstráneniu vozidla držiteľom. Keďže neboli úspešní, podnet musí riešiť ODaKS, ktorý pracuje na postupnom odstraňovaní vrakov vozidiel (ako odpadu v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov) z verejného priestranstva v celom meste.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Mestský úrad v Trnave
10. máj 2019

Ondrej

V Jame napr to trvalo cca 2roky kym bol vrak realne odpratany od doby, co uplynula lehota na nalepenej vyzve.
05. september 2019

Obyvatel Trnavy

Vrak je stále na tom istom mieste.
17. september 2019

Vanda

Presne tak, už bude rok od nahlásenia a stále nič. Možno ešte treba nejaký rôčik počkať, alebo možno je podnet už dávno zabudnutý.
14. január 2020

Vanda

Dobrý deň,
za pár dní bude tomu rok, čo bol problém postúpený Mestskou políciou na riešenie Odboru dopravy a komunálnych služieb. Auto stále stojí tam kde stálo, stále špatí prostredie a blokuje miesto na parkovanie pre obyvateľov, kde je aj tak problém s parkovaním.
Zaujímalo by ma, kde je vlastne problém s odstránením vozidla, a čo sa vlastne v tejto veci za posledný rok uskutočnilo. Bolo by vhodné, keby Odbor aspoň raz za čas vyjadril svoje stanovisko, že sa aspoň niečo deje. Alebo je problém už skutočne zabudnutý a nedeje sa vo veci vôbec nič?
Ďakujem za odpoveď.
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava postupne dáva odstraňovať vraky z verejného priestranstva. Nie je to však jednoduchý proces z pohľadu legislatívy. Prednostne sa dávajú odstraňovať vozidlá, ktoré ohrozujú alebo poškodzujú životné prostredie. Vozidlá, ktoré majú napr. vypustené pneumatiky, majú hrdzu alebo skončenú EK, TK sú tiež riešené a odstraňované na určené parkovisko.

Za rok 2019 sa odstránilo na určené parkovisko 13 vozidiel.

Odbor dopravy a komunálnych služieb eviduje toto vozidlo a má v pláne ho v roku 2020 odstrániť z verejného priestranstva.
03. jún 2020

Vanda

Dobrý večer, na nahlásenom vraku sa objavila zo dňa na deň ŠPZ (neviem či je to možné aj bez prítomnosti auta na dopravnom inšpektorát), auto je stále na tom istom mieste, s prázdnymi pneumatikami, t.j. celkom nepojazdné, zlý dojem budí stále rovnako, obmedzuje parkovanie stále rovnako, akurát pribudla ŠPZ. To znamená, že teraz je jednoduchšie zistiť majiteľa a vyzvať ho znovu k odstráneniu vraku. Alebo sa mýlim? Ďakujem za pokračovanie v riešení problému a verím že takmer 2 roky od na hlásenia sa vec posunie ďalej. Možno sa nový šéf Mestskej polície bude týmito problémami zaoberať viacej.
08. október 2020

Vanda

Dobrý večer,
Mam pocit ze s podnetom sa nič nedeje, žiadna výzva na odstránenie vraku ani nič podobné. Chcem sa aspoň spýtať, či už bol majiteľ vozidla kontaktovany a upozorneny na odstránenie vraku. Za pár dní budú dva roky od nahlásenia podnetu a to tam vrak stal už 2-3 roky predtým. Pribudla tam síce ŠPZ, ale s vrakom sa nič neudialo, neplatná STK aj emisná, hrdzavé, prázdne gumy, proste vrak. Podľa ŠPZ by nemal byt problém nájsť majiteľa a upozorniť ho, že blokuje parkovacie miesto, ktoré je aj tak na sídlisku komplikovane. Pokuty za nesprávne parkovanie (zaparkovať v dnešnej dobe napr. na sídlisku Na Hlinach je takmer nemožné) sa rozdávajú ostošesť, ale potrestať nezodpovedného majiteľa a donútiť ho trebárs nejakou pokutou odstrániť vrak, to sa nedá. Verím, že sa dozviem aspon nejaké stanovisko, čo sa v tejto veci deje alebo bude diať.
Ďakujem
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol vyriešený. Automobil bol odstránený.

Odbor komunálnych a cintorínskych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania