Dlho odparkovaný karavan

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Romanko Cihlička 11. novembra 2018

Karavan Dlho Parkuje na Mieste Botanickej ulici č.3 Zaberá Parkovacie Miesto, Už sa tam Kopia Smeti Za Vozidlom asi pravdepodobne od bezdomovcov..................................

12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas a dokonca ani skutočnosť, že vozidlo nemá platnú technickú a emisnú kontrolu, nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Skutočnosť, že vozidlo nemá platnú TK je v rozpore so zákonom, a v takomto prípade je kompetentný konať Okresný úrad, ktorý vedie príslušné evidencie a držiteľom vozidiel bez TK ukladá pokuty.
Na základe podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.

Mestská polícia mesta Trnava
27. december 2018

Mike8

Pekný večer prajem. Chcel by som informovať, že predmetný karavan sa stále nachádza na mieste. Jedná sa o nezodpovednosť majiteľa vozidla. Prikladám foto dňa 27.12.2018.
24. marec 2019

Romanko Cihlička

už sa tam nachádzajú dva karavany....
12. apríl 2019

Romanko Cihlička

12.04.2019 Karavan Bol odstránený
15. apríl 2019

Romanko Cihlička

Podnet vyriešený...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania