Nelegálne betónové zábrany na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Maroš Púchly 07. októbra 2013

Zdravím Vás, na ulici Jána Hlubíka, konkrétne pred domami číslo 15 a 17 sú dané nelegálne betónové zábrany na chodníku. Ľudia si ich tu u nás na Kopánke zvykli dávať, aby mali pokoj od cudzích áut. Vo veľa prípadoch už mesto zasiahlo, človek si ich musel potom odstrániť. V tomto prípade mesto asi spí, lebo na čisle 15 si to osadila rodina Královičových. Konkrétne rodina poslankyne Blaženy Královičovej. Nemá byť pre každého rovnaký meter? Ďakujem.

10. október 2013

Flego

Haló, pán Keleši, prečo sa prípad pani poslankyne ešte nerieši? Keď niečo takéto urobil môj sused, musel zábrany odstrániť okamžite!
16. október 2013

q

preco nepripajate aktualne fotky?
16. október 2013

andrea

Halo a ste vy normálny najprv jena narážka na pani Královičovú a potom sa rozprávate o betonových zábranách.Myslím že pani Kralovičová už mala tých narážok dost.
16. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Majiteľov nehnuteľností, pred ktorými sú zábrany umiestnené, sme vyzvali, aby ich odstránili.

Mesto má poznatky o viacerých problémoch podobného charakteru. Osádzanie zábran realizujú majitelia na chodníkoch bez súčinnosti s kompetentnými odbormi Mestského úradu v Trnave, aby napríklad zamedzili parkovaniu automobilov. Táto problematika bude preto v záujme koordinácie postupu a usmernenia záväzného pre všetkých žiadateľov predložená na posúdenie Komisii dopravy a verejnoprospešných služieb Metského zastupiteľstva mesta Trnavy.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. november 2013

Flego

Majitelia nehnuteľností číslo 15 a 17 výzvu mesta zjavne nerešpektujú, pretože betónové zábrany pred ich domami ešte stále sú.
Zarážajúce na tom je, že v dome číslo 15 má skutočne trvalé bydlisko pani poslankyňa a členka mestskej rady, ktorá by mala byť príkladom ostatným občanom mesta Trnava.
11. november 2013

Flego

Na fotografii od autora podnetu nie je vidieť pôvodný stav, pretože fotka zachytáva kostol a tieto domy sú napravo od neho. Tak ma napadlo pozrieť si to na google, tam je stav pred rokom a pol. Takže aby som bol korektný, pred domom číslo 15 boli pôvodne 4 zábrany a dnes sú 2, takže výzva mesta bola rešpektovaná na 50%. Pred domom číslo 17 žiadna zmena, takže tu výzva nebola rešpektovaná vôbec.
14. november 2013

Maros Puchly

Flego, dakujem Ti za aktualizaciu. Ja som aktualne foto nemal, tak som pouzil to co som pouzil.
Naozaj je to az do placu, ze doteraz po vyzve od mesta si to neodstranili.
Nerespektovat vyzvu mesta. Nemam slov.
Fakt velmi smutne.
16. november 2013

Maros Puchly

Ja aj nejak dane, dokedy musi clovek reagovat na vyzvu mesta? Je tam nejaka lehota? Dik.
17. november 2013

Flego

Mám vážne obavy, že ľudia tieto výzvy používajú ako toaletný papier. Pozri napr. podnety "kvety na úzkom chodníku v pešej zóne" z 22.10. alebo "parkovací automat ako odpadkový kôš" z 2.9. Ale riešiť sa to dá aj rýchlo a efektívne, ako som tu písal pred mesiacom, môjmu susedovi zabúchali policajti na bránu a hodinu sa s ním hádali, až kým zábrany pred ich očami neodstránil. Odišli sa s upozornením, že ak sa ešte raz pokúsi dať zábrany na chodník dostane pokutu.
Márne si lámem hlavu nad tým podľa čoho vyberajú ľudí, ktorých riešia hneď a ktorých neriešia vôbec, veď zábrany vo vašej ulici boli podľa Google už v apríli 2012.
17. november 2013

Flego

Spracoval som tvoju otázku do samostatného podnetu. Až bude zverejnený odklepni si tam "chcem sledovať riešenie podnetu". Uvidíme čo nám odpovedia.
29. január 2014

Flego

Stále neriešené. Prečo?
30. október 2014

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania