Zle nastavený semafor pri dopravnom obmedzení na Mikovíniho

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Martin 21. novembra 2018

Dobrý deň, veľmi ma teší, že sa mesto konečne pustilo aspoň do čiastočnej rekonštrukcie Mikovíniho ulice. Držím palce, nech to má čo najhladší priebeh.
Avšak nedá mi neupozorniť na extrémne situácie, ktoré vznikajú v rekonštruovanom úseku v dôsledku zlého nastavenia semaforu.
Ten má totiž nastavené intervaly tak, že autá zo smeru od Linčianskej nestihnú úsek opustiť (alebo idú stovky aút na červenú, to neviem) a od Nitrianskej už je dávno zelená. Posledné dni sa stáva už pravidelne, že zo smeru od Nitrianskej / Priemyselnej ulice počas 3 kôl zelenej na semafore neprejde ani jedno auto, nakoľko z Linčianskej sa posúva nepretržite kolóna áut. Tým pádom sa upcháva kompletne celé okolie.
Bolo by možné preveriť nastavenie dočasných semaforov v danom úseku?

21. november 2018

Citizen

Taktiež som si všimol ,že v čase ked majú autá idúce smerom k Zelenečskej zelenú prakticky stoja lebo z opačného smeru idú stále autá a stáva sa tam , že musia vodiči takto čakať aj 2 intervaly po sebe.

Poprosil by som stanovisko odboru dopravy ci je to v poriadku.
22. november 2018

5ko

mna by zaujimalo ci toto cele vratane rekonstrukcie neslo spravit jednym vrzom takto sa bude rekonstrukcia ktora ide zatial neuveritelnym tempom robit cca pol roka... a nasledne sa zbura most a ulica bude komplet neprejazdna velmi dlhu dobu ...... nemozu pracovat na dvoch projektoch naraz?
22. november 2018

Štefan Gál

@Citizen, tiez som si to vsimol. Podla mna minuly tazden niekto asi svojvolne, alebo z nejakeho dovodu presunul semafor pri stavbe tych bytoviek cca o 50m blizsie k Zelenecskej ceste a interval ostal nezmeneny. Takze od zelenecskej islo o 50m viac aut, ktore by za normalnych okolnosti uz stali. Ale uz je semafor opat na svojom povodnom mieste a zda sa mi to OK.
22. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zverejňujeme stanovisko zhotoviteľa stavby na Mikovíniho ulici k tomuto podnetu, ktorý je už v súčasnosti vyriešený:
"Problém so semaforom sme zisťovali u majiteľa semaforu. Vysvitlo, že pracovníci dodávateľskej firmy si samovoľne (v pondelok tento týždeň) posunuli semafor o cca 50 m smerom k Zelenečskej ulici kvôli betonáži betónovou pumpou, ktorá stála na ceste. V utorok na obed sme to zistili a telefonovali stavbyvedúcemu na tej stavbe, aby ten semafor okamžite vrátili na pôvodné miesto. Práve preto, že semafor nebol na svojom mieste, sa pretiahol čas na vyprázdnenie zo Zelenečskej ulice, lebo semafory boli nastavené na kratšiu vzdialenosť. Teraz je už všetko v poriadku."

Odbor investičnej výstavby
23. november 2018

Martin

Môžem potvrdiť, že na danom úseku sa dá normálne prejsť z oboch strán a už nevznikajú kolízne situácie.

Ďakujem za rýchle vyriešenie podnetu.
26. november 2018

Štefan Gál

Zial semafor je opat posunuty a opat nastavaju konfliktne situacie. Neda sa semafor nejako "fixnut" na povodnom mieste?
27. november 2018

Tomas

Rekonštrukcia Mikovíniho

Doporučujem semafór presunúť na označené miesto, keďže semafor má detektor pohybu zlé umiestnenie má vplyv na plynulosť dopravy, autá sa zaraďujú do ľavého pruhu skorej a semafor ich neregistruje, tým pádom svieti kratšie zelená...dakujem
27. november 2018

Martin

Dobrý deň, včera (26.11.) som daným úsekom prechádzal a môžem potvrdiť, že semafory opäť nefungujú správne, zrejme z dôvodu posunutia. Znova nastali situácie, kedy autá do daného úseku zo strany od Mikovíniho vchádzali na červenú (inak by tam stáli asi dodnes).
27. november 2018

Štefan Gál

Na obrubniku od Zelenecskej je nastriekana reflexna zltozelena ciara, pri ktorej bol semafor umiestneny a fungoval bez problemov. Alenejakemu dobrakovi to asi nepasuje a stale ho posuva.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.