Bezbariérová úprava

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Tina 21. októbra 2018

Na kollárovej na pravej strane v smere k stanici sú dve miesta, kde sú len schody a je ich vždy vcelku málo, aby nebol problém nahradiť ich plošinou. Človek s kolesami, ktorý ide po tejto strane a chce po nej pokračovať, aby prechádzal na opačnú stranu a zas späť, pričom na tejto frekventovanej ceste radšej zbytočné prechádzanie obmedzí.

22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vytvoriť bezbariérový prístup (rampu) v tejto lokalite nie je možné, keďže by nespĺňala technické podmienky a normy.
Podľa technických podmienok "TP 10/2011 Debarierizačné opatrenia pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách" musí mať rampa sklon najviac 1:12.
Nenormové riešenia nie je možné realizovať

Odbor územného rozvoja a koncepcií
01. november 2018

Palcino Čavojský

nejaké riešenie by si toto tu zaslúžilo. Možno vyvýšiť celý chodník na úroveň cesty. a schody urobiť len do domu, okolo ktorého tento chodník vedie.
04. november 2018

Tina

tak tak...nemala som na mysli len rampu, ale dobetónovať to na súvislú plochu tak ako by dovoľovali normy a zdravý rozum
06. september 2019

Silvia

Co vam sposobuje problem ist po druhej strane ulice kompletne?
18. september 2019

patrik

Ulica Kollárova-Cesty a chodníky-iné

Chyba bezbariérový prechod... Neprejdu ani kočíky
29. október 2019

Palcino Čavojský

Silvia, bráni mi v tom to, že ak chcem ísť k City Arene, namiesto jedného priechodu cez cestu (na Športovej ulici) musím prejsť cez 3 priechody... ja som zdravý, takže by mi to nevadilo, ale práve nútite ľudí, ktorí majú problém s barierami, aby použili priechod pri moste, potom prechádzali cez priechod na Podjavorinskej a nakoniec na Kollárovej.
29. október 2019

Tina

presne...len som to nevedela takto opísať, keď tam nestojím...ani pre zdravého človeka tu nejde o to, že prejde nejaké metre navyše, ale to, že zbytočne viackrát križuje takú frekventovanú cestu, aj keď cez prechod, vieme akí sú vodiči často bezohľadní k chodcom, ako málo niekedy stačí, aby sa stalo zlé

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania