Poškodené ochranné zábradlie pred parkovacím miestom

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mike8 31. októbra 2018

Na ulici V. Klementisa je poškodené ochranné zábradlie pri parkovacom mieste. Zábradlie je potrebné opraviť aby plnili svoj účel.

05. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vlastníctvo ochranného zábradlia momentálne preverujeme u firmy TAVOS. O ďalšom riešení budeme informovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zábradlie vzniklo z iniciatívy priľahlej Sociálnej poisťovne, ktorú budeme o podnete informovať. Na vyriešenie podnetu nemá Mesto Trnava vplyv.

Mestský úrad v Trnave
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o vyjadrenie sme požiadali Sociálnu poisťovňu, pobočka Trnava, ktorá nám na podnet dnes e-mailom odpovedala:
"Uvedená kovová konštrukcia nachádzajúca sa pri budove Sociálnej poisťovne, pobočka Trnava, V. Clementisa 24/A, bola osadená z dôvodu zabezpečenia bezbariérového prístupu k hydrantu, na ktorý by sa v prípade vzniku požiaru napojili hasiči. Keďže už viackrát pri parkovaní motorových vozidiel bola konštrukcia poškodená, pri poslednej oprave nebola z jednej strany pevne uchytená do dlažby, a to hlavne preto, aby sa predišlo väčšiemu poškodeniu motorových vozidiel, keďže v prípade nárazu sa konštrukcia mierne posunie.
Podľa nášho názoru uvedená kovová konštrukcia plní svoj hlavný účel aj naďalej, tzn. bráni zaparkovaniu motorovým vozidlám tak, aby hydrant ostal plne prístupný."
Súčasný stav ochranného zábradlia nikoho neohrozuje a je aj menšia pravdepodobnosť, že poškodí parkujúce (cúvajúce) autá, ako keby bola konštrukcia pevnejšie prichytená k podkladu.

Mestský úrad v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania