Aktualizovať podnet
Rušenie nočného kľudu

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Drago Mir 08. novembra 2018
https://www.facebook.com/dragomirSK/videos/10215966647590800/?t=0

Zaujímalo by ma, kto povolil rušenie nočného kľudu súkromnej firme? Ako sa môžete takto bezcharakterne chovať k obyvateľom mesta len preto, že sa súkromná firma rozhodne vyzdobiť si stĺpy? Povedali mi, že to majú povolené od viceprimátora. Prosím Vás, napíšte nám, ktorý viceprimátor im povolil rušenie nočného kľudu? Ktorému viceprimátorovi nezáleží na obyvateľoch mesta? Ja viem, že ani jeden nekandiduje za Trnava-stred a preto mu na obyvateľoch centra nezáleží, ale chcel by som vidieť aj to povolenie spolu s podpisom!
Toto rušenie bolo v 6.11.celú noc, 7.11.len do polnoci ale sú vyzdobené iba 2 stĺpy, takže náš čaká rušenie nočného kľudu ešte niekoľko dní. Chcem po meste aby toto povolenie zrušila a ak žiadne nevydala, tak urobila nápravu a zabezpečila TICHO v NOCI!

08. november 2018

Michal

My, ktori byvame pri merkuri, zazivame rusenie nocneho kludu kazdy piatok a sobotu jednym diskoklubom, ktory reprodukuje hudbu tak nahlas, ze nam vibruju skla...zrejme s tichym suhlasom mesta, pretoze absolutne ignoruju VZN, mestska policia nekona a mestsky urad neriesi...trva to od augusta.
Neriesi sa hluk a porusovanie VZN, neriesi sa neustaly smrad zo sladovne...
Nuz v tomto meste su rovni a rovnejsi...
08. november 2018

kolombo

Michal neklam,hluk rieši hygiena,ktorá sídli na Limbovej ulici.Mesto alebo mestská polícia ti nevyriešia hluk z podniku.Už to tu bolo na odkaze,sú aj rozhodnutia prokurátora.
08. november 2018

Michal

Kolombo, klames ty, lebo pokial viem, tak VZN vydava mesto. A MP zodpoveda za dodrziavanie VZN. Lenze to by sa MP museli unuvat prist na kazde zavolanie a samozrejme dat aj pokutu.
08. november 2018

Drago Mir

keď chce úraď merať hlučnosť musí to nahlásiť prevádzke, ktorá je meraná. Tento zákon som nepochopil, To ako keby Vám policajti oznámili, že teraz Vám budú merať rýchlosť!
Už viem, že podpis na rušenie nočného kľudu dal primátor! ďakujeme!
Mesto väčšinou vydáva také VZN aby podnikatelia boli spokojný a na obyvateľoch až tak nezáleží. Takto fungovali poslanci a podľa mňa aj takto budú fungovať aj noví poslanci. Veľmi rád by som sa mýlil!
09. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
informovali sme sa u spoločnosti, ktorá ozdobuje City Arénu, a podľa ich vyjadrenia sa na celom Slovensku tento druh výzdoby robí štandardne večer či v noci. V promenáde od Dolných bášt je veľká kumulácia ľudí, manipulácia s plošinou je nebezpečná zaležitosť. Takisto môže dôjsť k nejakému pádu s vysokou pravdepodobnosťou ublíženia na zdraví, keďže ide o jeden z hlavných vchodov do City Arény.
Pri skladaní výzdoby to firma bude riešiť inak, na tejto strane od Dolných bášt buď uzavrie celú časť promenády, alebo vopred upozorní dotknuté vchody.

Mestský úrad v Trnave
09. november 2018

Drago Mir

Ďakujem za odpoveď samospráve, píše len to, čo primátor podpíše. To, že nám to oznámia nemení nič na veci, že je rušený nočný kľud. V dnešnej dobe existujú aj elektrické plošiny a nie taká hlučná z konca druhej svetovej vojny, akú používa daná firma. Treba si objednať firmu, ktorá má elektrickú plošinu a tá nebude robiť taký hluk. To čo používa daná firma je zastaralá plošina kde naozaj hrozí nebezpečenstvo pádu a preto by som NEODPORÚČAL dávať túto zákazku firme, ktorá takto riskuje životy svojich zamestnancov. Treba uprednostniť firmy, ktoré používajú novú techniku a nie sú nútený rušiť nočný kľud!
09. november 2018

Drago Mir

odkaz navstevnikovi:
ano, zistil som si to na úrade. Tí čo to ozdobujú mi dali zlú informáciu, že to podpísal viceprimátor, ale nevedeli ktorý. Takže sa viceprímátorom chcem ospravedlniť a poďakovať primátorovi Bročkovi, že sa nám postaral o nepríjemné spanie. Je vidieť ako mu záleží na obyvateľoch a ako mu záleží na peniazoch a firmách. Ešte raz ďakujem p. Bročka, takéto noci by ste si zaslúžili aj VY!
09. november 2018

Drago Mir

elektrických plošín je plný internet stačí len kliknúť:

http://www.rothlehner.sk/produkt/ha-12-cj-2/

https://www.felbermayr.sk/-pracovne-plosiny-a-zdvihacie-zariadenia

Dúfam, že novému primátorovi bude záležať na obyvateľoch a nepodpíše rušenie nočného kľudu!! Dá sa to robiť v noci a potichu!
10. november 2018

mario

Firmu na inštalovanie výzdoby si objednáva City Aréna, takže požiadavku na elektrickú plošinu treba adresovať vedeniu nákupného centra. Nemyslím si, že zo strany mesta išlo o úmysel a primátorovi nezáleží na občanoch. Zaujímalo by ma ako to bolo s inštaláciou výzdoby v predchádzajúcich rokoch, tiež sa vykonávala v noci a dochádzalo k rušeniu nočného kľudu ? Mimochodom tento problém a mnoho ďalších, vyplývajúcich z prevádzky nákupného centra by nevznikli, keby predchádzajúce vedenie mesta nepovolilo jeho výstavbu.
11. november 2018

Mirec

Keď bývate v centre mesta s takýmito vecami musíte počítať. Dobrá rada. Predajte to a choďte do kľudu na dedinu, alebo aspoň niekam na sídlisko, kde to je omnoho kľudnejšie.
11. november 2018

Drago Mir

mario: to je pravda, ale je rozdiel povoliť inštaláciu a povoliť rušenie nočnéo kľudu, Kľudne mohli povoliť inštalaciu bez rušenia nočného kľudu a tým pádom by si firma musela zabezpečiť stroj, ktorý neruší nočný kľud,.

Mirec: nie je riešením utekať, ale vyriešiť problém. To by potom na SK týmto spôsobom nikto neostal. Treba riešiť problém a nebude sa musieť nikto sťahovať. Proti akciam, ktoré májú význam pre mesto aj v nočných hodinach nič nemám, ale toto je niečo iné!
11. november 2018

mario

Drago Mir, kedže v minulosti sa nikto nesťažoval na rušenie nočného kľudu, tak mesto nemalo dôvod nevydať povolenie firme rovnako ako tomu bolo v predchádzajúcich rokoch. Po tomto upozornení mesto prehodnotilo svoje stanovisko a snaží sa nájsť riešenie.
11. november 2018

Mirec

Centrá miest majú v súčasnosti inú funkciu ako bývanie. Ide tu o kumulovanie ľudí a z toho plynie ten hluk. Iné to už nebude, skor horšie, keď bude centrum samá kaviareň, reštika, diskotéka, jarmok, futbal, hokej, oslavy albánskeho šéfa kebabu s delobuchmi o 12-tej ale hlavne spojený s odchodmi opilcov z týchto akcií domov. To je víkend čo víkend, tento tvoj spomínaný problém je možno 3 + 3 dni za rok. Takže buď sa prisposobiš zmeneným podmienkam a zahusťovaniu alebo choď do kľudnejšieho.
11. november 2018

Drago Mir

mario:, problém je v tom, že rušenie sa nedá nahlásiť ani na mestskej polícii, lebo polícia mi oznámila, že nemôže zasiahnuť dokonca to nemôže ani zaznamenať, lebo je to povolené primátorom, takže aj keď sa ľudia sťažovali na polícii, aj tak o tom žiadny záznam nie je. Preto som to riešil takto aby aspoň niečo existovalo!

mirec: bohužial máš pravdu, ale aj rušenie by malo byť trošku regulované.
11. november 2018

mario

Drago Mir, to je v poriadku, podstatné je, že o danom probléme sú na meste informovaní a rieši sa to.
08. február 2023

Peter Lukáč

Pozerám, že toto je v tejto lokalite dlhodobý problém... Takže o 9 mesiacov zas? A to zdôvodnenie, to si snáď robia srandu... Rovnako ako sľub, že nabudúce to bude inak, keďže prednedávnom to robili úplne rovnako, do druhej ráno...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania