Doprava na Kozáckej a Púpavovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Juraj 19. novembra 2018

Upozorňujem na stále zhoršujúcu sa situáciu s premavkou na púpavovej a kozáckej ulici. V dopravnej špičke po 15:00 si mnoho vodičov namiesto státia v kolóne na zelenečskej ulici zvolí obchádzku cez kozácku ulicu. Pravidelne sa tu tvoria zápchy a vďaka vozidlám odparkovaným popri ceste je ulica v jednom smere neprejazdná, často vznikajú kolízne situácie kedy sa obyvatelia ulice snažia dostať domov oproti desiatkam aút stojacich v kolóne a blokojúcich cestu. Na ulici je v týchto hodinách zvýšený pohyb školákov a detí, mnoho prechádzajúcich vodičov na toto neberie ohľad a prekračujú povolenú rýchlosť. Poprosím o riešenie.

Ďakujem

19. november 2018

Fredy

Vodiči parkujúci teraz na obojsmernej Kozáckej ulici nedodržujú povinnosť ponechať pri parkovaní voľný jazdný pruh v šírke min. 3m v každom smere jazdy. V popise situácie je mierna nepresnosť a síce cestu neblokujú autá posúvajúce sa v kolóne, ale nesprávne odparkované autá.

Situácii by pomohlo zjednosmernenie Kozáckej ulice v smere z juhu na sever (t.j. od Púpavovej k Tamaškovičovej).

Na jednej strane cesty povoliť parkovanie, na druhej min. zákaz státia a pri vyústení na Tamaškovičovu napr. aj zrušiť zákaz odbočenia vľavo, v špičke sa to tak či tak skoro nedá a zúfalec, ktorý by to skúšal by bol v ľavom odbočovacom pruhu a neblokoval by tých, čo by odbočovali na Tamaškovičovu vpravo. Mimo špičky by ľavé odbočenie nemalo robiť problém. (cca obdoba z Bulharskej ulice).

Dopravná situácia v lokalite sa ešte podstatne zhorší začiatkom budúceho roka v dôsledku úplnej uzávierky Mikovíniho pre opravu mosta cez Trnávku.
20. november 2018

Flego

Toto je problém mnohých ulíc v lokalite. Napríklad Tulipánová nahrádza odbočovanie vpravo na Stromovej, ktorú blokujú autá odbočujúce vľavo. Stredná supluje chýbajúci odbočovací pruh vpravo na Bulharskej. Jasná obchádza kruháč Nitrianska Tamaškovičova. Všetko sú to ulice upchaté parkujúcimi autami, po ktorých sa rútia nedočkaví vodiči v snahe ušetriť pár minút čakania pred križovatkami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.