Reklamný príves

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

odporný príves

31. október 2018

Fredy

Hnus, arogancia, absolútne „cez čiaru“.

Reklamné zariadenie položené na ráme prívesu, ktoré pri pohľade z jednej strany dehonestuje pomník a pri pohľade z druhej strany zacláňa výhľadu na historické budovy v Centrálnej mestskej zóne.

Dajte všetci odborníci na meste hlavy dokopy a nájdite spôsob, ako odstrániť takéto vizuálne hyzdenie aspoň v Centrálnej mestskej zóne.

Pamiatkári sa v meste vyjadrujú a predpisujú každý detail a takýto vizuálny smog môže byť legálny?

Prikladám návrhy na riešenie, aj fantazijné a uletené, napr.:

-Tažné zariadenie presahuje do vedľajšieho parkovacieho miesta- pokutovať;
-zakázať vjazd nad vhodnú dĺžku, výšku s dodatkovou tabuľou „okrem dopravnej obsluhy“ ;
-osadiť značky na zákaz státia napr. od 02:00 do 02:30 {akože) z dôvodu denného čistenia , vo vyznačenej dobe určitý čas denne opakovane kontrolovať a pokutovať;
-preveriť, či aj takto „odstrojený“ a „dostrojený“ prívesný vozík spĺňa STK;
-vhodne upraviť patričné VZN, dajako zakázať parkovanie v noci „s nákladom“ ;
-vymedziť, že pre takéto vozidlá sa nevydávajú parkovacie karty, ak je vydaná, odobrať pre porušovanie dajakých pravidiel, takéto parkovanie svojím vizuálnym smogom obťažuje ostatných obyvateľom mesta nad mieru obvyklú-niečo na ten spôsob v zákonom je, pokúsiť sa aplikovať;
-grafitáci kade-tade trénujú, .... pneumatiky zvyknú občas tiež vyfučať, ... bývajú tu podnety na odparkované vozidlá, ktoré sú riešené v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, kde môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo NARUŠUJE ESTETICKÝ VZHĽAD OBCE či osobitne chránenej časti prírody a krajiny a pokutovať;

... vymyslieť čokoľvek, ako zamedziť takémuto hyzdeniu mesta, poučiť sa, ako to riešia v civilizovanom svete a aplikovať tu ...
31. október 2018

Peto

cokolvek s tym privesom urobit LEN NIE VYFUCAT KOLESA, pretoze to bude len komplikacia pri odstranovani tej opachy. Od kolies vyssie vsetko dovolene :D
31. október 2018

Filip

A spravit poriadok nielen s privesom, ale so vsetkou nelegalnou reklamou.
31. október 2018

Juraj

Mohol by sem niekto z mesta prosim dat, akym sposobom sa komplexne riesi tento majitel tychto reklamnych haraburd, ktore su mimochodom po celom meste rozhadzane? Dostava vobec nejake vysoke pokuty ktore by ho mohli odradit? Mozno by to chcelo nejak osetrit v meste aby sa nelegalna reklama eliminovala.

Mne sa totiz vidi ze jeden poondiaty prives nahlasim, ten sa nejak poriesi po velmi dlhej dobe a nasledne ho ten chuligan presunie niekam inam a zaciname odznova... =/
31. október 2018

kolombo

Máte pravdu vo všetkom,len tu sa obávam,že asi ten majiteľ nič neporušil.Nie som dopravný expert,ale akou značkou by mu to malo mesto zakázať?Tiež mám nafotené reklamné prívesy v Modranke hneď na začiatku vstupu do Modranky.A sú tam páni politici Válek a Rezbárik.Dám to tiež ako podnet.
31. október 2018

Peto

Neporusil, ALE mesto by snad mohlo poriesit nejake VZN a vykazat reklamu podobneho charakteru nie len z centra, ale z uzemia mesta.
Z informacnej agentury "Jedna babka povedala" pochadza aj informacia (info som teda neoveroval), ze Topolcany z takto umiestnenej reklamy vyberaju poplatky. Ak to teda tam slo pomocou VZN, tak snad aj TT.
31. október 2018

kolombo

Len urobiť VZN asi nemôžu,keď taký zákon asi neexistuje.To že ho majú Topoľčany neznamená že je to ok.Mestu už prokurátor zrušil dosť VZN.
31. október 2018

Pavol

Parkovanie vozíku obsahujúceho reklamu

Na uliciA. Žarnova parkoval príves obsahujúci reklamu. Rozhodne myslím, že uvedené nie je v poriadku.
01. november 2018

Viktor

Pred štyrmi rokmi Bročka sľuboval riešiť vizuálny smog. Mám pocit, že okrem nepredĺženia zmluvy na pozemky pod otrasnymi reklamnými lavičkami sa v tejto veci neurobilo nič.
01. november 2018

kolombo

Viktor neviem,kde Bročka sľuboval riešiť vizuálny smog,ale keď si si nevšimol,tak ten majiteľ reklamných áut vo väčšine využíva dieru v zákone.
01. november 2018

Viktor

Na str. 15 jeho volebnégo programu (pdf verzia) v časti "Čistota a komunálny odpad" bolo uvedené: "redukcia reklamy vo verejnom priestore – množstvo billboardov, bannerov a iných
reklamných pútačov má svoje hranice".

Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce dôvody...
01. november 2018

kolombo

Viktor,ale ako môže zasiahnuť voči majiteľovi reklamy ,keď nič neporušil?Také autá ako napr.pri cintoríne T.Vansovej nič neporušujú.Primátor nemôže dať odtiahnuť auto,vlastne ho dať ukradnúť ....A keď niečo porušuje napr.reklamný príves s autom,tak musia konať odbory čo sú na meste.Napr.mestská polícia.Smutné je,že politici ako Válek či Mráz budú mať plné huby ako sú proti reklamnému smogu a pred voľbami sú na každom druhom bilborde...
01. november 2018

Viktor

Primátor nemá to postavenie, aby v mene svojich občanov tlačil na zakonodarcov, aby sa niečo takéto postavilo mimo zákon?
Priznajme si, že neurobil nič a len hľadáte dôvody...
01. november 2018

kolombo

Takže môže za to Bročka..Aj za to,že sa všade drogy predávajú...D Viktor kašli na to.Veď primátori všetkých miest sú v združení,kde neustále národnú vládu-poslancov upozorňujú na rôzne zákony.A sú tam aj primátori zo Smeru.A nič.
02. november 2018

Juraj

Brocka riesi/riesil reklamu, len problemom je ze on ma dosah hlavne na to co je mestske a moze nejakym sposobom odstranit. Bohuzial ten zvysok co je na sukromnych pozemkoch alebo v nejakej sedej casti zakona je uz horsie vyriesit =/
03. november 2018

Peto

Trnavske radio dalo vyzvu zaujimavu vyzvu zadavatelovi reklamy.. vid FB
https://www.facebook.com/TrnavskeRadio/photos/a.1048083005301361/1802033799906274/

Co mna ale dorazilo je komentar pod tymto prispevkom od isteho Petra Matuska (promobillboard.sk - stranka toho casu nefunguje, takze fb: https://www.facebook.com/promobilboard.sk/).. citujem:
"Tiež mame radi Trnavu a nikdy sme neplánovali našu činnosť presunúť do historickeho centra mesta opakujem, nikdy. Vždy sme parkovali na parkoviskách a miestach mimo historickeho centra. Ale od kedy nás pán Tibor Pekarcik vyhnal z vlastnej iniciatívy z týchto miest, musíme si platiť tieto parkovacie statia v centre. Veľmi radi opustíme historické centrum, ak sa bude dať parkovať na parkoviskách mimo ako to bolo doteraz."

Nazor si urobte sami..
03. november 2018

Ferko Urban

Aha. Tak predsa mesto nieco proti tymto ohavam robi. Tak Promobilbord hyzdi Trnavu kopou reklamnych nakladakov a chlapci sa cuduju ze mesto akosi s ich biznisplanom nesuhlasi. Na odkazeprestarostu je aspon 20 podnetov na ich opachy a mesto “z vlastnej inciativy” ich vyhana z parkovisk.
04. november 2018

Richard

Reklamny vozik

Krásna ranná momentka. Reklama zakrývajúca celé námestie.
04. november 2018

kolombo

Už tam nie je ten reklamný vozík.Poďakovanie Pekarčíkovi.Pán Matuška má zlosť..
04. november 2018

Mária

Prečo pekarčíkovi? Predpokladám, že keby to Mr. Matuška nechcel odparkovať, tak ho ani sto čertov neprinúti...či?
04. november 2018

Fee Bee

Spred Obvodneho uradu ich vyhnala az dopravna znacka. Ludia chodia na dopravny inspektorat a chlapci si mysleli, ze dopravni policajti to blokovanie az 5 parkovacich miest budu tolerovat. Nech si tie opachy supnu do role tam nebudu nikomu vadit.
Chlapci este dlho budu mutit vodu, haraburdy nakupene a teraz co s nimi.
04. november 2018

kolombo

Mária lebo to verejne napísal Matuška majiteľ tých reklám.Podľa mňa mesto už chystá takú značku po celom meste.Značku ktorá ich vyháňa zo záchytných parkovísk.Teda asi len na vlastných pozemkov.Fee Bee to parkovisko je mestské pri Okresnom úrade a tú značku iniciovalo mesto.
04. november 2018

Fee Bee

Kolombo, za to volím Brocku. Tie opachy musia zmiznúť, na to sa nedá pozerať. Mesto začína nejako vyzerať a pochybna partička ho takto przni. Ale týmto vozikom pri Evanjelickom to riadne prehnali.
Brocka by mal vypočuť vôľu ľudu a nebabrat sa s týmy zelezami
09. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tento podnet bol vyriešený vďaka tomu, čomu sa hovorí "verejný tlak". Je hanbou, že reklamné firmy takýmto spôsobom zahlcujú verejné priestranstvo vizuálnym smogom, využívajúc to, že nejde o reklamnú stavbu, lebo nemá základy. Nie je možné všetky verejné parkoviská označiť zákazom pre prívesy, aby sa predišlo tým reklamným. Vážime si však vstup verejnosti, ako aj nemenovaného lokálneho média do tohto problému, čo spoločnými silami vytvorilo tlak na firmu prevádzkujúcu toto reklamné zariadenie a zariadenie z verejného priestranstva "zmizlo". Legislatíva dáva mestu len veľmi obmedzené možnosti, ako sa s reklamným/vizuálnym smogom legálne vysporiadať, preto je veľmi dôležité, že občania na takéto problémy reagujú, vnímajú ich negatívne a tým aj prispievajú k možnostiam, ako ich riešiť.

Mestský úrad v Trnave
09. november 2018

Juraj

@Trnava: teraz je vhodny moment zavolat do boja aj TT kraj

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania