Obmedzené parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kristina 21. októbra 2018

Chcela by som sa informovať, z akého dôvodu bolo dňa 20.10.2018 obmedzenie parkovania na Paulínskej ulici. Parkovacie miesta pozdĺž Paulínskej boli ohraničené páskou mestská polícia, pričom mestskí policajti ktorí fotili autá, ktorým predpokladám aj dávali pokuty za zlé parkovanie, mi nevedeli povedať dôvod opáskovania teda uzavretia parkovacích miest na ľavej strane cesty. Mesto bolo plné ako každú sobotu doobeda, ešte bol navyše Trnavský rínek a parkovanie obmedzené bez toho aby sa v mieste niečo robilo, bol tam veľký zmätok na ceste. Spôsobilo to komplikáciu, niekomu aj finančné straty pri pokute. Vopred ďakujem za Vaše vyjadrenie.

22. október 2018

Micro

To pozdĺžne parkovanie je obmedzené už dlhšiu dobu....
22. október 2018

kolombo

Tak finančné straty to môže spôsobiť jedine tomu,kto nerešpektuje dopravné značenie.Stále nechápem prečo sa ľudia za každú cenu tlačia s autom do centra.Pritom parkovisko na Starohájskej v sobotu bolo poloprázdne.A v sobotu sa tam parkuje zadarmo.V meste ste za päť alebo desať minút.Ten zákaz tam je podľa mňa z dôvodu,že zo stavby tadiaľ prechádzajú väčšia autá.
22. október 2018

Kristina

Ľudia sa môžu tlačiť do mesta napríklad preto, že môžu mať zdravotné obmedzenie a aj 10 min chôdze môže byť pre nich problém, môžu mať veľký nákup ktorý neodnesú, atď, atď, atď... za desať minút je tam človek bez zdravotného obmedzenia, taktiež keď potrebujem s dieťaťom niečo rýchlo vybaviť, nebudem parkovať na Starohájskej...OMG...Je normálne, že ľudia parkujú v meste, sú na to rôzne dôvody. Nevšimla som si že by tam v sobotu stavali a chodili tadiaľ nákladné autá.
22. október 2018

kolombo

Mladá žena a tak lenivá.Tak potom neplačte,že dostávate pokuty.Ja mám tiež dve deti a nemám problém ísť s nimi desať minú pešo s dvoma plnými taškami.Tí čo majú ZŤP majú vyhradené miesta a majú výnimky ako napr.zo zákazu státia.V dnešnej dobe sa všetci len ponáhľajú a chcú narýchlo všetko vybaviť.Nepozerajú na druhých ale len na seba.Poviem príklad v Zadare sa do centra žiadne auto nedostane.Keď zaparkuje auto mimo parkovacieho miesta,tak ho odtiahnu.Takto to robia aj vo Viedni.Škoda rečí,počkajte si na odpoveď.
22. október 2018

Kristina

Posledný môj komentár, nebudem sa dohadovať s takýmito ľuďmi. Nedostala som ja pokutu, ale to je jedno.
Nemám ZŤP, som po cisárskom reze a ledva vystúpim z auta, nie som lenivá !!! ZŤP nemá ani 80 ročný človek keď sa mu horšie chodí, alebo človek s dočasným problémom. Problém dnešnej doby je netolerancia, ktorá je v príspevku vyššie, a pritom sa v ňom poukazuje na problém uponáhlanosti ;( a ano, teda nepozerajú ľudia na druhých ktorí môžu mať problém.
22. október 2018

Ondrej

kolombo> Parkovisko na Starohajskej bolo v Sobotu 20.10. dost plne - farmarske trhy + vinne pivnice Cely stred mesta bol preplneny - bol som s malymi na postu a ledvaj som chytil miesto.
22. október 2018

kolombo

Ondrej ja som išiel do mesta doobeda a poobede tiež a na tabule svietilo 50 voľných miest.Je mi jasné,že v nejakú hodinu sa môže parkovisko aj zaplniť.Pri Slávii na Rybníkovej je tiež parkovisko.Pokiaľ viem,tak na Rybníkovej chcú parkovací dom.Na Starohájskej budú uvoľnené ďalšie parkovacie miesta.Stále je to o tom,či si chcem nájsť parkovacie miesto alebo nechcem.Môj dedko ako 80 ročný nemal auto a chodieval do kostola cca 15 minút pešo.Všetko je to o pohodlnosti a rozmaznanosti.Samozrejme Ondro,že stred mesta bol preplnený.To je ako keď je Jarmok,do centra by sa nemal nik dostať,lebo sú všade zákazové značky-zákaz vjazdu všetkým vozidlám!A si myslíš,že tam niektorí nechodia s autom?Jednoducho ignorancia voči všetkým slušným ľuďom.Hovorím v zahraničí vás odtiahnu a funguje tam disciplína.Tu každý len nadáva a pozerá na seba.Každý druhý v aute telefonuje,či prekračuje rýchlosť.Ale prejdete hranice a všetko vyzerá úplne ináč.
22. október 2018

JD

kolombo šiel som do mesta okolo obeda a na parkovisku svietilo obsadené. Vieš ono spoliehať sa na jedno parkovisko keď vieš že v meste sa koná niekoľko akcií je trochu málo. Problém je trochu komplexnejší. Sú proste ľudia ktorý nemôžu, nechcú alebo proste nemajú čas ísť do mesta inak ako autom. Parkovací dom na Rybníkovej a uvoľnenie miest je síce fajn, ale chcelo by to aj niečo priamo v centre nie každý je schopný prejsť cez polku mesta pešo, alebo proste nemá čas a občas treba ísť na úrad, alebo hlavnú poštu. Čo sa týka miest v príspevku dúfam že developer platí každé jedno miesto ako keby na ňom parkoval.
23. október 2018

Tibor

Otázka bola, prečo je toto miesto ohraničené už niekoľko týždňov a ani MsP nevie prečo a nie,či sa chce niekomu chodiť peši alebo nie.
25. október 2018

Matte

mne sa zda, ze je to tak obmedzene uz cca od jarmoku. jedine, co ma napada, ze je to kvoli prebiehajucej stavbe oproti cez ulicu, ale to len hadam...
27. október 2018

Filip

Necital som celu diskusiu, ale kolombo ma pravdu. Trnava je mala. Ak zaparkujete pri Slavii, tak v centre ste za 5 min. Ak by to bolo na mne (mate stastie, ze nie), cele centrum by som pre osobnu dopravu uzavrel, samozrejme okrem rezidentov a pod. Nevidim ziadny dovov parkovat pri mestskom urade, alebo na Paulinskej ulici.
27. október 2018

Michal

Mili pani Filip a Kolombo, zaraza ma vas neskutocne arogantny pristup. Toto mesto nie je len pre zdravych a mladych ludi. Skuste si v zime preskakat na barlach po smyklavych chodnikoch trebars z parkoviska na Rybnikovej na hlavnu postu. Prajem vam prijemny adrenalinovy zazitok!
A vyhovaracky typu "vynimka vjazdu pre ztp", plati len pre ztp s park.preukazom, ktory dostanu u nas len vyvoleni. A nie, na barle sa u nas taky preukaz nedava. Aj ked ste na ne napriklad celozivotne odkazani.
28. október 2018

Filip

Ale no, zas sem netahajme tu 10dnovu zimu co v Trnave mame. Priatelka ma 95 rocnu babku, ja mam 4 starych rodicov s vekom nad 83 (a mnohe zdravotne problemy) a ani jeden z nich nema auto a byvaju v mestach kde MHD ani neexistuje. A to ma dedko naozaj velke problemy s chodzou a tazko udrzi moc :-)
Cim menej aut v centre, tym lepsie. Ja som nikde nenapisal, ze by som zakazal vstup vsade a pre vsetkych ("okrem rezidentov a pod."). Ale cim menej, tym lepsie.
Po pravde, ani nepamatam kedy som musel ist nieco vybavovat do mesta - asi zmena bydliska. Hlavnu postu ani nepamatam. A pan Michal, to musi byt naozaj surne ked uz sa niekto potrebuje teperit na postu po smyklavych chodnikoch a nepocka to den, dva. Zivotu v meste by centrum bez aut len prospel.
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odstavenie parkovania na Paulínskej ulici je dlhodobé – do doby ukončenia rekonštrukcie Hollého ulice, t. j. približne do konca roka 2018. Parkovanie je zrušené preto, lebo po tejto ulici jazdia zásobovacie nákladné vozidlá od Coop Jednoty, a pokiaľ by tam vozidlá parkovali, tak by boli značne sťažené prejazdy zásobovacích vozidiel. Po uvoľnení Hollého ulice na vjazd osobnej aj nákladnej dopravy bude možné Paulínsku ulicu znovu otvoriť pre parkovanie osobných áut.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. november 2018

Palcino Čavojský

Kristína, hovoriť tu o netolerantnosti je dosť čudné. Máme tolerovať to, že nie ste ochotná prejsť z obchodu k autu viac, ako to umožňujú podmienky parkovania? ak ste v zlom zdravotnom stave, nemali by ste sa premáhať a mali by ste svoje povinnosti riešiť podľa situácie a nie hovoriť o tom, že nie ste schopná doniesť si do auta nákup.
20. november 2018

Účet deaktivovaný

Pani/slecna Kristina na kolombove *mudra*nieje potrebne vobec odpovedat,ku komentom ma len negativa,nikdy nic nepochvalil,lebo on ma rozum na vsetko,vsetko vie vsade bol a kde nebol tam pojde...podla mna je to adminom/kto asi/ tejto stranky plateny oponent komentov...uz cca 3-4 roky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania