Kamerový systém Na Hlinách

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Účet deaktivovaný 22. novembra 2018

Dobry den predcasom tak rok dozadu som sa pytal poslanca ci by bolo mozne na Hlinach v zaujme bezpecnosti/kradeze aut,bitky,fetaci,ĽBD,volno pustene velke psy atd./ nainstalovat mestsky kamerovy system,odpoved tusim bola ze mesto tu nema kable alebo nieco take,neviete ci sa nahodou nerata zo zavedenim systemu par kamier? Ci tu ma uz mesto*signal*?,dakujem za odpoved

23. november 2018

Fredy

„Obyčajný občan“, väčšina tvojich podnetov by sa dalo brať ako humorno-zábavné sci-fi čitanie, ak by si nerobil medvediu službu svojim spoluobyvateľom.

Takýmto neobjektívnym očierňovaním svojho okolia totiž znižuješ cenu bytov na sídlisku. Miestnych pomerov neznalá osoba ľahko môže nadobudnúť z tvojich podnetov dojem, že sa jedná o problémovú, nadpriemerne nebezpečnú lokalitu (požiadavka na zriadenie okrsku mestskej polície , opakovaná požiadavka na osadenie kamier) s intenzívnou rýchlou premávkou áut pod oknami (požiadavka na osadenie spomaľovačov), veľkým výskytom neprihlásených pobehujúcich psov a neudržiavanými detskými ihriskami.

A to si stihol za menej ako desať dní.

Jediným skutočným problémom sídliska Na hlinách je výrazne poddimenzovaný počet parkovacích miest, riešenie ktorého totálne nezvládlo to minulé vedenie mesta, ktoré sa úplne nezmyselne a neprezieravo prakticky zadarmo „zbavilo“ z majetku mesta dlhodobo rozostavanej základnej školy aj s pozemkami v prospech gymnázia z Hollého ulice (do majetku VUC) a následne pri zlučovaní mestských základných škôl mestu vystávali 4 základné školy. Na ploche areálu terajšieho gymnázia, pôvodne zrejme vtedy nepotrebnej základnej školy v majetku mesta, sa mohlo elegantne poriešiť aj s rezervou parkovanie pre celé sídlisko Na hlinách. Gymnázium z Hollého ulice sa mohlo presťahovať do niektorého z voľných areálov štyroch nadbytočných základných škol.

Intenzita dopravy na sídlisku Na hlinách je minimálna, intenzita dopravy je tu za celý deň porovnateľná s intenzitou dopravy za menej ako jednu hodinu v iných lokalitách mesta (Clementisova, Hlboká, Tamaškovičova, Hospodárska, Špačinská, Saleziánska,... ).
Jediný výraznejší hluk z dopravy sú tu smetiari a prípadne skorý ranný rozvoz do predajní v prednej časti sídliska. Oblasť je označená dopravnou značkou Obytná zóna, t.j. max. povolená rýchlosť je 20 km/h.

Psy a detské ihriská tu tiež nijako nevybočujú z pomerov obvyklých v celom meste.
23. november 2018

Juraj

Nemam co dodat, Fredy to vystihol na 1tku.
23. november 2018

Účet deaktivovaný

Fredy byvam tu,nijak neznizujem cenu bytov len pisem co vidim,nepisem ze je to miesto vyslovne nebezpecne ale preco tu bezpecnost nezvysit...mozno tebe nevadi neporiadok pri smetiakoch,ĽBD,neprihlasene psiky..
Neviem co je na osadenie kamier zle,je to len pomoc obcanom a m.policii...
Spomalovace? Preco nie ked viem ako tu niekto na autach jazdi...
Ze som stihol za 10 dni par podnetou zanru sci-fi,co uz,zato mne sa zase nepaci to ze ty,juraj dajme tomu,je len proti,mozno vam to nesedi ale to je vasa vec,nepisem vam,aj ked vase komentovanie tu ma byt,otom je tato diskusia,ale pisem hlavne mestu ci sa nieco robit da alebo nie,nic viac nic menej...
23. november 2018

Účet deaktivovaný

Vy na moje podnety mate svoj nazor ja svoj,tak to ma byt...
23. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti prebieha analýza funkčnosti a efektívnosti kamerového systému mesta, súčasťou ktorej bude aj posúdenie umiestnenia jednotlivých kamier. Analýza má byť podkladom pre ďalšie rozhodovanie predstaviteľov mesta, teda ako postupovať pri rekonštrukcii, modernizácii a prípadnom rozširovaní kamerového systému.
Na akékoľvek rozširovanie existujúceho, ale už zastaraného kamerového systému o nové kamery nie sú v rozpočte mesta rezervované finančné prostriedky.
Okrem toho sídlisko Na hlinách nie je lokalitou s neštandardne vysokou mierou protiprávnych konaní, o ktoré sa mestská polícia zaujíma z pohľadu svojich kompetencií. Na území mesta existuje viacero miest, ktoré nie sú monitorované kamerovým systémom a ktoré budú pri rozširovaní kamerového systému pravdepodobne uprednostnené, keďže ich monitorovanie sa javí ako dôležitejšie.

Mestská polícia mesta Trnava
23. november 2018

Účet deaktivovaný

Dakujem za odpoved,pekny den

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania