Návrh na odstránenie obrubníka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ivana 26. septembra 2013

Parkovanie pred bytovým domom Juraja Slottu 2,3,4.
Na foto je vidno parkovisko, oddelene od cesty obrubnikom. Navrhujem, ak je to mozne tento obrubnik odstranit a nechat tam vyznacenu len ciaru, pretoze auta tadial prechadzaju vlastne celkom zbytocne.
To by ani nebol taky problem, ale dochadza tu k nasledovnym situaciam. Primarne v lete. Modelova situacia, ktora sa opakuje pocas kupaliskovej sezony aspon 1-2x do tyzdna:
Na parkovacom mieste A si necha auto navstevnik kupaliska a odide sa kupat. Obyvatel JS zaparkuje auto za nim na mieste B, pretoze je to tu tak bezne a pocita s tym, ze auto z miesta A odide cez obrubnik, tak ako to robia vsetci miestni. Navstevnik kupaliska sa vecer chce dostat domov, ale zozadu je zavrety a spredu ma obrubnik. Sadne si do auta a 30 min drzi trubu a caka, kedy pride auto B a vyparkuje prec. Majitel auta B nechodi, tak navstevnik kupaliska aj tak vyjde cez obrubnik a ide domov. Vsetci sme si vypoculi zbytocnych 30 minut trubenia.
V ziadnom pripade nedavam tento podnet, aby sme prisli o parkovacie miesta B, kedze je to vyse 10 miest a urcite by tu chybali.
Ak by bol obrubnik odstraneny, usetrili by sme si vsetci skakanie cez neho, trubenie neznalych miestnych pomerov a navyse by sa odvazili zaparkovat aj auta s nizsim podvozkom, ktori tam nechcu parkovat. :)
Dakujem
PS: obcas tu niekto vytrubuje aj mimo sezonu, tj navstevnik Lokotky, len aby to nevyzeralo tak "sezonne"

10. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Predmetný návrh je projekčne variantne spracovaný. Po odsúhlasení na Komisii dopravy pri MZ ako i na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Trnave, bude navrhovaná zmena aj zrealizovaná. Veríme, že nová plavecká sezóna bude už na upravenom parkovisku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. január 2014

ďakujeme

Ďakujeme za odpoveď! Veríme, že sa to podarí a bude to prínos.
11. marec 2014

Ivana

Podnet je vyriešený, obrubník je odstránený. ĎAKUJEME.
Ako je vidno na foto, ešte prebiehajú práce na úprave parkoviska, kt. bude organizované po novom. Vďaka aj za to! :)
27. apríl 2014

Peter Krivosudský

upravit parkovisko a zvysit tak kapacitu parkovacich miest bol dobry napad, len nech mi vysvetli zodpovedny clovek, ktory na navrh a staznost iba jedineho obyvatela bytoveho domu J.Slottu c 34 zmenil povodny plan rekonstrukcie parkoviska a zainplementoval do planu vybudovanie chodnika stredom parkoviska, cim sa prislo o minimalne 6 parkovacich miest.35 rokov ten clovek chodil cez parkovisko medzi auta a zrazu, ked sa meni parkovisko z cielom zvysit jeho kapacitu, tak namiesto toho sa jeho kapacita znizi.Naco bolo potom toto prerabanie parkoviska dobre? Ten chodnik v strede parkoviska je tam uplne bezvyznamni a dotycni clovek sa moze hanbit sa svoju sprostost a ten, ktory mu to na meste odklepol a odsuhlasil, ten nech si nafacka.Keby sa aspon vzhladom na to ze sa robilo sikme parkovanie tomu aj prisposobil plan a chodnik sa vybudoval tiez sikmo,ale to projektanta asi nenapadlo.Zahod prosim ta svoj inziniersky diplom do kosa alebo si nim utri zadok, lebo toto by aj 6 rocne dieta vymyslelo lepsie! Hanba
28. apríl 2014

6 rocne dieta

Chodnik je dobry napad presne pre take 6 rocne deti a ich rodicov, sam som sa cudoval ze taka dobra vec niekoho aj napadla, na celej Slottovej nie je ani jeden, len pri Legei! Realizovat sa to dalo inak, ale nie o moc lepsie, vec diskusie. Parkovacie miesta +-, lebo aj tak pod tym stromom nikto nechcel stat kvoli obrubniku, ratal som to zhora. Dobuducna sa podla mna da vymysliet aj kolmy jeden pas, pripadne to rozsirit aj na tu zelenu plochu ku kosom, ale zatial to podla mna plne vyhovuje, minimalne bezpecnejsie prehladnejsie.
PS: Ked nadavas niekomu do hlupakov tak sa nauc aspon gramatiku, na to netreba inziniera;)
28. apríl 2014

Peter Krivosudský

dám PS na začiatok, hoci sa dáva na konci (nie som inžinier, dúfam, že mi bude odpustené) takže PS: človek, ktorému dochádzajú argumenty, sa skúša presadiť cez poukazovanie na chyby v pravopise iného.
A teraz k téme. za 1. nepleť si prechod pre chodcov s chodníkom cez parkovisko (lebo spomínaš prechod pri legei a ja píšem o chodníku cez parkovisko a nie o prechode pre chodcov. S tým prechodom súhlasím, tiež mám malé dieťa. Za 2. bývaš v tejto lokalite ? asi nie, keď napíšeš že +/- parkovacie miesta...To parkovisko sa prerábalo z toho dôvodu, aby sa jeho kapacita zvýšila a nie znížila, takže to celé v konečnom dôsledku pokladám sa vyhodené mestské peniaze. Po 3. ten chodník, hlavne tú časť ďalej od cesty skoro nikto nevyužíva.(asi len ten dotyční, ktorý si to tam navrhol) Po 4. pýtam sa, ako sa môže na základe žiadosti (sťažnosti) jedného človeka meniť vypracovaný plán? Kto túto zmenu odsúhlasil? pretože pokiaľ mám informácie, tak realizáciu tohto projektu odsúhlasovala mestská rada. Odsúhlasila mestská rada aj túto zmenu v pôvodnom pláne? Po 5. ak si sám projektoval túto vec a aj neskoršiu zmenu, tak ako prepáč, ale na toto by sa hodil viac asi taký ten zdravý "sedliacky rozum" a nie inžiniersky diplom. Kto to meral a zakresloval ? Nejako mu nevyšli výpočty, pretože nie vždy, to čo sa zmestí na papier zodpovedá aj skutočnosti. Prečo sa muselo nakoniec brať meter z chodníka pred bytovým domom 33-35 a teraz musíme stáť jedným kolesom na chodníku, aby vôbec autá prešli po parkovisku? Ja viem, aj majster tesár, v tomto prípade pán inžinier sa uťal trošku. Po 6. už keď sa muselo brať z chodníka, prečo sa nedokončí poriadne ten nájazd na chodník cez 15cm obrubník, tak ako mi bolo povedané a prisľúbené(zástupcom z mesta, ktorý sa sám pri pohľade na to chytal za hlavu) ,že sa to tak dokončí, aby sme autami nemuseli pri každom parkovaní vychádzať po hrane obrubníka na chodník ? Ako, tú dvojcentimetrovú vrstvu asfaltu, ktorú na niektorých miestach pritreli k najvyšším obrubníkom nepokladám za dokončené a vyriešené. To je u mňa odfláknutá robota.
Ľutoval som chudákov chlapcov, ktorý striekali vodorovné značenie, pretože boli z toho pekne v mimo, nakoľko podľa plánu Pána inžiniera im na tom parkovisku nič nesedelo tak ako bolo na papieri a pekne sa potrápili a ponadávali, kým to dokončili. A citujem ich vyjadrenie " toto mohol len d...l navrhnúť"
Sám píšeš, že sa to celé dalo realizovať inak a je to vecou diskusii.Ale k tej diskusii malo prísť ešte pred realizáciu a nie po nej. Nezostáva nám nič iné, ako stále hľadať parkovanie po okolitých parkoviskách, pretože to pred bytovým domom J.Slottu 33 -35 je hlavne v poobedných a nočných hodinách stále plne obsadené. Nevadí, počas hľadania si môžme dať prechádzku chodníkom, ktorý vedie stredom parkoviska a pozerať sa na miesta popri ňom, ktoré pri troške logického myslenia mohli byť využité tiež ako parkovacie miesta. Zostávam s pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania