Nevzhľadné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Bročka 23. septembra 2013

Toto značenie sa podľa mňa na túto historickú ulicu vôbec nehodí. Mohli by ste objasniť kto rozhodol o jeho umiestnení a z akého dôvodu?

23. september 2013

dodo

toho koho pre boha napadlo? tento pohlad si foti kazdy, kto kedy nieco v TT fotil.. teraz mu tam budu svietit odrazky.. EPIC FAIL...
23. september 2013

Ivan

ten diletant, čo toto odklepol týmto len podtrhol svoju absolútnu inkompetentnosť, ešťe dajme na hrubý kostol červený blikajúci neón a už bude táto stupidita dokonalá...
23. september 2013

M.

Neuveriteľné...
23. september 2013

peter

to odklepol cisty Debil...
23. september 2013

Jjana

otrasné...
23. september 2013

Katarina

Trnava je komplet cela dohukana! ako keby nemala architekta !
z roka na rok je skaredsia. A uplne to zabili dlazbou pred radnicou. Ti ktori ju kladli museli byt totalne ozrati.
23. september 2013

Ryba

no veru, krivu dlazbu som uz videl ale aby som sa tam uz dvakrat dobre potkol, nonsens - to mohli dat urobit aj mne a ja by som si zavolal zopar lacnych pracovnych sil z Coburgovej ulice a este by mesto aj usetrilo.
23. september 2013

Daniel Blanárik

sa stavim ze notari si to vybavili aby odkazali ludom ze nemaju chodit po prijazdovej ceste k ich domceku .. moja teoria :)
23. september 2013

Tibor Pekarčík

Zaujimalo by ma, kto to povolil? Kto je za toto zodpovedny? Dakujem.
23. september 2013

Štefan

Je to naozaj "veľmi pozoruhodné" riešenie vymedzenia pravdepodobne cyklistického chodníka.
Čo mňa zarazilo, keď som to teraz v sobotu prvýkrát videl ešte nedokončené, že to značenie na tej ulici pôsobí veľmi nevhodne. Nie pre to, že tam je, ale skôr preto, že vzdialenosť jednotlivých prvkov je cca 50 cm, čo pôsobí na danom mieste a v kontexte historických budov veľmi rušivo (priznám sa, že netuším, či to podlieha technickej norme alebo len lubovôli realizátora).

Samotné osadenie na dlažobných kockách už na prvý pohľad dáva tušiť veľmi krátku životnosť dokonalého celku (bez toho, aby musel byť človek odborníkom v stavebníctve), čo sa mi potvrdilo hneď na druhý deň, kedy som si všimol (zatiaľ jeden) dokonale uvoľnený odrazový/reflexný prvok, ktorý sa teda evidentne nedočkal v bezchybnom stave ani termínu odovzdania "stavby".
Bol by som veľmi rád, keby sme si tu mohli nájsť fundovanú odpoveď zodpovedných z mesta, napriek našim veľmi nefundovaným otázkam a jednoduchým obyvateľským postrehom.
Ďakujeme.
23. september 2013

Robo

vyborne riesenie naozaj.. davam tomu jednu zimu a nebude to tam ... a potom tam namaluju ciary farbou asi
24. september 2013

5ulo

To budu mat turisti naozaj krásne fotografie.. Hlavne ak použijú blesk. Bravo Trnava, bravooo
24. september 2013

Jožko

Kto rozhodol, viete p. Bročka velmi dobre , no mesto Trnava, tam si žiadajte vysvetlenie.
24. september 2013

Peter Bročka

2Jožko: myslím, že odkazprestarostu.sk je na tieto otázky ideálne miesto
24. september 2013

Eduard Trnavský

Tan kde odrazky na ceste maju byt tam niesu a tam kde su ale uplne nepotrebne nevhodne a neesteticke tak tam su. Ved co mesto "nema" peniaze ako stale pocuvame na farbu na znacenie ale na taketo drahe somariny ma. To ako pre koho ma byt? ti co tadeto chodia peso vedia ze sa tu autom nejazdi, okrem panov velkomoznych pravnikov a ti zasa vedia ze tade chodi vela ludi. Takze jedine ze by chystali pristavaciu drahu pre nejake rogalo aby to malo efekt tak hned oproti kostolu. Pri tomto tazko nepouzit vulgarizmy.
24. september 2013

Eduard Trnavský

Len tak pre zaujimavost som si pozeral cenu takych odrazkovych gombikov, podla mojich prepoctov by mal jeden vychadzat okolo 5 eur, to je velkoobchodna cena od vyrobcu, neviem po kolko ich nakupili realizatori stavby. Ale pri pocte 100 kusov podla hrubeho odhadu z fotky tak minuli len 500 eur za gombiky, plus si treba pripocitat robotu co zvacsa byva v hodnote materialu cize dalsich 500 eur a kto vie co si este pripocitali. Takze minimalne 1000 eur to muselo stat. Otazka na p. Brocku: Nemalo by tobit niekde uverejnene ze kto to vyhotovoval a za co ?
24. september 2013

Jožko

Kto by to robil, ten kto má zmluvu s mestom
24. september 2013

Adam

pre E. Trnavského a kto je ten p. Bročka, že sa ho pýtate kto to robil a za čo,
24. september 2013

Zolo

Počul som ,že firma Jupet končí
24. september 2013

Luboš

Vážený pan Bročka, už aby boli volby a nech Vás konečne zvolia, nech rozhodujete dľa Vás a Trnava pokvete.
24. september 2013

Jozef

p. Bročka choďte sa pozrieť do Holandska, Nemecka, chodník pre chodcov a chodník pre cyklistov, čo sa tam mal dať múr,lebo natrieť,myslím, že Vy ste odborník na všetko. Teraz to bude oddelené a opäť nie je dobre.
24. september 2013

Peter Bročka

pán Jozef pozrite sa do diskusie k podnetu.. ja som za tých pár dní nestretol nikoho komu by sa to páčilo. Ubezpečujem Vás, že sa za žiadneho odborníka nepovažujem, ale oči my ešte slúžia.
24. september 2013

Eduard Trnavsky

pre Adama, preto so msa pztel jeho , lebo sa v tom vyzna, keby som to vedel najst ja alebo vedel platnu legislativu k takymto pracam tak sa ho asi nepytam.
24. september 2013

stefen

siel niekto z diskutujucich, co pisu o cyklochodniku dobre vyznacenom, po tejto ulici na bicykli? ja tade chodim casto. ak nejdu chodci, vzdy idem po krajoch, lebo boneshaker bol bicykel 19. stororcia :-)
dnes dokoncievaju aj hornu cast, takze advokati v tom asi budu nevinne
24. september 2013

Peter Bročka

2Eduard: keď mám byť úplne úprimný v tomto prípade mi išlo skôr o logiku umiestnenia tých odraziek.. kto to robil, resp. koľko to stálo teraz neviem povedať..
24. september 2013

Roman

pánovi Jozefovi: tak to asi nemyslite vážne že v starobilom centre amsterdamu majú takto vyznačené cyklistické chodníky, ja som tam bol a nič podobné som tam nevidel, ved to je ako na dialnici. A na druhej strane keď sa vám to tak páči tak to by mohlo byť nainštalované aj na novo zrekonštruovanej pešej zóne. To je úchvatné. ďalšia vec je tá či to je pre cyklistov alebo motorové vozidlá.
24. september 2013

Peter

Milí zainteresovaní a hlavne zodpovední,
dnes sme s kolegyňou zaplakali nad "horúcim" riešením cyklotrasy v centre Trnavy.
Po prvé: je to nechutné...
Po druhé: kolegyňa sa na tom potkla...
Po tretie: cyklisti aj tak budú jazdiť po hladkých kockách (hlavne dôchodci), aby to s nimi netriaslo...
Po štvrté: je veľmi pravdepodobné, že v čase zimnnej údržby radlice traktorov povytŕhajú tie "otrasné" svetielka. Ak nie, pravdepodobne budú musieť pluhovať vysoko a teda to chodcom aj tak k ničomu nebude, lebo tam ostane aspoň päť centimetrová vrstva snehu...
Po piate: zničili ste vŕtaním pekné dlažobné medzery, takže, keď vysvitne, že tie "odrazky" už netreba, tak tam pre buúce generácie ostanú aspoň jamky s hmoždinkami - nech vidia ako sa u nás pracovalo...
Po šieste: panstvo - gratulujem - to ste sa vytiahli... BRAVOOOO!
Kolegyňa odkazuje, že ničíte jednu z najkrajších ulíc v Trnave...
24. september 2013

Jaroslav

Nič sa v Trnave nerobí - zle je, niečo sa konečne spravý a zasa je zle. To je také Slovenské stále len nadávať.
Mne sa to vcelku páči a dúfam, že bude cyklochodník aj na Hviezdoslavovej. Ak to bude takto vyznačené naprieč mestom, tak potom naparádu. Chodím tade do práce každý deň, je síce pravda, že chodím po tej hladkej dlažbe, ale kompetentní tým asi niečo chceli naznačiť. Neviem či ma to donúti chodiť po kostitrase, ale ak vyznačia Hviezdoslavovu a cez námestie až na Bernolákovu bránu tak to beriem.
A ROMAN neviem aký svet si pochodil ty, ale ja som sa s tým stretol vo viacerých mestách, skús sa pozerať pod nohy a potom napíš.
24. september 2013

Jano

Suhlas s Jaroslavom, ozaj aj ja som sa s tym stretol, p.Brocka si tymto robi predvolebnu kampan. Apropo a dnes som isla okolo a dvaja to tam akoze tajno fotili, aby ich nebolo vidiet, preco tajno, otazka pre pisalkou vyssie.
24. september 2013

Silvia

Judr. Brocka Vam cenu za chvili zisti a ako vzdy to bude predrazene, ako by to bolo, keby sa mu cena pacila
24. september 2013

Peter

Este faktická pripomienka k mojim šiestim bodom vyššie....
Takže - po siedme: doteraz som sa nazdával, že vyznačovanie cyklotrasy by malo byť tam, kde je to životunebezpečné a ohrozujúce pre cyklistov. Na ulici M.Sch. Trnavského im také nič nehrozí, keďže tam motorová doprava je zakázaná. Takéto "odrazky" ste milí páni kľudne mohli nechať umiestniť napríklad na Hlbokej, alebo na V. Clementisa, alebo na Rybníkovej, alebo hocikde inde, kde je vysoká premávka. Ak tam dokážete cyklistov zvýhodniť odrazkami a "sólopruhom" napriek hustej automobilovej doprave... Ale dávať odrazky na ulicu pre peších...
25. september 2013

jozi

odkial vieme ze je to cyklotrasa? nie je to na nu prilsi siroke, plus nedavalo by logik aby bola cyklotrasa na kraji tej cesty a nie v strede medzi chodcami?

plus ak tam chceli odrazky, ok, ale teda, videl som uz aj mensie a krajsie ako taketo kone. ale tak co sme si tam dosadili to mame.:(
25. september 2013

Peter Bročka

2Jaroslav, Jano, Silvia: vaša averzia voči mojej osobe je zrejmá, takže na ňu nebudem reagovať, je to vaše právo.. môj názor je jasný, považujem toto značenie za nevhodné a neestetické.. a opäť vám odporúčam prečítať si čo tu ľudia píšu v diskusii.
25. september 2013

peter

salamusnky poriesili aj fakt ze sirka vyznacenej cesty sa nezhoduje so sirkou stlpikov. hlavne ze zacinali dole a mali tam natahane spagaty aby to blo ako tak rovno...bravo debili! ak sa za taketo prace platu z verejnych penazi, tak uz nie je sanca ze to tu niekedy bude vyzerat normalne.

http://imageshack.us/photo/my-images/703/ki0a.jpg/
25. september 2013

anton

Ty debil videl si projekt, presne dľa projektu, zisti si kto robil projekt a neurážaj,zrazu sú všetci odborníci na všetko. Pekný deň múdry pán
25. september 2013

peter

chybaju ti tam otazniky alebo vykricniky? ja som dal fotku ako to je na konci dokrivene. ty daj fotku projektu aby to bolo vyvazene. ten debil co si napisal na to nestaci
25. september 2013

jaja

Prosím boha nech sa konečne p. Bročka dostane do mestkého parlamentu či za primátora a potom uvidíme ako sa Trnava bude meniť.
25. september 2013

peter

co mate vsetci s Brockom? co on to tam navrhol a nakrivo namontoval? ved ries fakty dane k podnetu a politicke debaty si ries na teletexte alebo v senku
25. september 2013

Alex

to montovala dvorná firma, ako jej hovoria,ale predsa pokračuje v spolupráci s mestom ako je vidieť
25. september 2013

jaja

peter: Asi ste to nepochopil, nikto nepovedal ,že to navrhol a montoval p. Bročka, to bolo napísané v dobrom.
25. september 2013

Rado

jedna velka katastrofa. kto mohol toto odklepnut? no ma mesto peniaze na rozhadzovanie? pride mi to ako najhlupejsia realizacia projektu co som v tomto roku videl
25. september 2013

Štefan

Ak som dobre rátal, tak v tejto chvíli už 2 tie prvky chýbajú úplne a ďalšie 3 sú viditeľne vyvalené vonku z tej dlažby. Som zvedavý, ako to bude vyzerať o týždeň. Toľko komentár pre toho, komu by sa zdalo, že sa len kritizuje "keď sa v Trnave niečo robí"...
25. september 2013

Tibor Pekarčík

Chlapci,nejak nervozne sa navazate do p. Brocku. Fakt je ten, ze je to cele naprd urobene. A co sa vam nepaci? To ze si on a ostatni dovoluju kritizovat tych, ktori rozhoduju a minaju nase prachy na taketo nezmyselne riesenia? To snad nie! A dvornu firmu Jupet? Ja som prechadzal okolo a videl som tych "odbornikov" ako tam gyglu ten biely sajrajt (chemicku kotvu), no radost pozerat! Radost podnikat, ked dostavaju od mesta zakazky bez sutaze! Cele mi to pride tradicne nekoncepcne, bez vizie a hlavne uplne zbytocne...Je to diskusia, tak diskutujte. A kritizovat vrchnost je nasa obcianska povinnost, lebo nasa pasivita a nezaujem vedie k tomu, ze si ti hore robia s ovcanmi co chcu!
25. september 2013

Roman

Podla mojich poslednych informacii ma ist o vyznacenie cyklistickeho chodnika, no poobede tam boli pamiatkari a hovorili ze to ma ist okamzite prec. Tak uvidime.
26. september 2013

anton

pre T. Pekarčíka - kritizuješ firmu na nepravom mieste doteraz jej zmluvu nikto nezrušil, choď sa sťažovať mestským pánom, firma robila len to čo prikázalo mesto včítane postupu montáže. Pravdu povediac ani mne sa to nepáči.
26. september 2013

peter

tak to je potom firma plna odbornikov ked si nechaju kecat do prace uradnikov a nechaju si zaplatit aj nekvalitu.
nakoniec ajtak ziadna zodpovednost vyvodena nebude, takze sa to bude opakovat urcite coskoro. stay tuned...
26. september 2013

Jana

Citujem radnicu - značenie bolo realizované na základa společenskej požiadavky, takže 100 ľudí sto názorov /Sme dnes/
26. september 2013

Viera

Pre Petra - poznáš tu firmu, okrem práce pre mesto postavila dookola všeličo v plnej spokojnosti, aj nám stavala.
26. september 2013

Robert

Najkrajšia fotogenická ulica dostala na frak. Určite Vás "ocenia" turisti, Tento typ značenia je určený pre pevné podklady . V tomto prípade nie je zaručená stabilnosť.
Na to, aké prísne pravidlá sa musia dodržovať pri pamiatkovom posudzovaní type dlažby a celkového rázu inventára ma šokuje schválenie tohoto typu odrazových segmentov.
Pre cyklistov je zbytočná, pretože ide o odrazky pre priame osvetlenie vozidlom.
26. september 2013

Micro

Myslím, že celý cyklochodník mohol ísť cez Haulíkovu ulicu a nie cez M.Sch. Trnavského. Haulíková má rovnejšie dláždenie a nadväzuje na Dolnopotočnú, kde by cyklochodník mohol pokračovať do centra.
Z M.Sch. Trnavského je možné ísť len do protismeru na Hviezdoslavovu...
26. september 2013

Sliedič

Hviezdoslavova má byť prvá jednosmerka priateľská cyklistom a teda s obojsmernou jazdou v protismere. Tak som počul.
30. september 2013

peter

Dnes som nasiel dalsiu uvolnenu odrazku, a nove stale pribudaju
01. október 2013

Micro

Cyklochodník je fajn, len na túto historickú uličku Trnavy mohol byť (ak už tam musí byť) vyznačený citlivejšie. Tak, aby nerušil jej vzhľad.
Peter má pravdu tie odrazky zasunuté medzi kameňmi a prilepené lepidlom dlho nevydržia a postupne odpadnú všetky...
03. október 2013

mato

zda sa to len mne alebo aj vam ze mesto v poslednom case zacalo odpovedat len na probelmy typu, volade je bordel, nieco ohnute, prepadnuty chodnik a otazke kde sa niekto pytal na neico co treba ozaj riesit ignoruje. Hlavne polovicu vsetkych letnych podnetov... za co vyhrali ten zlaty kybel?
10. október 2013

Peter

Pozdravujeme Úrad hlavného architekta Mesta Trnava... tento projekt treba urýchlene zastaviť...
28. október 2013

Štefan

K dnešnému dňu chýba na celej ulici už 9 ks reflexných prvkov (možno to pri celkovom počte nie je až tak veľa, neviem...). Po "stratách" prvých prišlo následne aj k opätovnému doplneniu, takže otázka je, či mesto plánuje chýbajúce prvky priebežne dopĺňať, alebo sa to už celé nechá nejako "samoodstrániť".
Ďakujeme za odpoveď.
31. október 2013

pedro

vyzera to, ze odkazprestarostu.sk sa mina ucinku a samosprava sa zaobera vyberom len pohodlnych podnetov. nezabudnite im dat zase cenu za najviac vyriesenych podnetov
31. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Cena bola udelená preto, že bol dosiahnutý najlepší výsledok na Slovensku. Netreba byť hneď pesimistický. OPS sa v Trnave neuveriteľne dobre "zabýval" a počet podnetov a diskutujúcich stále narastá. Takže tvrdenie, že sa "míňa účinku" nemôžem akceptovať. V tomto konkrétnom prípade žiaľ nerozumiem prečo nebola samosprávou zaslaná odpoveď, nakoľko médiá ju dostali už koncom septembra.
Peter Bročka
Administrátor OPS pre mesto Trnava
31. október 2013

pedro

mozno by nebolo od veci zverejnit aj pocet neriesenych podnetov
31. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Odporúčam kliknúť na tlačítko "Štatistiky" na hornom panely stránky. Okrem iných je tam aj počet "neriešených podnetov".
PB
31. október 2013

pedro

ano v jendom stlpci Trnava, v druhom a tretom Iny subjekt. ked sa to scita tak to sice da dokopy rovnake cislo pre dane mesto ale nejake porovnanie alebo vyhodnotenie miest napr. z ohladom na pocet obyvatelov chyba
31. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Pýtali ste sa na počet a zverejnenie "neriešených podnetov", to je žiaľ všetko, čo vieme aktuálne ponúknuť. Na teraz nie je k dispozícii celoslovenské porovnanie, ktoré by bolo aktualizované "v reálnom čase". Skúsim tento návrh posunúť na centrálu a uvidíme, či sa s tým dá niečo robiť.
PB
31. október 2013

jozi

Neplanujete oznacit ako neriesene aj vsetky ostatne podnety, ktore sa tu neriesia alebo neriesili? v poslednej dobe vacssina ale aj z minulosti sa tu najdu podnety kde samospravaodpisala ze napisu ked to bude vybavene ale nci sa nestalo. alebo neodpisala vobec
31. október 2013

Odkazprestarostu.sk

Aktuálne sme na úrovni cez 400 podnetov. Ideálny stav by bol, keby samospráva informovala o vyriešení podnetu. Super by bolo aj to, keby nahlasovateľ podnetu poslal po čase jeho aktualizáciu (nie vždy sa to deje). Toto sú dva najlepšie postupy. V úvode, keď sa portál v TT ešte len rozbiehal. Na bicykli som obiehal podnety, či sú už vyriešené a zverejňoval z každého fotku. Pri tomto počte podnetov je to už viac ako zložité. Skúsim ale osloviť všetkých prispievateľov v TT, či náhodou nemajú aktualizáciu k vlastným podnetom. To by určite pomohli databázu "zaktualizovať".
PB
16. november 2013

Flego

Už pomaličky miznú, len v popredí fotky ich chýba sedem. Ale či to už má byť cyklochodník alebo cesta, nezdá sa, že by veriacich trápilo kadiaľ ísť z kostola.....
18. november 2013

Štefan

Navrhujem tento podnet označiť ako vyriešený na základe vyjadrenia mestského hovorcu a farebne odlíšiť od ostatných vyriešených, pretože toto sa len tak nevidí.
http://www.trnava-live.sk/2013/11/18/reflexne-znacenie-cyklotrasy-ludia-ani-pamiatkari-neprijali-mesto-ho-demontuje/
18. november 2013

pedro

ja by som to este ako vyriesene neoznacoval
18. november 2013

Odkazprestarostu.sk

Zdravím pedro: myslíš v súvislosti s tým, že nebola zaslaná odpoveď?
Peter Bročka
Administrátor OPS pre Trnavu
18. november 2013

Flego

Najlepšia je tá veta pod posledným obrázkom: "zámerom mesta bolo zadefinovať priestor pre cyklistov a chodcov". To akože tá rôzna dlažba na chodníku a na ceste, oddelená ešte trojitým pásom inej dlažby priestor dostatočne nedefinuje? Len to nechajte vyriešené, dávno som sa tak nenasmial!
18. november 2013

pedro

myslim tym, ze vysledok nie je este vobec isty. To ze to hovorca povedal, neznamena ze ta ulica bude rovnaka ako bola predtym. A predsa vzhlad ulice bol pointou podnetu.
18. november 2013

Micro

Kto to objednal a podpísal?
...že chceme vidět jeho tvář, razítka, kancelář, a tak,
když už to není pravda, tak ať je to aspoň legrace....
18. november 2013

Peter

Aká z tohto plynie spoločenská zodpovednosť? Pod takýmto nekompetentným projektom existuje určite nejaký "zodpovedný" podpis. Ak by takýto podpis sa zamestnal v súkromnom sektore – bol by dlhodobo nezamestnaný. Je zábavné pozorovať, že na rozdiel od súkromného sektoru – vo verejnom majú občania "široké" srdcia (pomestí sa im tak kde-kto). Normálne by bolo z toho urobiť záver v podobe verejného odsúdenia celého projektu s náhradou škôd a opravy rozbitej a inak poškodenej dlažby.
So súdružským pozdravom "práci česť!"
19. november 2013

Flego

V súkromnom sektore musíš hlavne rozmýšľať ako zarobiť, vo verejnom ti peniažky prídu pekne samé a ty len rozhoduješ komu z nich dáš. A nehrá sa tu o fazuľky, rozpočet mesta je okolo 50 miliónov eur ročne. Asi bude treba dôslednejšie kontrolovať výdavky mesta, veď sa na ne skladáme všetci.
24. november 2013

Flego

A je to tu! Tešili sme sa predčasne. Pozri článok Dariny Kvetanovej v novom Trnavsku. A pedro nás upozorňoval, že pointou nie je odstránenie odraziek ale uvedenie ulice do pôvodného stavu. Tu už je naozaj namieste vyvodiť osobnú zodpovednosť konkrétneho pracovníka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania